Al Podere di Rosa

Lucca (LU) - Toscane

Al Podere di RosaTuinOntbijtAl Podere di RosaAl Podere di RosaAl Podere di RosaAl Podere di RosaTuinAl Podere di RosaTuinTerrasTuinAl Podere di RosaAl Podere di RosaOntbijtOntbijtOntbijtOntbijtAl Podere di RosaProeverijProeverijProductenProductenProducten


””Leuke, familiaire agriturismo” is niets teveel gezegd, eerder te weinig. We hebben het er bijzonder naar ons zin gehad. Catarina en Paolo zijn lieve, gastvrije mensen. De ligging is perfect, rustig en landelijk en je bent toch in vijf minuten op de parkeerplaats bij Lucca. Kortom: hulde, jullie hebben een goede selectie gedaan!”

Al Podere di Rosa - la storia

Agriturismo Al Podere di Rosa ligt op slechts 4 kilometer ten noorden van Lucca, in de heuvels van S. Alessio en langs de wijnroute "la Strada del Vino". Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel en u wordt dan ook zeer hartelijk ontvangen door Caterina en haar man Paolo. Zij hebben het landhuis van de familie laten restaureren met behoud van de originele structuren.

Het landgoed is sinds begin 1900 in het bezit van de familie van Paolo. Zijn overgrootvader kwam terug in Italia na enkele jaren op een ranch in San Francisco te hebben gewerkt. Hij heeft toen dit landgoed gekocht om een nieuw leven te beginnen. Daarna heeft de moeder van Paolo samen met haar man gedurende 50 jaar de azienda agricola voortgezet. De agriturismo is naar haar genoemd. Paolo en Caterina zetten vol passie de familietraditie voort.

Op het 9 ha landgoed staan wijngaarden, olijfbomen en typische Lucchese groenten. Wijn en olie zijn van eigen productie.

 La cucina

Caterina zorgt 's ochtends voor een uitgebreid ontbijt in de voormalige wijnkelder die veranderd is in een knusse ontbijtkamer. Verder organiseert ze af en toe een maaltijd die bestaat uit een proeverij van seizoensproducten uit de eigen groentetuin. Haar specialiteiten zijn een crème van aubergine, bruschette, aardappeltaart, een stoofschotel met courgettes, lokale kazen met uien- en tomatenjam, versgemaakte pasta’s en zelfgemaakt brood.

Binnen een bereik van 300m tot 4km zijn goede restaurants. Een aanrader is Locanda Vigna Ilaria op loopafstand van de agriturismo. Caterina geeft u graag alle informatie.

Wijnen, waaronder de DOC Colline Lucchesi en olijfolie zijn van eigen productie.

Escursioni

De agriturismo is zeer centraal gelegen om zowel de diverse bekende steden te bezoeken als de bergen en de kust. De directe omgeving is geschikt om te wandelen en er zijn vele oude villa's en boerderijen.

Bekende steden zijn makkelijk te bereiken, zoals Lucca (± 10 minuten), Pisa (± 30 minuten), Florence (± 50 minuten) en Siena (± 90 minuten). Voor het strand kunt u bijvoorbeeld naar Viareggio (± 25 minuten) en eveneens goed te bereiken zijn de Cinque Terre in Liguria (± 90 minuten).

Natuurliefhebbers kunnen ten noorden van de agriturismo naar de Alpi Apuane waar pittoreske plaatsjes in de Garfagnana liggen zoals Barga en Castelnuovo di Garfagnana. In de Alpi Apuane zijn de marmergroeven bij Carrara (± 50 minuten) eveneens een bezoek waard.

Attività

  • Wandelen.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Tochten per paard op aanvraag.
  • Kookcursussen op aanvraag.
  • Internet: er is wifi.

”Wat een feest was het om bij Paolo en Caterina te gast te zijn! Boeiend dat zij zoveel over hun bedrijf wilden vertellen. We kregen elke dag een heerlijk ontbijt met steeds wisselende producten. Een zwembad hebben we niet gemist. We komen hier graag nog eens terug!”