Villa Fillinelle

Tavarnelle Val di Pesa (FI) - Toscane

Villa FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleZwembadZwembadZwembadVilla FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleVilla FillinelleDependance RondinelliSuite NaldiniSuite SernigiSuite SernigiKamer RiccioKamer RiccioGemeenschappelijke woonkamerGemeenschappelijke woonkamerGemeenschappelijke woonkamerGemeenschappelijke woonkamerOntbijtOntbijtOntbijtOntbijtOntbijtOntbijtOntbijtGiuseppeRosannaOmgeving


”We hadden eigenlijk snel geboekt en ons niet zo verdiept in de villa; we hadden gekozen voor de centrale ligging. Wow, we kwamen echt in een paradijs terecht, de eerste dagen zijn we niet weggeweest. Het ontbijt en het diner, wat een verwennerij! En tussendoor lekker relaxen bij het zwembad. Gelukkig hadden we ruim een week geboekt, zodat er ook nog tijd overbleef om de geplande steden te bezoeken!”

 Villa Fillinelle - la storia

Villa Fillinelle ligt in de heuvels van de Chianti Classico streek en is een middeleeuwse villa die in een verfijnde stijl is gerenoveerd en omgetoverd tot een kleinschalig, charme en luxe relais.

U vindt hier een oprechte, warme gastvrijheid van Rosanna en Giuseppe. Rosanna runde samen met haar familie een hotel aan zee in Liguria dat al 3 generaties van de familie is. Zij en Giuseppe verlangden er echter naar om met hun 5 kinderen wat landelijker en rustiger te gaan wonen en die rust hebben ze gevonden bij Villa Fillinelle. Rosanna en Giuseppe doen er werkelijk alles aan om het de gasten naar hun zin te maken.

Volgens de legende, liet de Florentijnse aristocraat Nelle in 1200 de villa bouwen in de Toscaanse heuvels om zijn kinderen een veilig verblijf te bieden, waar zij konden genieten van natuur en kunst. Villa Fillinelle is een heerlijke plaats om tot rust te komen en wordt omringd door een prachtig groen park van 7000m² met een tuin in Engelse stijl en met druiven, olijfbomen en fruitbomen.

 La cucina

Rosanna en Giuseppe bereiden op aanvraag graag een lichte lunch of een heerlijk 4-gangen diner en ook aperitieven is mogelijk. Regelmatig organiseren ze een barbecue met onder andere de Bistecca alla Fiorentina en Tagliata met truffel. Een van hun zonen is gespecialiseerd in toetjes en een van zijn specialiteiten is panna cotta.

 Wie de kneepjes van het vak wil leren, kan een cursus pasta maken volgen bij Rosanna en Giuseppe of een kookcursus volgen bij een dame die in de toren van de villa woont.

In 2017 hebben ze met trots voor het eerst op kleine schaal olijfolie geproduceerd en Giuseppe maakt heerlijke Limoncello die u zeker geproefd moet hebben.

 Escursioni

De villa ligt op ± 5 minuten rijden van het Chianti Classico stadje Tavarnelle Val di Pesa. Het stadje wordt omgeven door de wijngaarden van de Chianti Classico, olijfboomgaarden, kleine kerkjes en prachtige, rustieke boerenwoningen. Een ander Chianti Classico stadje is San Donato in Poggio en ligt eveneens op ± 5 minuten rijden.

De villa is zeer centraal gelegen om vele bekende plaatsen in Toscana te bezoeken. Allereerst natuurlijk de plaatsen in de Chiantistreek: Castellina (± 15 minuten), Radda (± 30 minuten), Volpaia (± 40 minuten) en Gaiole (± 45 minuten).

En verder kunt u makkelijk naar Monteriggioni (± 20 minuten), Florence (± 35 minuten), Siena (± 35 minuten), San Gimignano (± 25 minuten), Volterra (± 50 minuten), Pisa (± 75 minuten), Lucca (± 70 minuten), Montalcino (± 75 minuten), Montepulciano (± 75 minuten) en Pienza (± 90 minuten) .

Voor de kust kunt u bijvoorbeeld naar Viareggio en Forte dei Marmi (± 75 minuten).

 Attività

  • Zwembad (7x14m).
  • Mountainbiken, e-biken, wandelen en trekking.
  • Wijnproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • In de buurt: olijfolieproeverijen, manege (± 15 minuten) en luchtballon varen.
  • Internet: er is wifi.

”Onze suite, het ontbijt, het diner, het zwembad, de uitzichten en in het bijzonder de warme gastvrijheid, alles was TOP! Bedankt voor het aanbieden van deze geweldige accommodatie!”