Fattoria Lavacchio

Pontassieve (FI) - Toscane

CasabellaFattoria LavacchioOntbijt bij zwembadRelaxBar bij zwembadFattoria LavacchioCasabellaCasabellaCasabellaCasabellaCasabellaMonterifrassineBorgo CasanovaBorgo CasanovaLunchFattoria LavacchioKamer ChardonnayKamer RufinaKamer LeccinoSuite MorellinoAppt MorellinoAppt TrebbianoAppt SangioveseAppt CanaioloCasabella - gemeenschappelijke woonkamerFaye en DimitriPlattegrondDe mulino al ventoWijngaardenDruivenoogstDruivenoogstVie del Chianti D.O.C.G. RufinaOlijvenLandgoedPaardrijdenWijnproeverijRondleiding wijnkeldersOlijfolieproeverijKookcursusKeramiekcursusKeramiekcursus


”Lavacchio vonden we enorm kindvriendelijk. De bar bij het zwembad was een grote plus. Ook enorm vriendelijk en betrokken personeel. Top! Dank voor de goede service!”

Fattoria Lavacchio - la storia

Fattoria Lavacchio, een oud Toscaans boerenbedrijf, ligt op de top van de Montefiesole heuvel, langs een van oorsprong Romeinse weg die vandaag de dag Strada del Vino Chianti Rufina heet. De weg loopt heuvelopwaarts met uitzicht over Florence en Fiesole. Fattoria Lavacchio ligt in een typisch Toscaans landschap, tussen de plaatsen Rufina en Pontassieve, waar sinds lange tijd wijn en olie van topkwaliteit worden geproduceerd.

De dynamische Faye en haar man Dimitri zijn de eiganeren van de agriturismo en doen er samen met de gastvrouwen Valentina en Naomi er werkelijk alles aan om de gasten een mooi verblijf te bieden. Ze organiseren een scala aan activiteiten.

La cucina

La Cucina di Casabella zit bij het centrale gedeelte en is dagelijks geopend voor diner, met uitzondering van woensdag. Hier kunt u à la carte heerlijke traditionele Toscaanse gerechten eten. Bij de bereiding worden verse, seizoensgebonden producten gebruikt.

Voor de lunch kunt u van mei tot september terecht bij snackbar Il Cedro bij het zwembad, of bij de bottega . Verder is het na een activiteit als truffel zoeken, een wijnproeverij of kookcursus ook mogelijk te lunchen.

Ook het ontbijt bij Casabella is zeer uitgebreid met met zelfgemaakte jam, cakes, lokale hammen, kazen, fruit en yoghurt.

Escursioni

Fattoria Lavacchio ligt op slechts 18 km van Florence (± 30 minuten). Ook andere bekende steden zijn goed te bereiken zoals Arezzo (± 60 minuten), Pisa (± 75 minuten), Lucca (± 75 minuten), Siena (± 75 minuten) en Bologna (± 90 minuten).

Daarnaast wordt er op de agriturismo elke week een nieuw activiteitenprogramma gemaakt waaraan u deel kunt nemen, zoals een middag een kookcursus, een wijnproeverij en een keramiekcursus.

Attività

  • Zwembad bij het centrale huis Casabella (8x16m).
  • 1 privé-zwembad bij Casa Mugnaio (4x9m).
  • Manege.
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Wijnproeverijen en bezoek aan wijnkelders.
  • Olijfolieproeverijen en bezoek aan olijfmolen.
  • Kook-en keramiekcursussen.
  • Internet: er is wifi.

”Goede kamer, leuk landgoed met allerlei bijkomende extra's als een aardewerk-atelier en een apart liggend restaurant. We hebben erg genoten van deze vakantie!”