Astapiana - Villa Giusso

Vico Equense (NA) - Campanië

Masseria AstapianaMasseria AstapianaUitzichtUitzichtMasseria AstapianaMasseria AstapianaMasseria AstapianaKamer GiallaKamer della SignoraFamiliesuite MuratSuite ContessaSuite ContessaS. Olimpia en S. MicheleKamer S. OlimpiaSan Cesare en AffrescoSan CesareVilla GiussoVilla GiussoVilla GiussoMasseria AstapianaMasseria AstapianaMasseria AstapianaMasseria AstapianaMasseria AstapianaMasseria AstapianaMasseria AstapianaMasseria AstapianaSalottino RossoSalotto GiallaEntree kloosterMasseria AstapianaKapel


“Absolute aanrader in de bergen bij Vico Equense! In dit voormalig klooster dat al enkele generaties het eigendom is van de gastvrije familie Giusso, proef je nog alle sferen van het verleden. Signora Ermina ontvangt met liefde en plezier de gasten en ze geven je met veel passie een rondleiding door het klooster. De echte Italiaanse keuken, de bediening, alle mensen die er werken, het is fantastisch. Je kon er in overvloed eten, drinken en genieten van het uitzicht op het terras met de familie of zelfs een romantisch diner voor twee.”

Astapiana - Villa Giusso - la storia

In de bergen bij Vico Equense, op 400m hoogte en op 15 minuten rijden van de kust, ligt agriturismo Astapiana - Villa Giusso.

In dit voormalig klooster dat al enkele generaties het eigendom is van de gastvrije familie Giusso, proeft u nog alle sferen van het verleden. Signora Ermina en haar nicht Giovanna ontvangt met liefde en plezier hun gasten en geven met veel passie een rondleiding door het klooster. U vindt hier absolute rust en heeft een prachtig uitzicht over de berg Vico Alvano, over Capo di Sorrento en over de Golf van Napoli met haar eilanden.

Op het 14ha landgoed staan voornamelijk olijfboom- en wijngaarden.

De laatste 1,2 kilometer is wel een verharde, maar een zeer smalle weg. U arriveert vervolgens op de mooie en bijzondere accommodatie.

La cucina

In de karakteristieke eetkeuken waar de gasten meestal gezamenlijk aan één tafel eten, worden heerlijke streekgerechten geserveerd bij een minimum aantal deelnemers van 4 tot 6. Specialiteiten zijn onder andere konijn met olijven en taart met jam. De eigenaressen leren u een echte Napolitaanse pizza te bakken in de 400 jaar oude oven.

Verder is er een park waarin op aanvraag een uitegebreide picknick mogelijk is.

Olijfolie extravergine, jam, tomatensaus en sottolio zijn van eigen productie.

Escursioni

Astapiana ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de Golf van Napoli. Het is een goed uitgangspunt voor degenen die graag op een rustige locatie willen verblijven en uitstapjes willen maken naar de kust en belangrijke bezienswaardigheden.

Positano, de bekende plaats aan de Amalfikust, ligt op ongeveer 30 minuten rijden, evenals Sorrento. Vanuit Castellammare di Stabia (± 20 minuten) vertrekken er boten naar het prachtige eiland Capri.

Andere interessante plaatsen om te bezoeken zijn onder andere Napoli (± 45 minuten), Pompeï (± 40 minuten), de Vesuvius (± 50 minuten), Caserta (± 60 minuten) en Paestum (± 90 minuten). Vanaf Vico Equense gaat er een trein naar Napoli.

Attività

  • Wandelen en trekking.
  • Excursies.
  • Olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Internet: in enkele gemeenschappelijke ruimten is wifi.

”De kamers in het grote huis zijn prachtig en allemaal ingericht in originele staat. De keuken, de ballroom, de rode kamer, de hal, overal kijk je je ogen uit en kun je wegdromen in de mooie boeken van vroeger die overal liggen om in te snuffelen. Absolute rust heerst hier en een prachtig uitzicht over de berg Vico Alvano, over Capo di Sorrento en over de Golf van Napoli met haar eilanden.”