Fattoria Voltrona

San Gimignano (SI) - Toscane

Fattoria VoltronaFattoria VoltronaEen van de twee zwembadenFattoria VoltronaFattoria VoltronaFattoria VoltronaRestaurantRestaurantBuitenterras restaurantFattoria VoltronaFattoria VoltronaFattoria VoltronaFattoria VoltronaFattoria VoltronaFattoria VoltronaFattoria VoltronaFattoria VoltronaEen van de kamersEen van de kamersEen van de kamersEen van de kamersEen van de kamersFattoria VoltronaFattoria VoltronaFattoria VoltronaOntbijtOntbijtUitzicht San GimignanoFattoria VoltronaUitzicht San GimignanoFattoria VoltronaFattoria VoltronaOlijfoogstTochten per paardTochten per paardTochten per paardTochten per paardTochten per paard


”Voltrona is qua agriturismo zelf, inclusief restaurant en personeel, fantastisch! De ligging is geweldig met uitzicht op San Gimignano.”

Fattoria Voltrona - la storia

Fattoria Voltrona ligt op slechts 4 km afstand van San Gimignano, te midden van het typische Toscaanse heuvellandschap met olijfbomen, wijngaarden en zonnebloemvelden en een prachtig uitzicht op San Gimignano

Fattoria Voltrona is het levenswerk van Sebastiano Leanzo die in 1984 als een van de eersten een agriturismo in Toscane opende. Later is zijn zoon Malcolm de passie voor de agriturismo met hem gaan delen. De gasten worden verwelkomd door Ginevra, Claudia en Paolo die er alles aan doen het de gasten naar hun zin te maken.

Wijn en olijfolie zijn van eigen productie.

La cucina

Op het terras met een prachtig panorama over het heuvellandschap of in het restaurant, worden eenvoudige maar goede gerechten geserveerd. Uiteraard mag hierbij een goed glas zelf geproduceerde wijn niet ontbreken. De wijngaarden zijn goed voor de productie van de witte Vernaccia wijn, een lokale specialiteit. Voor de liefhebbers is er een verkooppunt van de Voltrona producten.

U eet gezamenlijk met de andere gasten aan tafel.

Escursioni

Fattoria Voltrona is zeer centraal gelegen om Toscana te ontdekken. In de buurt ligt San Gimignano waarvan de 13 nog bestaande adellijke woontorens uit de 13e eeuw als eerste opvallen. Het is mogelijk om vanaf de agriturismo in ongeveer een uur naar San Gimignano te wandelen.

De agriturismo ligt in het centrum van een ideale driehoek die wordt gevormd door Volterra (± 35 minuten), Siena (± 40 minuten) en Florence (± 60 minuten). Andere interessante plaatsen zijn Monteriggioni (± 25 minuten), Colle Val d’ Elsa (± 15 minuten), Pisa (± 90 minuten) en Lucca (± 90 minuten). Naar diverse kustplaatsen zoals Cecina, Vada en Tirrenia bent u ± 90 minuten onderweg.

Voor liefhebbers van paardrijden zijn er in de omgeving van de agriturismo verschillende tochten mogelijk, variërend van 1 tot 9 uur.

Attività

  • 2 zwembaden (6x13m en 7x14m).
  • Manege voor tochten per paard.
  • Mountainbiking en wandelen.
  • Vissen in het meer.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Internet: er is wifi.

”Wij kunnen deze agriturismo zeer aanbevelen vanwege het landschap, de mooie en centrale ligging en het lekkere eten. Tip is wel om een kamer met balkon of terras te boeken.”