Fattoria Montalbano

Reggello (FI) - Toscane

Appartement FienileZwembadFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoZwembadZwembadFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoFattoria MontalbanoUitzichtAppartement StallaAppartement StallaAppartement StallaAppartement LoggiaAppartement LoggiaAppartement PollaioAppartement VinsantoAppartement CantinaSpeeltuinFattoria MontalbanoZoreeNinettaWillyFattoria MontalbanoFattoria Montalbano


”Het is uitstekend is bevallen bij Fattoria Montalbano. De accommodatie is schitterend, een zeer mooi uitgestrekt terrein, waarbij de aanwezige dieren er een extra pluspunt aan geven. Samen met de eigenaresse zorgden zij voor een zeer welkom ontvangst. Het diner was zeer goed, waarbij vooral de Ricotta ravioli met citroen heel goed beviel. Bedankt weer voor jullie service ook!”

Fattoria Montalbano - la storia

Fattoria Montalbano ligt op slechts 35 kilometer van Florence, dichtbij de hellingen van Pratomagno en met een uitzicht over de Arno vallei. De agriturismo ligt op 400m hoogte en u wordt hier ontvangen door Luciano of Daniela.

Het 25 ha landgoed bestaat voornamelijk uit wijn- en olijfboomgaarden. Fattoria Montalbano produceert een voortreffelijke Chianti D.O.C.G., de rode Buio, grappa, Vin Santo en olijfolie extravergine.

La cucina

Gemiddeld 2 à 3 keer per week is het mogelijk op de agriturismo typische lokale en Toscaanse gerechten te proeven. Het diner wordt meestal gehouden bij het huis Trebbiali en soms bij het centrale gedeelte. Bij mooi weer eten de gasten buiten aan één lange tafel.

Indien I Trebbiali geheel als privé-huis met zwembad is verhuurd, vindt het diner bij het centrale gedeelte plaats.

Op ongeveer 2 tot 6 km afstand zijn diverse trattorie en pizzeria' s.

Escursioni

De agriturismo ligt op slechts enkele kilometers van het klooster Vallombrosa. In de buurt liggen twee romaanse kerken, de San Pietro in Cascia en de Sant' Agata in Arfoli. Goed te bereiken zijn de bekende steden Florence (± 45 minuten), Arezzo (± 60 minuten) en Siena, Pisa en Lucca (± 75 minuten).

Natuurliefhebbers kunnen naar de nabijgelegen bossen van Vallombrosa en het Pratomagno massief.

Attività

  • Zwembad met kinderbad bij centrale gedeelte (± 8x12m).
  • Mountainbiking en wandelen.
  • Tafeltennis.
  • Kinderboerderij en speeltuin.
  • Kookcursussen.
  • Manege op ± 2 km.
  • Internet: bij de receptie is wifi.