Antico Casale L' Impostino

Civitella Paganico (GR) - Toscane

L' ImpostinoL' ImpostinoProeflokaalKamer GinestraKamer GinestraL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoL' ImpostinoKamer CerroKamer CorbezzoloKamer LeccioKamer LeccioKamer LentiscoKamer LentiscoKamer MirtoKamer MirtoKamer QuerciaKamer SugheraKamer Sughera


“Een perfecte locatie met prachtig uitzicht. Ontbijt en diner op het terras. Ontbijt uitgebreid en diner eenvoudig maar goed. Een werkelijk prachtige, zeer ruime kamer. We kregen een heel stencil met veel informatie, onder andere over te maken uitstapjes. Heel goed. We hadden hier wel langer willen blijven.”

 Antico Casale L' Impostino - la storia

Antico Casale L’ Impostino ligt in het mooie landschap van de Alta Maremma, te midden van wijn- en olijfboomgaarden, bossen en karakteristieke borghi.

U wordt hier ontvangen door vriendelijke Fabio die de agriturismo runt. Hij weet precies hoe het de gasten naar hun zin te maken.

Het landgoed van 52 ha bestaat voor de helft uit wijngaarden en de andere helft uit olijfbomen en bos. Wijnen zijn van eigen productie.

Een hele interessante route is de voormalige weg van Grosseto naar Siena, de Strada Leopoldina die begint in Paganico en naar Bagni di Petrolio loopt. Deze weg was vroeger al heel bekend en Papa Pio II Piccolomini en vele avonturiers en handelaars stopten langs de weg om te eten. De plaats om te eten wordt Imposto of Posta genoemd en daar komt de naam L’ Impostino vandaan.

 La cucina

De voormalige stal is omgetoverd tot een karakteristieke osteria.  Hier worden typische Toscaanse gerechten bereid voor een lunch of diner. Voor alle recepten worden lokale producten gebruikte, van de zelfgeproduceerde wijnen en dagverse groenten tot het vlees en de extravergine olijfolie.

Ook bij het ontbijtbuffet komen de gasten niets tekort. U kunt genieten van typische Toscaanse dolci, crostate met jam, Toscaanse ham van de Cinta Senese en kazen.

Bij mooi weer eet u buiten onder de pergola waar u tijdens de lunch of het diner kunt genieten van een prachtig panorama.

 Escursioni

De agriturismo is centraal gelegen voor zowel uitstapjes richting Siena en het mooie gebied ten zuidoosten van Siena als uistapjes naar de Maremma en de kust. U kunt dus naar Siena (± 45 minuten); Monteriggioni (± 55 minuten) en San Gimignano (± 75 minuten) en ten zuidoosten van Siena naar Montalcino, de plaats van de Brunello wijn (± 45 minuten); Buonconvento (± 45 minuten); Pienza (± 60 minuten) en de Val d’ Orcia (± 60 minuten).

Ook kunt u de Maremma verkennen, zoals de middeleeuwse stad Massa Marittima (± 45 minuten); het kleine middeleeuwse markt-en mijnstadje Campiglia Marittima (± 70 minuten); de termen van Saturnia (± 80 minuten); Pitigliano, hoog op een berg van tufsteen, die omgeven is door diepe kloven (± 90 minuten); het heuvelstadje Capalbio, gelegen in een WWF natuurpark, in het hart van de Maremma dat beroemd was om zijn rovers (± 80 minuten) en de Monte Amiata, de hoogtste berg van Toscana (± 35 minuten).

Voor de kust kunt u onder andere naar Castiglione della Pescaia (± 50 minuten); het toeristische Marina di Grosseto (± 45 minuten); Alberese in het parco dell’ Uccellina (± 45 minuten); Talamone (± 60 minuten); de Monte Argentario met de plaatsen Porto Santo Stefano en Porto Ercole (± 75 minuten) en het kustgedeelte tussen Follonica (± 50 minuten) en Punta Ala (± 70 minuten).

Verder zijn kleine borghi in de buurt de moeite waar voor een bezoek. Naar Pisa is het ± 2 uur rijden en naar Rome ± 2,5 uur.

 Attività

  • Zwembad (6x12m).
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Internet: er is wifi.