Fattoria della Gioiosa

Casale Marittimo (PI) - Toscane

Il PoderinoIl PoderinoPodere la GelindaPodere la GelindaPodere la GelindaPodere la GelindaIl PoderinoIl PoderinoIl POderinoIl PoderinoPodere la GelindaPodere la GelindaPodere la GelindaPodere la GelindaPodere la GelindaOntbijtPodere la GelindaPodere la GelindaPodere la GelindaIl PoderinoIl PoderinoIl PoderinoIl PoderinoIl PoderinoLa Gelinda - woonkamerLa Gelinda - naar kamers en suitesLa Gelinda - naar kamers en suitesLa Gelinda - naar kamers en suitesLa Gelinda - naar kamers en suitesLa Gelinda - naar kamers en suitesCasale MarittimoCasale MarittimoCasale MarittimoCasale MarittimoCasale Marittimo


”De entree was heel verrassend: deze agri is aan de voorzijde gelegen aan een straat, maar wanneer je het hek door komt, strekt zich daar een prachtig Toscaans heuvellandschap voor je uit. We hebben uren op het terras doorgebracht om naar dit mooie uitzicht te kijken.”

 Fattoria della Gioiosa - la storia

Fattoria della Gioiosa ligt op de rand van het historische centrum van Casale Marittimo, niet ver van de kust, in een prachtig Toscaans heuvellandschap. Kenmerkend voor een verblijf hier zijn schoonheid, rust en natuur.

Aan het begin van de 19e eeuw werd de fattoria het bezit van de familie Morelli. Carlo Morelli heeft het geherstructureerd door de villa te vergroten en het bebouwde land te rationaliseren. Het bezit ging achtereenvolgens naar Guido Morelli, zijn zoon Giuseppe, Giovanna Morelli, haar dochter Maria Pia Betti Mussi en tenslotte naar haar zoon en de huidige eigenaar Guido Mussi. U wordt ontvangen door Patrizia, de vrouw van Guido, of iemand anders van de familie of personeel.

Op het 100ha landgoed staan voornamelijk olijfbomen en graan. Er wordt een goede IGP olijfolie geproduceerd.

 La cucina

Mauro is de chef met passie voor zijn werk en de keuken is te omschrijven als een typisch Toscaanse plattelandskeuken. Er is een à-la-carte menu met gerechten als crostini, vleeswaren en kazen, pasta met groenten, vleessaus of wild en Bistecca Fiorentina.

Brood, pasta en desserts worden versgemaakt. Verder maakt Mauro veel gebruik van de groenten van het eigen land en de zelfgeproduceerde olijfolie. De groenten van het landgoed worden ook veel gebruikt bij het bereiden van de sauzen en de sott’ olio en sott’ aceto waarbij eeuwenoude recepten worden gebruikt.

Het restaurant bevindt zich bij Podere la Gelinda waar de kamers zijn; op ± 5 minuten rijden of ± 15 minuten lopen van de appartementen en is geopend van 01/06 tot 30/09 en soms op aanvraag in de periode van 30/09 tot 01/06. Bij mooi weer wordt het eten geserveerd op het buitenterras met een prachtig panorama. Bij minder mooi weer is het diner in de voormalige koeienstal die Benedetta Mussi heeft omgetoverd tot ontbijtkamer en restaurant. Dit restaurant heeft de naam “La Muca Gioiosa” gekregen. Ze heeft bij de renovatie zoveel mogelijk elementen weten te behouden. In Casale Marittimo zelf zijn ook enkele restaurants.

 Escursioni

U kunt heel makkelijk naar verschillende badplaatsen zoals Cecina Mare (± 15 minuten), Marina di Bibbona (± 20 minuten), Castagneto Carducci (± 25 minuten) en Vada (± 25 minuten). Ook kunt u uitstapjes maken naar badplaatsen aan de Etruskische kust zoals Castiglioncello (± 25 minuten), Baratti en Populonia (± 50 minuten).

Bekende plaatsen zijn goed te bereiken zoals Volterra (± 30 minuten), San Gimignano (± 70 minuten), Pisa (± 60 minuten), Lucca (± 70 minuten), Florence (± 90 minuten) en Siena (± 90 minuten).

Maar ook minder bekende plaatsjes in de omgeving zijn zeker een bezoek waard, zoals Bolgheri (± 15 minuten), Castagneto Carducci (± 25 minuten) en Massa Marittima (± 60 minuten).

 Attività

  • Zwembad (11x5,40m) bij Il Poderino (waar de appartementen zijn).
  • Mountainbiking.
  • Olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Internet: er is wifi bij de gemeenschappelijke ruimten.