Agriturismo Crete Senesi

Monteroni d' Arbia (SI) - Toscane

Agriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiCasa VittorioAgriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiOntbijtOntbijtAgriturismo Crete SenesiTerras appartementAgriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiCasa AroldoCasa VittorioCasa PalmieroCasa PalmieroCasa RicciTerras appartementTerras appartement2-persoonskamerAgriturismo Crete SenesiKookles - foto: Alexander van de CruijsKookles - foto: Alexander van de CruijsKookles - foto: Alexander van de CruijsAgriturismo Crete SenesiAlessandro - foto: Alexander van de CruijsAgriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiAgriturismo Crete SenesiOmgevingLandschapAgriturismo Crete Senesi


”Deze agriturismo is een verhaal apart, wat een warm bad, wat een fantastisch lieve mensen zijn Sandro en Carla, geweldig. Geen moeite teveel, we zijn uitgenodigd bij hen thuis om in de keuken mee te eten, het appartement was prachtig. Echt geniaal. Het was een fantastische vakantie!”

 Agriturismo Crete Senesi - la storia

Agriturismo Crete Sensi ligt te midden van één van de mooiste heuvellandschappen van Toscane: de Crete Senesi.

De zeer sympathieke eigenaar Alessandro en zijn vrouw Carla hebben een aantal jaren geleden besloten te gaan wonen op het landgoed dat al sinds 1932 familiebezit is. Na jarenlang kledingwinkels in Siena te hebben gehad, begonnen zij namelijk steeds vaker te verlangen naar een leven op de agriturismo. In 2010, na 2 jaren van renovatie, hebben ze ook voor de gasten hun deuren geopend, want zij willen graag iedereen mee laten genieten van dit paradijs. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen. Hun dochter Cristina en kleinzonen Filippo en Tommaso hebben dezelfde passie voor de agriturismo en helpen in de zomermaanden dan ook graag mee.

Op het landgoed wordt afwisselend tarwe, zonnebloemen, maïs, kruiden en tuinbonen verbouwd.

La cucina

De familie kookt op aanvraag graag voor haar gasten. In de zomer eet u bij mooi weer romantisch bij zonsondergang op de heuvel tussen de cipressen met een prachtig panorama. Enkele specialiteiten zijn Panzanella met tonijn, salade van farro, Toscaanse vleeswaren en kazen, crostini, pasta met wild zwijn ragout, lasagne en huisgemaakte Cantuccini.

Filippo maakt heerlijke cocktails voor de aperitivo en ook is het mogelijk een salade voor de lunch te verkrijgen.

Escursioni

Vele mooie plaatsen zijn goed te bereiken zoals Siena (± 30 minuten), Florence (± 90 minuten), Pienza (± 50 minuten), Montalcino (± 40 minuten), Montepulciano (± 60 minuten) en San Gimignano (± 60 minuten).

Natuurliefhebbers kunnen prachtige wandelingen in de omgeving maken.

Attività

  • Zwembad (4,50x7,20m).
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Excursies.
  • Tafelvoetbal.
  • Biljart.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Speeltuintje.
  • Manege (± 6 km) in de buurt.
  • Internet: er is wifi.

”Vanuit de agriturismo is er genoeg te zien en te doen. Dit gebied in Toscane ligt middenin de Crete Senesi, een prachtige streek met die lichtgekleurde leemheuvels. Verder kun je achter de agriturismo een stukje naar boven lopen voor een prachtige wandeling!”