Baglio Fontanasalsa

Fontanasalsa (TP) - Sicilië

Baglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaDinerBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaDiner op binnenplaatsDiner op binnenplaatsBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaAperitiefBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaEen van de kamersEen van de kamersEen van de junior suitesBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio FontanasalsaBaglio Fontanasalsa


”Een aanrader als je het westen van Sicilië wilt bezoeken. We hebben Trapani, Segesta, Erice, Mozia en het natuurpark lo Zingaro bezocht. Helaas hadden we geen tijd meer om naar de Egadische eilanden te gaan, dus we hebben een goede reden om een keer terug te komen!”

Baglio Fontanasalsa - la storia

Agriturismo Baglio Fontanasalsa ligt in het westen van Sicilië, te midden van olijfboomgaarden en in de buurt van de Middellandse zee, de berg Erice en de stad Trapani. U wordt hier ontvangen door de eigenaresse Signora Burgarella of een van haar medewerkers en zij doen er alles aan om de gasten een aangenaam verblijf te laten hebben.

Vanuit Klein-Azië arriveerde de olijfbouw op Sicilië, via de oude Griekse gebieden. Zo ontstond eind 1700 Baglio Fontanasalsa te midden van een landgoed met olijfboomgaarden. Hier werden olijven bewaard en geperst. Vandaag de dag is de originele structuur nog steeds bewaard gebleven. Zo liggen er op de binnenplaats nog de originele stenen uit 1700 met de geometrische verdeling in vierkanten en zijn er nog de originele houten deuren en poorten.

Nog steeds staan er olijfbomen op het landgoed van 66 ha en deze zijn goed zijn voor de productie van voortreffelijke olijfoliën. De eigenaresse heeft hier dan ook al verschillende prijzen mee gewonnen.

La cucina

De lokale kokkin bereidt eenvoudige, typische streekgerechten, zoals gegrilde groenten, Caponata, Pasta alla Norma, kip met aardappeltjes uit de oven en citroenijs. Hierbij gebruikt ze vele ingrediënten van het eigen landgoed, waaronder olijfolie, groenten, honing, fruit en kruiden. Ook de goede wijn is van eigen productie.

Het diner is hoofdzakelijk voor de gasten die er verblijven en u eet te midden van de sinaasappelboomgaard, op de binnenplaats, of bij de openhaard in het restaurant. Van 10.00 tot 15.00 is het mogelijk te brunchen en van 15.00 tot 18.00 uur is de aperitiefbar geopend.

Escursioni

Voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers zijn er vanaf de agriturismo vele uitstapjes te maken. Binnen 10 minuten rijden bent u bij het zandstrand van Marausa dat ook populair is bij de Italianen. In ongeveer 20 minuten bent u bij het middeleeuwse stadje Erice dat op een bijna 800m kale kalkrots ligt en neerkijkt op zee.

Andere plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn onder andere Trapani waar de zout-, wijn- en tonijnhandel zeer belangrijk is (± 20 minuten); Marsala, bekend vanwege de wijn en zoutwinning (± 20 minuten); San Vito lo Capo en het natuurpark Zingaro (± 60 minuten); het natuurreservaat Stagnone met het eiland Mozia (± 20 minuten); de archeologische opgravingen bij Segesta (± 45 minuten); de archeologische opgravingen bij Selinunte (± 60 minuten) en Palermo (± 60 minuten). Vanuit Trapani vertrekken er ook boten naar de Egadische eilanden.

De luchthavens zijn Trapani (± 15 minuten), Palermo (± 60 minuten) en Catania (± 3 uur en 15 minuten).

Attività

  • Zwembad (6x12m).
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Tafeltennis.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Internet: er is wifi.