Borgo al Cerro

Casole d' Elsa (SI) - Toscane

Borgo al CerroBorgo al CerroBorgo al CerroBorgo al CerroBorgo al CerroBorgo al CerroBorgo al CerroZwembadZwembadZwembadZwembadZwembadBorgo al CerroBorgo al CerroBorgo al CerroAppartement ArezzoAppartement ChiantiMassageBorgo al CerroSpeeltuintjeSpeeltuintjeUitzicht op Casole d' Elsa


”Wij vonden dit echt een fantastische accommodatie. Heerlijk groot, veel ruimte voor de kinderen, overal in de tuin hangmatten en hangstoelen. Het zwembad heerlijk. En een algemeen te gebruiken buitenkeuken met pizza oven naast het zwembad waar ook een overkapt terras is met tafels en zitjes voor algemeen gebruik. Pablito was een fijne gastheer, gaf info wanneer nodig en verder op de achtergrond aanwezig. We hebben een heerlijke week gehad!”

Borgo al Cerro - la storia

Borgo al Cerro ligt in een heuvellandschap ten zuidwesten van Siena, op slechts 800m van het pittoreske dorpje Casola d' Elsa. Eeuwenlang hebben trotse boeren hier gewerkt aan een prachtig Toscaans landschap bestaande uit olijfboom- en wijngaarden.

Borgo al Cerro is van oorsprong een vestiging met uitzicht over de grenzen van het strijdtoneel tussen de Florentijnse guelfa en deSienese ghibellina. De muren van de Borgo vertonen nog diverse authentieke sporen van de vroegere plattelandsbeschaving.

De familie Pistolesi heeft de Borgo geheel laten restaureren met het behoud van de originele karakteristieken. In 1997 hebben zij de deuren voor de gasten geopend. U wordt gastvrij ontvangen door de vriendelijke Pablito, de schoonzoon van de familie.

La cucina

Pablito adviseert u graag over restaurants in Casole d' Elsa, Colle Val d' Elsa of andere plaatsen in de omgeving. Er is een goede keuze aan restaurants, variërend van pizzeria's tot restaurants met een voortreffelijke regionale keuken en een goede wijnkaart.

Escursioni

De Borgo is vrij centraal gelegen om bekende plaatsen van Toscana te bezoeken, waaronder San Gimignano (± 30 minuten), Volterra (± 30 minuten), Monteriggioni (± 30 minuten), Siena (± 40 minuten), Florence (± 60 minuten), Pisa (± 90 minuten) en Lucca (± 90 minuten).

Vanuit de Borgo loopt er een middeleeuws pad van 800m naar Casole d' Elsa. Naar de kust bent u ± 80 minuten onderweg.

Attività

  • Zwembad (10x20m).
  • Mountainbiking en wandelen.
  • Tafeltennis en tafelvoetbal.
  • Speeltuin.
  • Massages.
  • Internet: er is is wifi.

”Ons appartement Firenze was ruim, netjes en schoon en het was heerlijk hoeveel riumte we in onze eigen tuin hadden!”