Tenuta Quarrata

Capannoli (PI) - Toscane

Tenuta QuarrataZwembad2-kamerappt. 143-kamerappt. Superior 8RestaurantOntbijtZwembadZwembadZwembadZwembadTenuta QuarrataVilla San GiorgioToegang tot enkele appt.Tenuta QuarrataTenuta Quarrata3-kamerappt. 5Gemeenschappelijk terras2-kamerappt. 92-kamerappt. 17Tenuta QuarrataTenuta QuarrataTennisbaanTennisbaan


”We hebben een fijne tijd gehad op Tenuta Quarrata. Van alle 3 de agriturismo’s die wij hebben bezocht, had deze het grootste zwembad en het was moeilijk onze kinderen daar weg te krijgen om mee te nemen op ontdekkingstochten door Toscane. Doordat er 19 appartementen zijn, waren er ook andere kinderen aanwezig en hadden ze snel vriendjes gemaakt. De eigenaren zijn erg aardig en behulpzaam. Bedankt voor deze goede tip!”

 Tenuta Quarrata - la storia

Tenuta Quarrata dateert uit de 19e eeuw en is heel mooi gelegen op een heuvel die aan het kleine dorpje Santo Pietro Belvedere grenst. Het wordt omringd door een eeuwenoud park waar voornamelijk olijfbomen staan.

In 1992 heeft de familie Salvadori het landgoed gekocht en na een complete renovatie hebben zij de deuren voor de gasten geopend. U wordt hier gastvrij ontvangen door de familie of door Silvia.

Vroeger vormden de Villa Padronale en Il Casale één landelijke structuur. In de loop van de tijd werd de villa uitgebreid en werd er een kerkje bijgebouwd. De kelder dateert uit de Etruskische tijd en waarschijnlijk waren daar destijds Etruskische graven. Later ging de kelder dienst doen als opslagplaats voor wijn en olijfolie.

 La cucina

In het hoogseizoen wordt er dinsdag, donderdag en zaterdag een diner georganiseerd. Dit is meestal een keer per week een buffet, een avond en typisch Toscaans diner en een avond een lasagne- en tiramisù-avond. Buiten het hoogseizoen wordt er soms op aanvraag gekookt bij minimaal 6 deelnemers.

Bij mooi weer wordt het eten op het buitenterras geserveerd, in de schaduw van een grote boom.

 Escursioni

Bekende plaatsen zijn goed te bereiken, waaronder Pisa (± 30 minuten), Lucca (± 50 minuten), Volterra (± 40 minuten), San Gimignano (± 45 minuten), Florence (± 50 minuten) en Siena (± 90 minuten).

Voor het strand kunt u onder andere naar Tirrenia (± 40 minuten), Vada (± 50 minuten), Castiglioncello (± 50 minuten), Viareggio (± 60 minuten) en Forte dei Marmi (± 60 minuten).

 Attività

  • Zwembad (12x25m).
  • Tennisbaan.
  • Tafeltennis en biljart.
  • Mountainbiking, wandelen en trekking. 
  • Kookcursussen.
  • Wijnproeverijen bij wijnproducenten in de buurt.
  • Golfbaan in de buurt (± 18 km).
  • Internet: er is wifi.