Tenuta la Bandita

Sassetta (LI) - Toscane

Tenuta la BanditaZwembadTenuta la BanditaRestaurantFamily Suite in de villaZwembad en Gli UliviTenuta la BanditaTenuta la BanditaTenuta la BanditaOntbijtDe villaDe villaDe villaDe villaDe villaTenuta la BanditaTenuta la BanditaEen van de Classic kamersEen van de Superior kamersEen van de Superior kamersEen van de Superior kamersEen van de Junior SuitesEen van de Junior SuitesEen van de Junior SuitesEen van de Junior Suites


”Wij hebben vijf heerlijke dagen gehad. Het eten en de wijn waren lekker en het ontbijt helemaal. De stijl van het huis is bijzonder en we hadden een prachtige Charming kamer met de stoffering tot in de details doorgevoerd. Maar het meest te waarderen was de gastvrijheid.

Tenuta la Bandita - la storia

Tenuta la Bandita is gelegen op 300m hoogte en op slechts 12 kilometer van de kust, in de Val di Cornia, in de Toscaanse Maremma. De prachtige omgeving wordt gekenmerkt door olijfboom- en wijngaarden en Mediterraanse struikgewassen. U vindt hier een bijzondere flora en fauna, waaronder zeldzame wilde orchideeën, jonge herten, stekelvarkens en wilde zwijnen. In de zomer staat er vaak een verfrissende wind in dit gebied.

De vriendelijke en gastvrije Signora Daniela heeft een aantal jaren geleden besloten om de deuren van de villa die van de familie was, te openen voor de gasten. Ze heeft er een prachtige agriturismo weten te realiseren. Op het 55 ha landgoed staan runderen, varkens, paarden en wilde zwijnen.

La cucina

In het restaurant worden à la carte typische, traditionele gerechten uit de Maremma geserveerd. Deze worden hoofdzakelijk bereid met verse, biologische producten van het eigen landgoed. Ook de pasta's worden vers gemaakt.

Het diner vindt plaats in de sfeervolle eetkamer van de villa of bij mooi weer op het buitenterras. Signora Daniela eet regelmatig samen met de gasten aan tafel.

Escursioni

Tenuta la Bandita ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Marina di Castagneto, een kleine badplaats met pijnbomen tot aan het strand. Een andere badplaats in de buurt is San Vincenzo (± 25 minuten). Vele kleine plaatsjes in de buurt zijn een bezoek waard, zoals Castagneto Carducci, een dorp op een heuveltop met een geheel eigen karakter (± 10 minuten); het middeleeuwe dorpje Bibbona (± 40 minuten); de Oasi di Bolgheri, een natuurreservaat en een vogelkolonie (± 25 minuten); de Etruskische plaats Populonia met daarachter de Baai van Baratti ( ± 50 minuten); Suvereto (± 20 minuten); het markt- en mijnstadje Campiglia Marittima (± 30 minuten) en Volterra (± 60 minuten).

Ook de bekendste Toscaanse steden zijn goed te bereiken voor een dagtocht: Pisa (± 60 minuten), Lucca (± 75 minuten), Florence (± 100 minuten) en Siena (± 120 minuten)

Attività

  • Zwembad.
  • Mountainbiking en trekking.
  • Excursies.
  • Tennisbaan.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen in de buurt (in Bolgheri).
  • Internet: er is wifi.

”De omgeving vonden wij heel erg verrassend. Bergachtig en bosrijk en toch zo dicht bij de kust. Op de heenweg zagen we zelfs een hert, roofvogels en twee keer een vos. Bij vertrek kregen we een flesje olijfolie mee.”