Ville Petroni

Monteroni d' Arbia (SI) - Toscane

Ville PetroniVille PetroniVille PetroniUitzichtVille PetroniUitzichtVille PetroniVille PetroniRestaurantRestaurantRestaurantVille PetroniVille PetroniAppartement PiscinaAppartement CantinaVille Petroni


”We komen al jaren bij Carla. Perfect(e) plek/uitzicht. Carla heeft sinds vorig jaar ook haar eigen biologische pasta te koop. Ook op het menu van Da Mario, het beste restaurant van Buonconvento. Wat is de overtreffende trap van perfect? Wij willen in ieder geval nooit iets anders meer!”

Ville Petroni - la storia

Agriturismo Ville Petroni ligt in één van de mooiste gebieden van Toscana: de Crete Senesi. U vindt hier absolute rust en u heeft een prachtig uitzicht over het landschap met daarin de plaatsjes Murlo, Vescovado en Montalcino.

U bent hier te gast bij de zeer sympathieke Antonio en Carla. Zij willen de gasten graag mee laten genieten van het Toscaanse leven en de mooie omgeving.

Op het 150ha landgoed staat hoofdzakelijk graan, verschillende kruiden en een wijngaard.

La cucina

Carla heeft een passie voor koken en in het restaurant of buiten op de veranda naast het zwembad kunt u genieten van haar heerlijke, typische Toscaanse gerechten. Enkele specialiteiten zijn ribollita, tagliatelle alla boscaiola en natuurlijk de bekende bistecca alla fiorentina. Beroemd is de overheerlijke Tiramisù van Carla!

Het restaurant is hoofdzakelijk voor de gasten. Wijn en diverse salami zijn van eigen productie.

Escursioni

Vele mooie plaatsen zijn goed te bereiken zoals Siena (± 30 minuten), Florence (± 90 minuten), Pienza (± 50 minuten), Montalcino (± 40 minuten), Montepulciano (± 60 minuten) en San Gimignano (± 60 minuten).

Natuurliefhebbers kunnen prachtige wandelingen in de omgeving maken. Vanaf de agriturismo zelf loopt er een pad naar het schilderachtige stadje Murlo.

Attività

  • Zwembad (7x14m).
  • Tochten per paard.
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Excursies.
  • Wijnproeverijen.
  • Internet: bij de appartementen is wifi.

“Bij Ville Petroni hadden we appartement Tino geboekt; een gezellig huisje met twee slaapkamers en twee badkamers. De accommodatie is prachtig gelegen, wel wat ver van de bewoonde wereld, en vanaf het zwembad was er een prachtig wijds uitzicht op de Toscaanse velden. De eigenaresse werkt hard en is duidelijk aanwezig voor haar gasten. Het avondeten was prima en netjes verzorgd!”