Update Coronavirus

Laatste update 15 juni 2020

 Algemeen

Italië laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van "oranje" (alleen noodzakelijke reizen) naar "geel" (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). U kunt op vakantie naar Italië, maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen. Volg altijd de Nederlandse en de lokale coronaregels op.

 Ga wijs op reis

Ga wijs op reis. De situatie in een vakantieland kan snel veranderen, dus bereidt u zich goed voor, zorg dat u de regels van het land kent en blijf dagelijks op de hoogte, ook tijdens de vakantie, bijvoorbeeld via www.nederlandwereldwijd.nl voor het laatste reisadvies en download vooral de reisapp. Kijk ook op www.rijksoverheid.nl, voor meer informatie en antwoorden op alle mogelijke concrete vragen. Ter plaatse dient u zich aan de regels te houden en bezoek geen clubs of drukke uitgaansgebieden.

 Wat bij klachten of een nieuwe uitbraak in Italië

Als u tijdens uw vakantie onverhoopt klachten krijgt, dan dient u zich te melden bij de lokale gezondheidsdiensten, u te laten testen en indien de test positief is, dient u zich ook alvast bij de Nederlandse GGD te melden. Mocht er in het land of gebied waar u op reis bent onverhoopt een nieuwe, grote uitbraak komen, dan kan code geel zomaar weer oranje worden. U dient dan zelf veilig thuis te zien komen en in ieder geval alle drukte daar in de tussentijd te vermijden. Bij thuiskomst dient u in dat geval twee weken in thuisquarantaine te gaan. Nederland repatrieert in dit geval geen mensen die in problemen zijn gekomen.

 Wat kunt u verwachten bij de accommodaties in Italië en in de omgeving

De meeste accommodaties die wij aanbieden zijn kleinschalig en landelijk gelegen en hebben ontzettend veel buitenruimte, hetgeen ideaal is. U dient er wel rekening mee te houden dat alle accommodaties aan de minimum richtlijnen ten aanzien van COVID-19 dienen te voldoen qua hygiëne en afstand bewaren. Hierbij moet u denken aan frequente schoonmaak en desinfectie, maatregelen bij het zwembad om te voorkomen dat er steeds verschillende gasten van dezelfde stoel gebruik maken en om te voorkomen dat er teveel gasten tegelijk in het water zitten, ontbijt dat niet meer in buffetvorm mag plaatsvinden, tafeltennis dat vooraf gereserveerd moet worden, etc. Elke regio en elke accommodatie hanteert zijn eigen regels waar u zich aan dient te houden. Verder dient iedereen vanaf 6 jaar een mondkapje bij zich te hebben en het is vooralsnog verplicht deze in ieder geval in afgesloten, openbare ruimtes te dragen (winkels etc.), in het openbaar vervoer en daar waar de minimale onderlinge afstand niet gegarandeerd kan worden. Elke regio hanteert andere regels waar een mondkapje gedragen dient te worden. Voor restaurants, musea etc. dient u meestal vooraf te reserveren. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen maatregelen worden versoepelt of juist weer worden aangescherpt.

 Per vliegtuig of auto

Per vliegtuig
Luchtvaartmaatschappijen hebben zelf ook afspraken gemaakt, ook binnen IATA en de andere internationale luchtvaartorganisaties, hoe zij moeten omgaan met veiligheid aan boord. U dient zich ook daar te houden aan de instructies die de luchtvaartmaatschappij geeft. Dat zijn internationale standaarden en afspraken en de regels kunnen verschillen per maatschappij.

Per auto
Op de website van de ANWB kunt u precies zien welke landen toegankelijk zijn vanuit Nederland, in verband met uw te rijden route.

Voldoen van aanbetalingen en / of van het restantbedrag

Vanaf nu dienen aanbetalingen die nog niet zijn gedaan, per omgaande te worden voldaan en dient het restantbedrag 6 weken voor aankomst te worden voldaan.

 Up-to-date van deze pagina

Wij doen ons uiterste best deze pagina up-to-date te houden. Als het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse zaken wordt aangepast, zullen wij dat ook aanpassen op deze pagina.

 Wel ontspannen, maar niet verslappen – corona samen onder controle houden

Kijk voor en tijdens uw vakantie dus regelmatig op www.nederlandwereldwijd.nl voor het laatste reisadvies en download vooral de reisapp. Kijk ook op www.rijksoverheid.nl, voor meer informatie en antwoorden op alle mogelijke concrete vragen. Zo wordt de zomer van 2020 een periode van wel ontspannen, maar niet verslappen en houden we corona samen onder controle. Uiteraard zullen wij er alles aan doen om u van een heerlijke vakantie te laten genieten.