Colletto Agribiorelais

Adrara San Martino (BG) - Lombardije

Colletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisSuite ClassicStandaard kamerSuite SuperiorSuite ClassicSuite SuperiorColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto AgribiorelaisColletto Agribiorelais


“Wat een ontdekking! Het hele plaatje is hier compleet en dan ook nog eens kunnen hiken vanaf de agriturismo en binnen 15 minuten bij mijn favoriete Iseomeer kunnen zijn. Dit wordt onze standaard start van onze jaarlijkse Italië vakantie!”

Colletto Agribiorelais - la storia

Colletto Agribiorelais ligt ongeveer 15 minuten rijden van het Iseomeer, op een hoogte van 580m.

Een landhuis gelegen op het terrasvormige landgoed tussen de wijngaarden en de wil van een familie om van dit geheel een heerlijk gastenverblijf te maken: zo is in 2008 Colletto Agribiorelais ontstaan. U wordt hier gastvrij ontvangen door Graziana, haar vriend Lorenzo, haar moeder Suzy en haar vader.

Tien hectare bos, olijfboom- en wijngaarden worden met passie en op biologische wijze onderhouden. Balans, duurzaamheid en charme zijn de kenmerken van de agriturismo. Wijn, olijfolie en honing zijn van eigen productie. 

 La cucina

In het restaurant worden authentieke gerechten geserveerd waarbij ingrediënten van “km 0” worden gebruikt. De traditionele bergamasca keuken heeft basisgerechten met vlees, vis en seizoensgebonden groenten.

Voor de gasten is er maandag tot en met zaterdag een vast menu. Van donderdagavond tot en met zondagavond komen er ook gasten uit de omgeving en dan is er tevens een à-la-carte menu. Op zondagavond is het pizza-avond. Er is plaats voor 30 – 35 personen.

 Escursioni

Het is ± 15 minuten rijden naar het levendige plaatsje Sarnico aan het Iseomeer, een knus en rustiger meer dan de naastgelegen meren. Vanuit Sarnico is er bootverbinding naar Monteisola, het grootste eiland van alle Europesche meren met verschillende vissersdorpjes.

Diverse plaatsjes aan het meer zijn binnen ± 15 tot ± 45 minuten te bereiken zoals Iseo met een mooie boulevard en in de buurt het beschermde natuurgebied de Torbiere Sebino; Sulzano waarboven de Santa Maria del Giogi ligt vanwaar u een mooi uitzicht heeft; Riva di Solto; Marone met de resten van een Romeinse villa; Pisogne, een stad met een stadspoort en enkele mooie bezienswaardigheden; Lovere met een oud middeleeuws centrum en het bergplaatsje Zone met "pyramides", palen waarop een granietblok ligt die harder zijn dan de omliggende bodem die door erosie is weggesleten. Zone is tevens het beginpunt van uitgezette wandeltochten tegen de helling van de Monte Guglielmo.

Ook grotere, bekende plaatsen zijn goed te bereiken voor een dagtocht zoals Bergamo (± 45 minuten), Brescia (± 60 minuten), Milano (± 90 minuten) en Verona (± 90 minuten). Tussen het meer en Brescia ligt de heuvelachtige Franciacorta streek(± 20 minuten), bekend vanwege de productie van de mousserende wijnen. Naar het Gardameer bent u ± 60 minuten onderweg.

 Attività

  • Zwembad.
  • Hiken, direct vanaf de agriturismo mogelijk.
  • Wijnproeverijen in de eigen wijnkelder of bij wijnproducenten in de buurt.
  • Aan het meer: bootverhuur.
  • Internet: er is wifi.

“Een ongelooflijk mooie locatie. Ruime en comfortabele kamers, met smaak ingericht. Een voortreffelijke keuken. Een pluim voor de familie.”