Poggio Nebbia

Tarquinia (VT) - Latium - Lazio

Poggio NebbiaZwembadVerandaVerandaUitzichtPoggio NebbiaPoggio NebbiaVerandaVerandaRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantPaardrijdenPaardrijdenPaardrijdenMountainbikenHiken


”Echt heel mooi, alles is in orde en goed verzorgd. Een hartelijke gastvrouw, een prima restaurant met vriendelijke bediening en een uitgebreide keuze. Het terras bij de huisjes is fantastisch en er ligt een prachtige tuin omheen met heerlijke hangstoelen. Ook het ontbijt is hier erg goed. Anna heeft echt hart voor de zaak.”

Poggio Nebbia - la storia

Fattoria Poggio Nebbia ligt in een mooi heuvellandschap in noordwesten van Lazio, aan de voet van het natuurpark Monti della Tolfa en op slechts 8 kilometer van de kust.

De vriendelijke eigenaresse Signora Anna wil haar gasten een onvergetelijke vakantie laten beleven tussen natuur, cultuur en de gastronomische tradities waaraan dit gebied rijk is. Zij heeft daarom oude huizen laten restaureren die dateren uit de tijd dat de Maremma werd ontgonnen. Bij de restauratie zijn zoveel mogelijk de originele structuren en de harmonie met het landschap bewaard gebleven.

Op het 21ha landgoed staan wijn- en olijfboomgaarden, graan, fruitbomen en groente.

La cucina

Bij de kamers is een restaurant en op ± 3 km van de kamers hebben de eigenaren nog een restaurant dat lijkt op een klein museum van de boerenbeschaving met oude houten landbouwwerktuigen en foto's van vroeger.

Er worden typische landelijke gerechten geserveerd die worden bereid volgens grootmoeders recept. Overheerlijk zijn onder andere de verse, handgemaakte pasta's. Sabrina, zowel eigenaresse als kokkin, maakt zelf ravioli, gnocchi, orecchiette, tagliatelle en lasagna.

Het restaurant bij de kamers is hoofdzakelijk voor de gasten en is dagelijks geopend met uitzondering van zondag. Het andere restaurant heeft plaats heeft voor maximaal 120 personen en vanwege de goede keuken komen er ook regelmatig Italianen uit de omgeving.

Escursioni

Poggio Nebbia ligt ± 75 minuten ten noorden van Roma en op ± 8 km van de kust. De agriturismo is ideaal gelegen om zowel het noorden van Lazio als het zuiden van Toscana te bezoeken.

In het noorden van Lazio zijn interessante Etruskische vindplaatsen en Renaissance kunstwerken goed te bereiken zoals Tarquinia (± 15 minuten), Tuscania (± 30 minuten), Viterbo (± 50 minuten), het park van Bomarzo (± 60 minuten), Villa Lante in Bagnaia (± 60 minuten) en het Palazzo Farnese in Caprarola (± 75 minuten). De dichtstbijzijnde stranden zijn bij Tarquinia (± 20 minuten) en Sant' Agostino (± 20 minuten).

Vanuit Civitavecchia (± 15 minuten) bent u, afhankelijk van welke trein, in 45, 60 of 90 minuten met de trein in Rome.

Maar ook enkele plaatsen in het zuiden van Toscana zijn goed te bereiken zoals het heuvelstadje Capalbio (± 30 minuten), gelegen in een WWF natuurpark in het hart van de Maremma en het schiereiland Monte Argentario (± 45 minuten) met de plaatsen Porto Ercole en Porto Santo Stefano.

Attività

  • Zwembad (6x14m).
  • Tochten per paard.
  • Mountainbiking en trekking.
  • Excursies.
  • Tafeltennis.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Kook- keramiek- en taalcursussen.
  • Golfbaan in de buurt (± 10 km).
  • Internet: bij het kantoor, de ontbijtzaal en de kamers is wifi.

“Vanuit deze agriturismo hebben we uitstapjes gemaakt naar Tarquinia, Civita di Bagnoregio en Viterbo. Het was ook lekker om na een tripje even te “chillen” bij het mooie zwembad. We hebben het hier heel fijn gehad, niet in de laatste plaats door de bijzonder vriendelijke eigenares Anna.”