Le Pradine

Mirabello (FE) - Emilia - Romagna

Le PradineOntbijtEen van de kamersEen van de kamersEen van de kamersGemeenschappelijke kamerGemeenschappelijke kamerLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe PradineLe Pradine


”Een mooie agriturismo en een familiaire sfeer. We komen hier graag nog eens terug!”

Le Pradine - la storia

Agriturismo Oasi Naturale le Pradine maakt deel uit van een oud landgoed dat in 1872 het bezit werd van de industrieel Carlo Sessa. Later werden de activiteiten voortgezet en uitgebreid door zijn zoon Rodolfo en zijn kleinzoon Luigi Sessa.

De passie van zijn grootvader Carlo, die een zeldzaam voorbeeld van het behoud van de karakteristieke omgeving van het land van de Alto Ferrarese heeft weten te realiseren, heeft Francesco Sessa ertoe doen besluiten in 1979 Milaan te verlaten en zich volledig in te zetten voor het landgoed. In 1992 is uit het centrale gedeelte van het landgoed Sessa, Azienda Agricola Le Pradine ontstaan. Vandaag de dag leidt hij samen met zijn vrouw en kinderen deze prachtige agriturismo. Op het 170 ha landgoed staan maïs, soja, kruiden, fruitbomen en wijnstokken.

La cucina

Het restaurant op de agriturismo is tijdelijk gesloten. Er komt een nieuwe eigenaar, maar het is nog niet bekend wanneer het weer geopend zal worden.

In een straal van 1 à 2 km zijn er verschillende restaurants en pizzeria's. Zo kunt u naar I Durandi in S. Carlo, Gli Antici Sapori in Vigarano Mainarda en Camillo 2 in Madonna Boschi.

Iets verder van de agriturismo, maar zeer aanbevolen door de eigenaren zijn Trattoria la Rosa in S. Agostino (± 5 km), goed voor andere gerechten met truffel hun mooie wijnassortiment; Trattoria la Romantica in Ferrara (± 14 km) met typische streekgerechten tegen een goede prijs-/ kwaliteitverhouding en Ristorante Dolce en Salato in San Pietro in Casale (± 12 km), bekend vanwege de voortreffelijke huisgemaakte pasta’s, het voortreffelijke vlees van eigen slagerij en een goed wijnadvies bij elk gerecht.

Escursioni

Vanaf de agriturismo kunt u makkelijk vele plaatsen in Veneto en Emilia – Romagna bezoeken, zoals Ferrara (± 20 minuten), Cento (± 30 minuten), Bologna (± 45 minuten), Padova (± 60 minuten), Venezia (± 90 minuten), Vicenza (± 90 minuten), Ravenna (± 75 minuten) en Modena (± 75 minuten). Naar de kust is het ± 45 minuten rijden.

Attività

  • Manege.
  • Mountainbiking en wandelen.
  • Speeltuintje.
  • Kookcursussen.
  • Wijnproeverijen.
  • Internet: er is wifi.
soap2day