Cascine Conchette

Bastia - Mondovi (CN) - Piemonte

Cascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteAppartement BaroloCasa AlbaCasa CiglieCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCasa AlbaCasa AlbaCasa AlbaAppartement BaroloAppartement BaroloAppartement BaroloAppartement BastiaAppartementen Bastia en NiellaAppartement BastiaAppartement BastiaAppartement CarruAppartement CarruAppartement CarruAppartement CarruCasa CiglieCasa CiglieCasa CiglieAppartement MondoviAppartement MondoviAppartement MondoviAppartement MondoviAppartement NiellaAppartement NiellaCascine ConchetteCascine ConchetteCascine ConchetteCascine Conchette


”Wij hebben een voortreffelijke week gehad in Cascine Conchette. Het appartement Bastia was echt geweldig! Geen enkele op of aanmerking, alleen maar lof. Ook de omgeving van het appartement is onwaarschijnlijk mooi. We hebben genoten!”

Cascine Conchette - la storia

De vriendelijke en gastvrije Oostenrijker Gerd heeft het roer omgegooid. Hij was namelijk toe aan een nieuwe uitdaging in zijn leven en die heeft hij gevonden in het romantische, heuvelachtige landschap van Le Langhe, omgeven door wijngaarden: Cascine Conchette. Hij is er niet meer weggegaan en heeft alles volledig gerenoveerd en er een prachtig gastenverblijf van weten te maken.

Cascine Conchette ligt op een landgoed van 14 ha. In het verleden was het een fort, later een klooster, vervolgens een boerenbedrijf en daarna is het jarenlang onbewoond geweest.

La cucina

Gerd organiseert op aanvraag graag een wijnproeverij met 5 of 6 antipasti, bijpassend bij de wijnen.

Bij de accommodatie zelf is geen restaurant, maar Gerd informeert u graag over de restaurants in de omgeving. Enkele restaurants op ± 10 minuten rijden die zij u kunnen aanbeleven zijn Trattoria Al Castello in Ciglie, Trattoria Vecchio Mulino in Niella Tanaro, Ristorante Pizzeria Bella Niella in Niella Tanaro, Trattoria Marsupino in Briaglia, Trattoria Vascello d’ Oro in Carrù, Ristorante Il Pintun in Carrù en Osteria del Borgo in Carrù. Op ± 15 minuten rijden kan hij Agriturismo i’ Magnin in Carrù aanbevelen.

Verder ligt Cascine Conchette op slechts 40 minuten van Alba, het centrum van de wijn en de truffel. Hier komt de Barolo vandaan die ook wel de koning onder de wijnen wordt genoemd!

Escursioni

Cascine Conchette ligt in de heuvels van Le Langhe, een streek die beroemd is vanwege haar grote variëteit aan heerlijke paddenstoelen met als topper Il Tartufo Bianco. Zowel voor de witte truffel als de wijn komen liefhebbers uit de hele wereld, met name in de herfst, naar het stadje Alba (± 40 minuten). Er zijn vele wijndorpjes, kastelen en middeleeuwse torens in deze streek. Ten zuiden van Alba loopt de streek over in de Alpi Liguri.

Binnen 30 minuten kunt u leuke, authentieke dorpjes bereiken, zoals Cherasco, Barolo, La Morra en Dogliani. Ook bekendere plaatsen zijn goed te bereiken zoals Cuneo (± 40 minuten), het Oudromeinse Asti (± 75 minuten), Turijn (± 60 minuten), Ovada (± 90 minuten) en Genova (± 75 minuten).

Naar de Ligurische kust bent u ± 60 minuten onderweg.

Attività

  • Zwembad (4x10m).
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Finse sauna en infraroodcabine.
  • Massages.
  • Fitnessruimte
  • Excursies.
  • Wijnproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Internet: er is wifi.

”Cascine Conchette met Gerd, een bijzondere man, ligt in een onwijs mooi landschap. De 2 kilometer omhoog waren een uitdaging om op te fietsen! Gerd heeft 2 keer een wijnproeverij met allerlei lekker hapjes georganiseerd, dat was echt een feest!”