San Leo

Figline Valdarno (FI) - Toscane

Appartement GattoSan LeoSan LeoSan LeoAppartement CivetteAppartement GalloAppartement CivetteSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoAppartement CavalloAppartement CavalloAppartement CivetteAppartement CivetteAppartement CivetteAppartement FalcoAppartement LimonaiaAppartement LimonaiaAppartement LimonaiaAppartement GattoAppartement OcaAppartement OcaSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan LeoSan Leo


”Appartement Gatto heeft veel privacy, een eigen terras en een prachtig uitzicht! Wij gaan volgend jaar weer terug gaan naar San Leo, in appartement Gatto! We hebben nog zo veel op het programma staan wat we nog niet hebben gezien in Florence. We zijn verliefd op Italië! Dank voor jullie goede reisbegeleiding.”

 San Leo - la storia

Agriturismo San Leo ligt in een middeleeuwse borgo, op 350m hoogte, te midden van olijfboomgaarden en bossen, in het heuvellandschap van de Chianti Fiorentina, tussen Florence, Siena en Arezzo.

De familie Bonecchi heeft zich 40 jaar beziggehouden met landbouwactiviteiten en vervolgens besloten de deuren te openen voor de gasten. Na een renovatie van enkele jaren waarbij zoveel mogelijk de originele karakteristieken bewaard zijn gebleven, hebben ze in 2006 de agriturismo geopend. De zeer gastvrije Patrizia en haar man Andrea hebben een grote passie voor de agriturismo en zorgen voor een warm welkom.

Schoonheid, smaak, relax en comfort zijn de karakteristieken van een verblijf bij San Leo en ook geschiedenis mag niet aan het rijtje ontbreken: de middeleeuwse toren dateert uit 1200, de Villa Padronale uit 1700 en de Fattoria uit 1800. Na 1900 zijn er geen nieuwe huizen meer bijgebouwd.

Op het 100ha landgoed staan voornamelijk olijfbomen. Olijfolie, honing en ham zijn van eigen productie.

 La cucina

Patrizia is tevens kokkin en zij bereidt traditionele familiegerechten en streekgerechten. Hierbij maakt ze gebruik van verse seizoenproducten. Af en toe wordt er een BBQ / grigliata-avond georganiseerd en daarbij eten alle gasten aan één lange tafel.

Bij mooi weer eet u op het buitenterras en op koudere dagen wordt het diner in de voormalige frantoio geserveerd. 

 Escursioni

San Leo ligt in de driehoek tussen Florence (± 50 minuten), Siena (± 75 minuten) en Arezzo (± 50 minuten). De agriturismo ligt in de Chianti Fiorentina en vele Chiantistadjes zijn goed bereikbaar, zoals Greve in Chianti (± 20 minuten), Radda in Chianti (± 30 minuten), Gaiole in Chianti (± 40 minuten) en Castellina in Chianti (± 45 minuten).

Ook andere bekende plaatsen zijn goed bereikbaar, zoals San Gimignano (± 70 minuten), Pisa (±90 minuten), Lucca (± 90 minuten) en Perugia (± 90 minuten).

Voor natuurliefhebbers zijn er in de directe omgeving mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Langs de agriturismo loopt een wandelroute. Verder kunt u naar het Pratomagno massief (± 60 minuten) en de bossen van Vallombrosa en Casentino (± 45 minuten).

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Florence (± 50 minuten), Pisa (± 90 minuten), Bologna (± 1 uur en 45 minuten) en Perugia (± 2 uur).

 Attività

  • Zwembad (7x17m) en naast het zwembad is een kindergedeelte (30 cm diep).
  • Mountainbiken, wandelen en trekking.
  • Tafelvoetbal.
  • Olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Internet: bij de gemeenschappelijke ruimte is wifi.

”Erg mooi appartement, met een gezellig buitenzitje. Patrizia is erg aardig en behulpzaam. We hebben een kookworkshop pasta maken bij haar gevolgd. 's Ochtends werden we verwend met een heerlijk en uitgebreid ontbijt, zoetigheden, maar ook brood met lekker beleg en natuurlijk een goede cappuccino. Prachtige omgeving, Greve, Castellina, Radda en natuurlijk Firenze. Dank Jeannine, voor het ontdekken van weer een bijzondere agriturismo!”