Update Coronavirus

Laatste update 31 mei 2022

Reizen van en naar Italië

Let op: check voor het meest actuele informatie altijd de website van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Vanaf 1 juni 2022 is een coronabewijs niet meer nodig om naar Italië te reizen. Het reisadvies voor Italië is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

• Verblijft u in Italië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo blijft u geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten zij dat u in het land bent.
• Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
• Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.


Inreisvoorwaarden Italië
Vanaf 1 juni 2022 is een coronabewijs niet meer verplicht voor reizen naar Italië. Voor meer informatie over de coronamaatregelen in Italië kijk op de website Italia.it (informatie in het Engels).

Wat moet ik doen als ik in Italië COVID-19 klachten of symptomen krijg?
Recente informatie met instructies en adviezen leest u op de website van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid (informatie in het Italiaans) of via telefoonnummer 1500 van het Ministerie van Volksgezondheid. De Italiaanse overheid heeft een noodnummer geopend waar ook Engels wordt gesproken: 800 840840.

Terugreis naar Nederland vanuit Italië
Check hier waar u aan moet voldoen.

Reserveringen voor 2022

De kleurcode voor Italië is groen. Alle verblijven kunnen op dit moment gewoon doorgaan. We gaan uit van het positieve scenario dat het ook zo zal blijven, maar we begrijpen dat u graag zou willen weten wat de mogelijkheden zijn indien het onverhoopt weer code oranje of rood zal worden.

Voor alle reserveringen die via Gigi Travel lopen geldt dat de meeste accommodatieverschaffers en Sunny Cars annuleren het verblijf dat tegen een standaard tarief is geboekt, kosteloos indien het Ministerie van Buitenlandse Zaken onverhoopt code oranje of rood afgeeft voor het betreffende gebied en in de periode waarvoor u heeft geboekt, of als Italië geen Nederlandse toeristen toelaat. Wij bevestigen u dit schriftelijk bij aanvraag. Dit geldt echter alleen:

  • Indien het verblijf minimaal een maand van tevoren is gereserveerd.
  • Ook indien het verblijf korter dan een maand van tevoren is gereserveerd mits de ontwikkelingen rondom het Coronavirus positief zijn.

Voor annuleringen vanwege angst, zorgen, de verplichting van het in bezit zijn van een negatieve testuitslag, of nog geldende covid-19 maatregelen, terwijl het code geel of groen is, gelden de annuleringsvoorwaarden conform de reisvoorwaarden. Voor alle andere gevallen, zoals het positief testen, geannuleerde vluchten, een plotselinge vaccinatieplicht, en / of de sluiting van grenzen van tussenliggende landen, beoordelen de eigenaren op het moment dat dit van toepassing is. Dat wordt per boeking en situatie bekeken.

Hou er rekening mee dat indien u een rondreis boekt door verschillende regio's / gebieden, het zou kunnen zijn dat het ene gebied, of een deel van de periode, op code rood / oranje staat en de eigenaren van de betreffende accommodatie (s) uw verblijf kosteloos annuleren, maar dat het andere gebied en / of het andere deel van de periode, op code geel of groen staat en de eigenaren van die accommodatie (s) uw verblijf niet kosteloos annuleren.

Mocht u uw reis van 2020 verplaatst hebben naar 2021 of 2022, of reserveren en gebruik maken van een voucher dat u in 2020 of 2021 heeft ontvangen, dan kunnen er afwijkende voorwaarden gelden en kan het bovenstaande niet van toepassing zijn. In dit geval geldt dat de eigenaren pas bepalen wat zij hanteren op het moment dat het ernaar uit ziet dat het code rood of oranje zal zijn tijdens uw verblijf. Dit beoordelen zij per boeking. Het heeft daarom geen zin om ons hier al ruime tijd van tevoren over te contacten.

Voor alle reserveringen die rechtstreeks bij de eigenaren worden gedaan, dient u bij de eigenaren te informeren wat van toepassing is.

 Wat kunt u verwachten bij de accommodaties in Italië

De meeste accommodaties die wij aanbieden zijn kleinschalig en landelijk gelegen en hebben ontzettend veel buitenruimte, hetgeen ideaal is.

Ter plaatse wordt u bij aankomst bij een accommodatie geïnformeerd over de aangepaste regels / maatregelen. Deze kunnen afwijken van hetgeen in onze standaard reisbescheiden en / of op onze website staat vermeld. U dient deze regels te respecteren. Alleen op deze manier kunnen wij er samen voor zorgdragen dat u van een fijne en verantwoorde vakantie geniet.

 Per vliegtuig of auto

Per vliegtuig
Luchtvaartmaatschappijen hebben zelf ook afspraken gemaakt, ook binnen IATA en de andere internationale luchtvaartorganisaties, hoe zij moeten omgaan met veiligheid aan boord. U dient zich ook daar te houden aan de instructies die de luchtvaartmaatschappij geeft. Dat zijn internationale standaarden en afspraken en de regels kunnen verschillen per maatschappij.

Per auto
Op de website van de ANWB kunt u precies zien welke landen toegankelijk zijn vanuit Nederland, in verband met uw te rijden route.

Voldoen van aanbetalingen en / of van het restantbedrag

Het voldoen van de aanbetaling en het restantbedrag dient conform onze reisvoorwaarden te worden gedaan: de aanbetaling per omgaande na ontvangst van de factuur en het restantbedrag 6 weken voor aankomst.

 Up-to-date van deze pagina

Wij doen ons uiterste best deze pagina up-to-date te houden. Als het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse zaken wordt aangepast, zullen wij dat ook aanpassen op deze pagina, echter soms kan dat enigszins vertraagd zijn. Check daarom ook altijd de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

soap2day