Le Colline del Gelso

Rossano (CS) - Calabrië

Le Colline del GelsoZwembadLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoZwembadRestaurantLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoAppartementenLe Colline del GelsoUitzichtUitzichtLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoLe Colline del GelsoRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurant


”Het eten was heerlijk en ook het appartement was prima. De medewerkers stonden voor ons klaar. Het ontbijt was een echt Italiaans ontbijt met cake en taart en zonder brood. Wij vonden het wel charme hebben, we gingen op zijn Italiaans. De regio is goedkoop en het strand is prachtig en rustig. Kilometers met maar een paar mensen. Ook een trip naar de bergen van Sila is een aanrader.”

Le Colline del Gelso - la storia

Tussen panoramische heuvels, eeuwenoude olijfbomen, de bergen van de Sila en de heldere Ionische kust ligt Le Colline del Gelso, een adellijk 18e-eeuws landhuis dat nog geheel intact is gebleven. Op deze agriturismo kunt u vandaag de dag de charme, de tradities en de gastvrijheid van het verleden nog terugvinden.

Het landhuis en het omringende 50 ha landgoed is al generaties in het bezit van de familie Mazzei die hier met veel liefde haar gasten ontvangt.

La cucina

De keuken nodigt u uit om de smaken van de oude, lokale tradities te leren kennen waaraan de eigenaresse, Signora Mazzei, een persoonlijk geraffineerde tint toevoegt. Zij maakt voornamelijk gebruik van de biologische producten van het eigen landgoed. De goede kwaliteit wordt gegarandeerd door de eigen groentetuin, de citrusplantage, de eeuwenoude olijfbomen en de kleine veeteelt. Gedurende het diner schuiven Signora Mazzei en haar kinderen regelmatig aan bij de gasten.

Af en toe wordt er een concert met diner georganiseerd, bijvoorbeeld met jazzmuziek en met name in het weekend vindt er weleens een bruiloft of ander evenement plaats op de agriturismo.

Mocht u de eerste avond willen dineren, dan dient u dit vooraf bij boeking te reserveren. Voor de overige avonden dient u dit ter plaatse aan te vragen en informeren de eigenaren u of het mogelijk is te dineren.

Escursioni

Le Colline del Gelso ligt op ongeveer 2 kilometer van de Ionische kust en 8 kilometer van Rossano met vele Grieks-Byzantijnse gebouwen. In het hooggelegen centrum zijn vele steile steegjes en barokke gevels. Een ander karakteristiek plaatsje om te bezoeken is Corigliano (± 25 minuten).

Voor het strand kunt u naar bijvoorbeeld Lido Zefiro of Lido Il Faro (beide ± 15 minuten). De stranden zijn hier van zand, maar in de zee zijn kiezels. Wat noordelijker kunt u naar Villapiana en Sibari (± 35 - 40 minuten) en hier zijn zowel het strand als de zeebodem van zand.

Andere interessante plaatsen in de buurt zijn de archeologische zones bij Castiglione di Paludi (± 20 minuten) en Sibari (± 30 minuten); het centrum van Pietropaola (± 15 minuten) met haar vele grotten; Corigliano Calabro (± 25 minuten) met het indrukwekkende Castello Ducale en diverse Albanese dorpen.

Natuurliefhebbers kunnen naar de Sila Greca (± 30 minuten) of het Parco Nazionale del Pollino (± 75 minuten).

De luchthavens zijn Lamezia Terme (± 2 uur en 15 minuten), Bari (± 2 uur en 45 minuten), Brindisi (± 2 uur en 45 minuten) en Napoli (± 3,5 uur).

Attività

  • Zwembad.
  • Strand in de nabijheid.
  • Mountainbiking.
  • Excursies.
  • Tafeltennis en jeu de boules.
  • Kookcursussen.
  • Speelgoed voor de kinderen.
  • Wifi: er is geen wifi.