La Morella

S.Lucia di Battipaglia (SA) - Campanië

La MorellaLa MorellaRestaurantLa MorellaLa MorellaLa MorellaLa MorellaLa MorellaLa MorellaLa MorellaZwembadZwembadZwembadZwembadLa MorellaAppartement PeraAppartement PeraAppartement NespoloRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantLa MorellaLa MorellaLa Morella


”Wij zijn inmiddels aangekomen op La Morella. Een erg mooie locatie!”

La Morella - la storia

Agriturismo la Morella ligt tussen Paestum en Amalfi, een masseria van 2 eeuwen oud die al generaties lang in het bezit van de familie is. De masseria is een soort klein dorpje en Fabio en zijn vrouw, de eigenaren, hebben het laten restaureren. Zij of het personeel zorgen voor het ontvangst van de gasten.

Het landgoed bestaat uit 32 ha, waarvan 50.000m² in beslag wordt genomen door serres vol met rucola, spinazie en rode bieten. Op de overige 270.000m² staan onder andere wijngaarden, aromatische kruiden, maïs en groenten. Wijn en olijfolie zijn van eigen productie.

De agriturismo is een ideale plaats voor degenen die graag vanuit een centraal punt zowel de bekende plaatsen van Campania willen bezoeken, als de rustige en ongerepte Cilento kust in het zuiden. De directe omgeving is vlak en wordt gekenmerkt door vele serres.

La cucina

Het restaurant wordt door andere personen gerund en er worden eenvoudige gerechten geserveerd. Een van de specialiteiten is onder andere mozzarella van buffelmelk. De wijnen zijn van eigen productie. Andere eigen producten zijn fruit, fruitsap, olijfolie, honing en limoncello.

In de zomer kunt u op het buitenterras eten. Er is tevens een apart restaurant met ongeveer 50 zitplaatsen voor Italianen uit de omgeving.

Er vindt ook regelmatig een bruiloft of partij plaats.

Escursioni

La Morella ligt op ± 7 km van zee en is tevens een goed uitgangspunt voor het maken van uitstapjes. Op ± 1 km van de agriturismo is een treinstation. De agriturismo ligt in het gebied tussen de Amalfikust en de Cilento en vele plaatsen zijn goed te bereiken zoals Paestum (± 30 minuten); de Amalfikust met plaatsen als Vietri sul Mare (± 30 minuten), Amalfi (± 45 minuten) en Positano (± 75 minuten); Pompeï (± 45 minuten); de Vesuvius (± 45 minuten); Napoli (± 60 minuten) en Caserta (± 60 minuten).

Naar het vrij rustige en ongerepte natuurpark de Cilento is het ± 45 minuten rijden.

Attività

  • Zwembad.
  • Mountainbiking en wandelen.
  • Volleybalveld.
  • Tafeltennis.
  • Kleine kinderboerderij.
  • Wijnproeverijen (bij een mimimum aantal personen).
  • Rondleiding langs buffels en door wijnkelder.
  • Golfbaan, manege en tennisbaan in de buurt (4 -10 km).
  • Internet: er is wifi.