Rocca di Castagnoli

Gaiole in Chianti (SI) - Toscane

Rocca di CastagnoliRocca di CastagnoliKamer MugnaioRocca di CastagnoliRocca di CastagnoliIl Celliere a CastagnoliRocca di CastagnoliRocca di CastagnoliRocca di CastagnoliRocca di CastagnoliRocca di CastagnoliRocca di CastagnoliRocca di CastagnoliRocca di CastagnoliRocca di CastagnoliToegang tot kamersKamersKamer FornaciaioKamer FunaioKamer BottaioKamer CarraioAppartement FilomenaAppartement FilomenaAppartement Il LungoAppartement GiuliaGememeenschappelijke woonkamerAppartement FilomenaCantinaCantinaWijnproeflokaalAppartement FilomenaIl Celliere a CastagnoliIl Celliere a CastagnoliIl Celliere a CastagnoliIl Celliere a CastagnoliIl Celliere a CastagnoliIl Celliere a CastagnoliOntbijtRocca di Castagnoli


“Met onze kinderen was het appartement Il Lungo ideaal, bedankt nog voor je advies. We hebben genoten van de uitzichten hier, het heerlijke eten en niet te vergeten de wijnproeverij! Onze kinderen vermaakten zich prima in en rondom het zwembad, ze wilden niet meer terug naar Nederland. Het is zeker voor herhaling vatbaar!”

Rocca di Castagnoli - la storia

De middeleeuwse borgo Rocca di Castagnoli ligt middenin de Chiantistreek, net buiten Gaiole in Chianti. De borgo wordt gekenmerkt door haar schoonheid, de prachtige ligging op 520m hoogte en de aroma van de voortreffelijke Chiantiwijnen die hier geproduceerd worden.

Op het 800ha landgoed staan olijfboom- en wijngaarden. De meer dan 200ha wijngaarden zijn goed voor de productie van de gerenommeerde kwaliteitswijnen Rocca di Castagnoli, Capraio en Castello San Sano. Van de olijfboomgaarden wordt een heerlijke olijfolie Dop geproduceerd.

U wordt hier gastvrij ontvangen door Barbara, Sabrina en Cristina. Zij hebben tevens een passie voor wijn en geven u graag een rondleiding door de wijnkelders.

La cucina

De keuken van het restaurant Il Celliere a Castagnoli wordt gekenmerkt door lokale gerechten die bereid worden met seizoensproducten waarbij “kilometrozero” belangrijk is: natuurlijke, lokale producten. Onder de antipasti zijn onder andere de bekende bruschette, pappa col pomedoro en een antipasta misto della Rocca; onder de primi heerlijke ravioli en bij de secondi zijn vele gerechten met voornamelijk Vitello Chianino, waaronder de bekende Bistecca alla Fiorentina. Uiteraard mag een wijn van Rocca di Castagnoli zelf niet ontbreken bij uw diner. Er is plaats voor maximaal ongeveer 50 personen.

Op de borgo zelf is tevens een wijnshop waar ook proeverijen georganiseerd worden.

In Gaiole in Chianti is een tweede restaurant, Osteria Al Ponte (± 10 minuten rijden). Het is een charmant restaurant in een oude gerenoveerde molen waar u overheerlijke klassieke Toscaanse gerechten kunt proeven, zoals Fett’ Unte chiantigiane, Crostini misti, Pici cacio e pepe, Ribollita, Ravioli al tartufo, Bistecca Fiorentina en wild zwijnvlees alla Chiantigiana. De desserts zijn huisgemaakt. In de zomer kunt u buiten op de veranda eten die wordt omringd door citrusplanten.

Il Celliere a Castagnoli is dagelijks geopend voor lunch en diner, met uitzondering van woensdag. Verder is er op loopafstand is een trattoria met een eenvoudige inrichting, maar met heerlijke gerechten.

Escursioni

Rocca di Castagnoli ligt in het hart van de Chianti Classicostreek op ± 10 minuten van Gaiole in Chianti. Het is een streek bij uitstek om zelf leuke plekjes te ontdekken. In de buurt vindt u onder andere in Meleto en Vertine bijzondere kastelen. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes in de directe omgeving.  

Bekende steden zijn goed te bereiken: Siena (± 40 minuten), Florence (± 60 minuten), Arezzo (± 60 minuten), San Gimignano (± 75 minuten) en Pisa en Lucca (± 100 minuten).

Attività

  • Zwembad (6x12m).
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Wijnproeverijen en bezoek aan wijnkelders.
  • Olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Manege in de buurt (± 5 km).
  • Internet: er is wifi.

”Buongiorno Jeannine, Rocca di Castagnoli is een pareltje! Top wijnen, top restaurant en adembenemende uitzichten vanuit onze kamer! Grazie mille voor het advies!”