La Chiocciola

Orte (VT) - Latium - Lazio

La ChiocciolaZwembadGemeenschappelijke woonkamerRestaurantLa ChiocciolaLa Chiocciola3-persoonskamer-kamerappt. CiclaminoStandaard kamerZwembadZwembadRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantLa ChiocciolaLa ChiocciolaLa ChiocciolaLa ChiocciolaLa ChiocciolaLa ChiocciolaWellnessWellness


“Op dit moment zitten wij op ons eigen privéterras van appartement Ciclamino rond elf uur in de avond te genieten van een glas met Chardonnay uit Lazio met de muziek van de natuur op de achtergrond. Jullie omschrijving klopt helemaal of nog beter. Score Agriturismo La Chiocciola, 9 - Appartement Ciclamino, 9 - Ligging, 9!”

La Chiocciola - la storia

La Chiocciola ligt op de grens Lazio – Umbria, temidden van olijfbomen, notenbomen, bossen en weiland. Hier heeft de gastvrije Roberto een agriturismo weten te realiseren op het 25 ha landgoed dat in 1980 het eigendom van zijn ouders is geworden. Vanaf La Chiocciola heeft u een prachtig uitzicht over de heuvels met op de heuveltoppen gelegen dorpjes.

De gasten worden hier als vrienden ontvangen door Roberto en zijn vrouw Maria Cristina.

La Chiocciola is voor "adults" only (personen vanaf 10 jaar).

 La cucina

Roberto is naast gastheer een uitstekend kok en bereidt op zaterdag en zondag een heerlijke lunch. Het zijn hoofdzakelijk regionale gerechten met een Napolitaanse invloed. Zijn specialiteiten zijn onder andere huisgemaakte pasta' s met tomaat en kruiden, varkensham, gestoofd wild zwijn en desserts met wijn. Het eten wordt geserveerd in de eetzaal met een openhaard uit 1600. De veranda wordt gebruikt voor het ontbijt.

Het kan zijn dat het restaurant in 2023 vaker open zal zijn, maar dat is op dit moment nog niet zeker.

Escursioni

La Chiocciola ligt ± 60 minuten rijden ten noorden van Rome en is een goed uitgangspunt om het noorden van Lazio en het zuiden van Umbria te ontdekken. Deze streek is vooral bekend vanwege de vele resten van de Etruskische beschaving. De belangrijkste plaatsen hiervoor zijn Viterbo (± 30 minuten), Tuscania (± 45 minuten) en Tarquinia (± 60 minuten). Bomarzo ligt op ± 20 minuten rijden en diverse plaatsen in Umbria zijn eveneens makkelijk te bereiken zoals Narni (± 25 minuten), Amelia (± 25 minuten), Todi (± 45 minuten) en Spoleto (± 45 minuten). Ook diverse natuuroases zijn een bezoek waard zoals die van Alviano (± 30 minuten), Vico (± 45 minuten) en Piediluco met de Marmore waterval waar er mogelijkheden tot rafting zijn.

Om naar Rome te gaan, kunt u met de auto (± 60 minuten), of met de trein vanaf Orte en dan bent u er in ± 30-40 minuten.

Attività

  • Zwembad.
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Wellness centre.
  • Biljart.
  • Manege en tennisbaan in de buurt (5 km).
  • Internet: er is wifi in een gemeenschappelijke ruimte en in de appartementen.

”De gastvrouw is bijzonder hartelijk. Het hele terrein prachtig onderhouden en het eten erg goed. In de omgeving is genoeg te doen en de gastvrouw is ook nog zeer behulpzaam in het verstrekken van informatie over wat er in de omgeving de moeite waard is. Kortom een aanrader!”

123movies