L' Orto di Lucania

Montescaglioso (MT) - Basilicata

L' Orto di LucaniaZwembadRestaurantL' Orto di LucaniaL' Orto di LucaniaL' Orto di LucaniaL' Orto di LucaniaZwembadZwembadL' Orto di LucaniaL' Orto di LucaniaL' Orto di LucaniaAppartementenL' Orto di LucaniaL' Orto di LucaniaVoetbalveld en speeltuintjeVoetbalveld en speeltuintjeDe weg er naar toeLandgoedLandgoedRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantBuitenterrasRestaurantL' Orto di LucaniaKookcursusOrecchietteRestaurantRestaurantProductenProductenProducten


”Een aanrader! Cinzia zorgde voor een gastvrij ontvangst, wat een aardige en lieve vrouw! Ons appartement was heel netjes en schoon en helemaal super was het mooie terras met uitzicht over het landschap en Montescaglioso dat je op de top van de heuvel ziet liggen. En dan dat eten! Elk restaurant bij ons thuis in de buurt zal een teleurstelling zijn nu we dit niveau gewend zijn!”

L' Orto di Lucania - la storia

In de buurt van de Sassi van Matera en met een prachtig uitzicht over de op heuvels gelegen dorpjes Montescaglioso, Miglianico en Matera, ligt de traditionele agriturismo L' Orto di Lucania. Hier wordt u zeer gastvrij ontvangen door Fulvio en zijn Cinzia. Zij doen er werkelijk alles aan om de gasten het naar hun zin te maken en ze de omgeving goed te laten leren kennen.

Het 250 ha landgoed is al jaren in het bezit van de familie en bestaat hoofdzakelijk uit graan, groenten en olijfbomen.

La cucina

In het restaurant dat temidden van de olijfbomen ligt, worden voortreffelijke streekgerechten geserveerd. De ingrediënten komen hoofdzakelijk van het eigen landgoed. Specialiteiten zijn onder andere geroosterd lamsvlees en versgemaakte pasta' s en nagerechten. Voor wie de kneepjes van het vak wil leren, geeft Cinzia één keer per week een cursus pasta maken. 

U eet in een familiaire sfeer en vanwege de zeer goede keuken komen er regelmatig ook Italianen uit de omgeving eten. Het restaurant is dagelijks geopend voor lunch en diner.

Verder is een lichte lunch mogelijk, zoals een sandwich, salade of fruit.

Escursioni

L' Orto di Lucania ligt op ± 10 km van één van de interessantste steden van Basilicata: Matera. Deze plaats is bekend vanwege de Sassi, de verbazingwekkende holwoningen die trapsgewijs tegen de flank van een ravijn liggen, en vanwege de ± 120 in de rotsen uitgehouwen kerken.

De agriturismo ligt op ± 5 km van Montescaglioso waar onder andere een interessante benedictijnenabdij is. Op ± 30 minuten rijden ligt Metaponto, een heel oude archeologische vindplaats met Grieks-Romeinse overblijfselen. Metaponto is tevens de dichtstbijzijnde kustplaats. Verder kunt u naar de Dolomiti Lucane met de plaatsen Pietrapertosa en Castelmezzano (± 90 minuten). Maar ook diverse plaatsen in Puglia zijn makkelijk te bereiken (± 90 minuten), zoals Alberobello, bekend vanwege de Trulli; het cirkelvormig gebouwde Locorotondo met zijn witte huizen; Martina Franca met mooie huizen en paleizen en Castellana Grotte met verbazingwekkende kalkafzettingen.

De agriturismo ligt op ± 75 minuten van de luchthaven van Bari, ± 90 minuten van de luchthaven van Brindisi en ± 3 uur van de luchthaven van Napoli.

Attività

  • Zwembad.
  • Mountainbiking.
  • Voetbaldveld (van gras).
  • Excursies.
  • Tafeltennis, tafelvoetbal.
  • Proeverijen van wijn, olijfolie en locale producten.
  • Kookcursussen (o.a. pasta, pizza en jam).
  • Golfbaan (20 km) en maneges in de buurt.
  • Internet: bij het restaurant is wifi.

”Fijn appartement, Italiaans ontbijt, dat op ons verzoek werd uitgebreid en wat voor de volgende dagen vanzelfsprekend was. Diner goed, eerlijke, smakelijke en gevarieerde keuken. Zeer vriendelijke en behulpzame eigenaren.”