Baglio Vecchio

Castelvetrano (TP) - Sicilië

Baglio VecchioZwembadBaglio VecchioBaglio VecchioBaglio VecchioAppartementenBinnenplaatsBaglio VecchioBinnenplaatsBaglio VecchioBaglio VecchioUitzichtEntreeKloofKloofBaglio VecchioGemeenschappelijke ruimteGemeenschappelijke ruimteGemeenschappelijke ruimteRestaurant


“Het is een leuke locatie en ik kan het ook aan iedereen aanbevelen, zeker als je op zoek bent naar iets rustigs en graag dicht bij het strand wilt zitten! Het ontbijt en het diner waren goed.”

Baglio Vecchio - la storia

Baglio Vecchio ligt in de heuvels in het zuidwesten van Sicilia, temidden van olijfboomgaarden en op slechts 10 kilometer van de kust. Het is een prachtige agriturismo.

De baglio is een typische structuur uit de 18e eeuw en de huidige eigenaren, de familie d' Ali, hebben alles zorgvuldig gerenoveerd met het behoud van de originele structuren en de karakteriserende, knusse binnenplaats. Het is een ideale locatie voor degenen die onafhankelijkheid zoeken. De familie woont zelf namelijk niet op de agriturismo, maar is er af en toe. Verder is er Eugenio die bij aankomst voor het ontvangst van de gasten zorgt.

Het 130 ha landgoed bestaat uit olijfboom- en wijngaarden en niet te vergeten is er ook een unieke kloof waar een wandelroute naar uit is gezet en 11 ha. Olijfolie extravergine is van eigen productie.

La cucina

In het restaurant worden traditionele streekgerechten bereid door 2 Siciliaanse dames uit de omgeving met een passie voor koken. Zij maken daarbij gebruik van vele groenten van het landgoed en hun specialiteiten zijn onder andere versgemaakt pasta en desserts.

Ook komen er regelmatig Italianen ui de omgeving naar het restaurant dat plaats biedt voor maximaal 50 personen. Op maandag is het restaurant gesloten.

Baglio Vecchio zelf prodceert de Zangara wijn, olijfolie extravergine Tenuta Zangara, groene olijvenpaté, gekruide olijven en de bekende gedroogde tomaten. Daarbij wordt de heerlijke zelfgeproduceerde wijn Zangara geschonken.

Escursioni

De agriturismo is een goed uitgangspunt om het zuidwesten van Sicilia te ontdekken. In de buurt ligt het kleine plaatsje Partanna (± 10 minuten), de grotere plaats Castelvetrano (± 15 minuten) en de thermen van Acqua Pia (± 15 minuten). Castelvetrano leeft van de handel in wijn en olijfolie en er zijn vele winkels en bezienswaardigheden waaronder de dom en verschillende kerken.

Bekendere plaatsen zijn goed bereikbaar waaronder de opgravingen bij Selinunte (± 20 minuten); de steengroeve van Cusa (± 30 minuten); Marsala, Mozia en de zoutpannen (± 45 minuten); Segesta (± 45 minuten); Trapani (± 60 minuten); Erice (± 60 minuten); Palermo (± 75 minuten) en Agrigento (± 90 minuten).

Voor het strand kunt u naar het vissersdorpje Marinella (± 20 minuten).

De luchthavens zijn Trapani (± 60 minuten), Palermo (± 75 minuten) en Catania (± 3,5 uur).

Attività

  • Zwembad (7x14m).
  • Mountainbiking, wandelen (wandelroute op de agriturismo naar en door de kloof) en trekking.
  • Tafeltennis en jeu de boules.
  • Wijnproeverijen bij de cantina Zangara.
  • Olijfolieproeverijen.
  • Internet: er is wifi, zowel bij het centrale gedeelte als bij de appartementen.

“ We waren tevreden over het appartement in Baglio Vecchio; heel ruim, zowel de binnen- als buitenruimte, lekkere bedden, de airco's deden het goed en we vonden de wasmachine naast de deur erg fijn. De beheerder was erg aardig, misschien wel een beetje verlegen, en kwam erg relaxed op ons over. Bedankt voor alles en het was weer ontzettend goed geregeld!”