Agriturismo Enna

Enna (EN) - Sicilië

Agriturismo EnnaAgriturismo EnnaDe agriturismoAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaKamer ClaraKamer ClaraKamer Maria AntoniettaKamer Maria AntoniettaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaKamer LauraKamer LauraKamer ClementinaKamer SerenaKamer SerenaKamer CocoKamer CocoKamer CocoKamer CocoAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo EnnaAgriturismo Enna


“ Voor ons was deze agriturismo een topper, qua accommodatie en ligging, maar vooral ook de staf en medewerkers/sters die er alles aan deden om je niet alleen thuis, maar ook bij familie te laten voelen. De koks maakten niet alleen heerlijke maaltijden, maar ook plaatjes om te zien.”

Agriturismo Enna - la storia

Deze agrituturismo is een typisch Siciliaans landhuis uit het begin van de 19e eeuw en ligt temidden van pijnbomen, populieren en eucalyptussen. Het is een zeer sfeervolle, warme en authentieke locatie die wordt beschermd door de rotsen van de berg Bannata Restivo.

U wordt hier ontvangen door de eigenaresse Maria Antoinetta Bruno of door een van haar collega's.

Op het biologisch bebouwde landgoed staan tarwe, gerst, haver, groenten en fruitbomen.

 La cucina

Dagelijks is een proeverij van de eigen biologische producten mogelijk. De proeverij is voldoende als een diner.

Enkele gerechtjes zijn verse ricotta en kazen met jam op basis van wijn en eucalyptushoning, olijven bereid op een wijze uit Enna, salades, crostini met vegetarische paté, vegetarische gerechten op basis van seizoensgebonden producten, huisgemaakt brood, 1 of 2 tussengerechten en een dessert of fruit.

De proeverij dient uiterlijk een avond van tevoren gereserveerd te worden.

Escursioni

De agriturismo ligt in de buurt (± 20 minuten) van belangrijke mythologische en archeologische plaatsen, zoals Piazza Armerina met in de nabijheid de Romeinse villa Casale met mozaïeken; de opgraving van Morgantina; de opgravingen van Rossomanno en het meer van Perdusa. Het is ook mogelijk een aantal plaatsen per paard te bereiken.

Andere plaatsen die u kunt bezoeken zijn Enna (± 30 minuten), Catania (± 60 minuten), Cefalu (± 75 minuten), Palermo (± 90 minuten) en Agrigento (± 90 minuten).

Ook voor liefhebbers van mountainbiking en trekking zijn er diverse mogelijkheden in de directe omgeving.

De luchthavens zijn Catania (± 60 minuten), Palermo (± 90 minuten) en Trapani (± 3 uur).

Attività

  • Zwembad (5x23m)
  • Tochten per paard.
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Excursies onder begeleiding van een gids.
  • Kookcursussen.
  • Internet: er is wifi.

“ We hadden een mooie grote kamer op de begane grond, ingericht met antieke meubelen en met een eigen overdekt zithoekje buiten. Zeer ruime douche. Onder andere de Romeinse Villa Casale bezocht. Neem een gids, echt de moeite waard! We hebben iedere avond diner gebruikt. Het ontbijt is ruim voldoende, veel cakes, ham, kaas en ook een (gebakken) eitje is mogelijk. Uitstekende bedden.”