Fattoria di Maiano

Fiesole (FI) - Toscane

Fattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoVoormalig kloosterAppartement CaminoAppartement ColonneAppartement ColonneAppartement ColonneAppartement ScuolaAppartement ScuolaJunior SuiteBadkamerFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoVilla Santo - op 150mVilla Santo - op 150mFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoFattoria di MaianoAppartement CaminoAppartement ConventoAppartement ConventoAppartement LavagnaAppartement LavagnaAppartement ScuolaAppartement ScuolaAppartement TerrazzaAppartement TerrazzaComfort kamer - op 150mComfort kamer - op 150mComfort kamer - op 150mFattoria di Maiano


”Maiano is een onbeschrijfelijke locatie, zo mooi. De tuin heeft een uitzicht waar je spontaan van ontspant en waar je kunt genieten van het zwembad!

Fattoria di Maiano - la storia

Fattoria di Maiano ligt op slechts 15 minuten rijden van het centrum van Florence. Het is een oude borgo uit 1400 waar zelfs een groot deel van een voormalig klooster nog aanwezig is. De borgo wordt omgeven door een glooiend heuvellandschap met cipressen en olijfboomgaarden.

Fattoria di Maiano is eigendom van de adellijke familie Miari Fulcis die ook op het landgoed woont. Zij zijn tevens eigenaar van het restaurant met wijnbar en de delicatessenwinkel op de fattoria en van een restaurant en ijssalon op ongeveer 500m van de fattoria. En niet te vergeten van Villa di Maiano naast de fattoria, een uitstekende locatie voor bruiloften.

U krijgt het gevoel alsof u hier te gast bent in een levendig en vriendelijk dorpje, omgeven door een prachtig landschap en op een steenworp afstand van één van de mooiste steden van Italia. Op het 300ha landgoed staan hoofdzakelijk olijfbomen die goed zijn voor de productie van een voortreffelijke biologische olijfolie.

La cucina

In het hart van de borgo bevindt zich restaurant en koffiebar Lo Spaccio. Afhankelijk van het weer kunt u op het panoramisch buitenterras of binnen bij de openhaard van heerlijke Toscaanse gerechten genieten. Er wordt veel gebruik gemaakt van de biologische groenten uit eigen tuin. Enkele specialiteiten zijn typische kazen en vleeswaren; pasta’s waaronder Tagliatelle ai porcini en Tortelli al ragù; hoofdgerechten zoals Tagliata di manzo al pepe nero con patate arrosto (in reepjes gesneden rundvlees met zwarte peper en geroosterde aardappeltjes) en Costoletta di maiale (varkenskotelet) ripiena di porcini con spinaci saltati en huisgemaakte desserts.

Het restaurant biedt plaats voor 80 personen en er komen ook regelmatig Italianen uit de omgeving. Het is zowel mogelijk om te lunchen als te dineren. Lo Spaccio is geopend van dinsdag tot en met zondag van 09.00 tot 16.00 uur en van donderdag tot en met zondag tevens van 19.30 tot 22.30 uur. Op maandag zijn ze gesloten. Deze openingstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Op ongeveer 250m ligt Trattoria Le Cave di Maiano dat dagelijks geopend is en een ijssalon met huisgemaakt schepijs.

Escursioni

De agriturismo is ideaal gelegen voor een bezoek aan Florence. Het centrum ligt op ± 15 minuten rijden, maar vanuit Fiesole (± 1,5 km) gaan er ook bussen. Andere bekende plaatsen zijn eveneens goed te bereiken zoals Siena (± 60 minuten), Pisa (± 75 minuten) en Lucca (± 60 minuten).

Ook kunnen er prachtige tochten gemaakt worden door de Chiantistreek. Voor wandelliefhebbers zijn er op de agriturismo enkele wandelroutes uitgezet.

Attività

  • Zwembad (6x12m en kinderbad 4x6m en 0,45m diep).
  • Wandelen en trekking (op het landgoed).
  • Speeltuin.
  • Kinderboerderij.
  • Van juni tot de eerste week van september (m.u.v. de centrale weken in augustus) van maandag tot en met vrijdag: campus / mini-club voor de kinderen.
  • Rondleidingen door Villa di Maiano.
  • Safarietour op het landgoed.
  • Bezoek aan de olijvenpers.
  • Kook-en restauratiecursussen.
  • Internet: er is wifi.

”Het is ons dit jaar zo goed bevallen, dat we het appartement Scuola weer willen reserveren voor volgend jaar. Het heeft een fijn terras en dan aangrenzend die tuin die doorloopt tot het zwembad. Ideaal met onze kinderen!”