Borgo San Pietro

Agnone (IS) - Molise

AgnoneBorgo San PietroGemeenschappelijk terrasBorgo San PietroBorgo San PietroUitzicht terrasGemeenschappelijk terrasUitzicht terrasBorgo San PietroCampanileCampanileCatinoCatinoPaioloRoseRoseScaldinoTina


”Een bijzonder mooie albergo diffuso met een super gastvrouw/ gastheer. We gaan hier zeker nog eens naartoe!”

Borgo San Pietro - la storia

Borgo San Pietro is een albergo diffuso in Agnone, een klein, karakteristiek plaatsje in Molise met kleine straatjes die naar het historisch centrum leiden. Dit charmante plaatsje ligt op 850m hoogte en wordt omringd door groen heuvellandschap. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

In het historische centrum, bevinden zich de appartementen van Borgo San Pietro die verspreid zijn over 2 paleizen uit begin 1900. Het zijn unieke en karakteristieke kamers en appartementen in een rustig dorpje waar u tussen de locals kunt genieten van het echte Molisaanse leven.

La cucina

Op ± 15 minuten rijden ligt de agriturismo Masseria Santa Lucia dat van dezelfde eigenaren is en waar Signora Emma overheerlijke, typische lokale gerechten bereidt in de Taverne. Ze heeft een echte passie voor koken! U eet in een zeer familiaire omgeving, samen met de eigenaren en de andere gasten aan één tafel. Een zelfgeproduceerde wijn mag uiteraard niet ontbreken tijdens u diner.

Verder informeren de eigenaren u graag over andere restaurants in de buurt.

Escursioni

De Albergo Diffuso ligt in het historisch centrum van Agnone, dat bekend is vanwege het klokkenmuseum en verder zijn er vele paleizen. Verder kunt u een bezoek brengen aan de inheemse en Romeinse resten bij Pietrabbondante (± 25 minuten) en Sepino (± 90 minuten); de bescheiden Romeinse kathedralen bij Termoli (± 75 minuten) en bij Larino (± 90 minuten); de op 700m gelegen hoofdstad Campobasso (± 75 minuten) en de ruïnes van de belangrijke abdij van San Vincenzo al Volturno (± 75 minuten).

Ook kleine plaatsjes in de buurt zijn een bezoek waard zoals het op 1421m hoogte gelegen Capracotta (± 25 minuten) dat in winter een skistation is en vanwaar u een uitzicht heeft over de prachtige natuur van de Prato Gentile; Pescopennataro (± 20 minuten), gelegen tegen een rots met prachtige uitzichten over de Sangro vallei en Castelverrino (± 25 minuten), één van de kleinste dorpjes in Molise.

Verder kunt u wandelen over de bekendste tratturi van Velano en van Lucera en in de bossen van Collemeluccio en Montedimezzo die onder UNESCO vallen. De bekendste plaatsen van de tratturo zijn Isernia (± 45 minuten), Saepinum (± 90 minuten), Rionero en Boiano. Naar diverse kkustplaatsen bent u ± 60 – 75 minuten onderweg. De bekendste zijn Termoli en Vasto in de regio Abruzzo (± 75 minuten). Vanuit Termoli kunt u met de boot naar de Tremiti eilanden.

Attività

  • In de omgeving: wandelen en mountainbiking.
  • Bij agriturismi Masseria Santa Lucia: kookcursussen.
  • Internet: er is wifi.