Update Coronavirus

Laatste update 14 januari 2021

Reserveren voor 2021

Met de meeste accommodatieverschaffers en Sunny Cars hebben wij af kunnen spreken dat wij de reservering die geboekt is tegen een standaard tarief, kosteloos kunnen annuleren indien het Ministerie van Buitenlandse Zaken onverhoopt code oranje of rood afgeeft voor het betreffende gebied en in de periode waarvoor u heeft geboekt. Het maakt daarbij niet uit welke code het op dit moment is (dus het moment waarop u uw reis boekt); het gaat om code oranje of rood in de periode dat u daadwerkelijk op reis gaat. In dat geval krijgt u binnen een week uw vooruitbetaalde reissom terug. Wij bevestigen u dit schriftelijk bij aanvraag. Voor annuleringen vanwege angst, zorgen of nog geldende covid-19 maatregelen terwijl het code geel of groen is, gelden de annuleringsvoorwaarden conform de reisvoorwaarden.

Mocht u uw reis van 2020 al verplaatst hebben naar 2021 of reserveren en gebruik maken van een voucher dat u in 2020 heeft ontvangen, dan kunnen er afwijkende voorwaarden gelden en kan het bovenstaand niet van toepassing zijn. Ook voor een eventuele vlucht die geboekt wordt, kunnen de voorwaarden afwijken.

 Wat kunt u verwachten bij de accommodaties in Italië en in de omgeving

De meeste accommodaties die wij aanbieden zijn kleinschalig en landelijk gelegen en hebben ontzettend veel buitenruimte, hetgeen ideaal is. U dient er wel rekening mee te houden dat alle accommodaties aan de minimum richtlijnen ten aanzien van covid-19 dienen te voldoen qua hygiëne en afstand bewaren en dat ze deze regels waarschijnlijk (deels) ook in 2021 nog dienen te hanteren. Hierbij moet u denken aan frequente schoonmaak en desinfectie, maatregelen bij het zwembad, bijvoorbeeld om te voorkomen dat er teveel gasten tegelijk in het water zitten, ontbijt dat niet meer in buffetvorm mag plaatsvinden, diner dat soms in het appartement wordt geserveerd, of soms tijdelijk niet wordt geserveerd, tafeltennis dat vooraf gereserveerd moet worden, etc. Elke regio en elke accommodatie hanteert zijn eigen regels waar u zich aan dient te houden. Verder dient iedereen vanaf 6 jaar een mondkapje bij zich te hebben en in heel Italië is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes en in de buitenlucht. Elke regio kan aanvullende regels hierop hanteren. Voor restaurants, musea etc. dient u meestal vooraf te reserveren. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen maatregelen worden versoepelt of juist weer worden aangescherpt.

Voldoen van aanbetalingen en / of van het restantbedrag

Het voldoen van de aanbetaling en het restantbedrag voor de reizen die voor 2021 worden geboekt, dient gewoon conform onze reisvoorwaarden te worden gedaan: de aanbetaling per omgaande na ontvangst van de factuur en het restantbedrag 6 weken voor aankomst.

De situatie in Italië op dit moment

Buitenlandse reizen zijn een risico voor de verspreiding van het Covid-19 virus. Ook kunnen landen plotseling maatregelen nemen die binnenkomst en/of vertrek moeilijk of zelfs onmogelijk maken. Het Nederlandse kabinet adviseert zeer dringend om NIET naar het buitenland en ook NIET naar de buurlanden te reizen tenzij strikt noodzakelijk. Wilt u Nederland inreizen vanuit Italië? Dan heeft u in veel gevallen een negatieve COVID-19 testuitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, internationale trein- of busverbinding of schip. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Italië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Sinds 10 december 2020 moeten alle reizigers vóór aankomst in Italië een negatieve testuitslag tonen (van een moleculaire of antigene test). Sneltesten worden niet geaccepteerd. De test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur. Testen bij aankomst is niet meer mogelijk. Door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus zijn er strenge maatregelen ingesteld. In heel Italië geldt een avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur en is reizen tussen regio’s beperkt toegestaan. Verder moet de horeca om 18.00 uur sluiten, zijn theaters, musea, sportcentra, skiresorts en bioscopen gesloten en blijven de winkelcentra in weekenden en op feestdagen dicht. Bovenop deze landelijke maatregelen gelden er door de verhoogde gezondheidsrisico’s aanvullende regels voor een aantal regio’s.

 Per vliegtuig of auto

Per vliegtuig
Luchtvaartmaatschappijen hebben zelf ook afspraken gemaakt, ook binnen IATA en de andere internationale luchtvaartorganisaties, hoe zij moeten omgaan met veiligheid aan boord. U dient zich ook daar te houden aan de instructies die de luchtvaartmaatschappij geeft. Dat zijn internationale standaarden en afspraken en de regels kunnen verschillen per maatschappij.

Per auto
Op de website van de ANWB kunt u precies zien welke landen toegankelijk zijn vanuit Nederland, in verband met uw te rijden route.

 Up-to-date van deze pagina

Wij doen ons uiterste best deze pagina up-to-date te houden. Als het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse zaken wordt aangepast, zullen wij dat ook aanpassen op deze pagina.