Villa Sant' Alberto

Monteroni d' Arbia (SI) - Toscane

Villa Sant AlbertoVilla Sant AlbertoCasa VittorioVilla Sant AlbertoVilla Sant AlbertoVilla Sant AlbertoVilla Sant AlbertoVilla Sant AlbertoVilla Sant AlbertoVilla Sant AlbertoVilla Sant AlbertoTerras appartementTerras appartementVilla Sant AlbertoCasa AroldoCasa VittorioCasa PalmieroCasa PalmieroCasa Ricci2-persoonskamerKookles - foto: Alexander van de CruijsKookles - foto: Alexander van de CruijsKookles - foto: Alexander van de CruijsVilla Sant AlbertoAlessandro - foto: Alexander van de CruijsVilla Sant AlbertoVilla Sant AlbertoVilla Sant AlbertoLandschapLandschap


”S. Alberto is een verhaal apart, wat een warm bad, wat een fantastisch lieve mensen zijn Sandro en Carla, geweldig. Geen moeite teveel, we zijn uitgenodigd bij hen thuis om in de keuken mee te eten, het appartement was prachtig. Echt geniaal. Het was een fantastische vakantie!”

Villa Sant' Alberto - la storia

Agriturismo Villa Sant' Alberto ligt temidden van één van de mooiste landschappen van Toscana, de Crete Senesi.

De zeer sympathieke eigenaar Alessandro Ghini en zijn vrouw Carla hebben besloten zich permanent te vestigen op het landgoed dat al enkele generaties familiebezit is en er gasten te ontvangen, zodat ook zij mee kunnen genieten van het goede leven. Na jarenlang kledingwinkels in Siena te hebben gehad, begonnen zij steeds vaker te verlangen naar S. Alberto. In 2010, na 2 jaren van renovatie, hebben Alessandro en Carla de deuren voor de gasten geopend die zij hier met veel passie ontvangen.

In 1932 kochten de voorouders van Alessandro de Azienda Agricola S. Alberto dat toen bestond uit 221 ha met 6 boerderijen en een villa. Twee generaties lang werd er gewerkt met het pachtsysteem waar een zorgvuldige administratie voor nodig was. Deze administratie werd met de hand geschreven in "mastri", oude registers, en Alessandro heeft deze registers, die de geschiedenis van S. Alberto weergeven, nog trots in zijn bezit. In de jaren 60 werd het pachtsysteem afgeschaft en het beheer kwam volledig in handen van de eigenaar die zich toelegde op het vee dat bestond uit de Chianina, één van de oudste en grootste soorten koerassen ter wereld. Dit was een belangrijke ontwikkeling, maar jaren later, bij de volgende generatie, ontbrak de ervaring en de wil voor de intensieve verzorging van deze beesten. Vanaf toen is er begonnen met een intensievere verbouwing van afwisselend tarwe, zonnebloemen, maïs, kruiden en tuinbonen, dat vandaag de dag wordt voortgezet.

La cucina

Op de agriturismo is geen restaurant, maar op ongeveer 2 à 6 km afstand liggen diverse restaurants waar onder andere typische streekgerechten geserveerd worden. De eigenaren geven u graag een goed advies. Eén van de restaurants met tuin die de eigenaren u aan kunnen bevelen voor onder andere gegrilde bistecca en pizza, is La Valserena op ± 3 km van de agriturismo.

Wel heeft Carla een passie voor koken en is het mogelijk om op aanvraag een kookcursus te volgen. Verder bereidt zij graag op aanvraag voor haar gasten één keer per week een diner met typische streekproducten.

Escursioni

Vele mooie plaatsen zijn goed te bereiken zoals Siena (± 30 minuten), Florence (± 90 minuten), Pienza (± 50 minuten), Montalcino (± 40 minuten), Montepulciano (± 60 minuten) en San Gimignano (± 60 minuten).

Natuurliefhebbers kunnen prachtige wandelingen in de omgeving maken.

Attività

  • Zwembad (4,50x7,20m).
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Excursies.
  • Tafelvoetbal.
  • Biljart.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Speeltuintje.
  • Manege (± 6 km) in de buurt.
  • Internet: er is wifi.

”Vanuit Villa Sant’ Alberto is er genoeg te zien en te doen. Dit gebied in Toscane ligt middenin de Crete Senesi, een prachtige streek met die lichtgekleurde leemheuvels. Verder kun je achter de agriturismo een stukje naar boven lopen voor een prachtige wandeling!”