Update Coronavirus

Laatste update 13 april 2021

Reserveren voor 2021

De meeste accommodatieverschaffers en Sunny Cars annuleren het verblijf dat tegen een standaard tarief is geboekt, kosteloos indien het Ministerie van Buitenlandse Zaken onverhoopt code oranje of rood afgeeft voor het betreffende gebied en in de periode waarvoor u heeft geboekt, of als Italië nog geen Nederlandse toeristen toelaat. Het maakt daarbij niet uit welke code het is op het moment dat u de reis boekt; het gaat om code oranje of rood in de periode dat u daadwerkelijk op reis gaat. In dat geval krijgt u binnen een week uw vooruitbetaalde reissom terug. Wij bevestigen u dit schriftelijk bij aanvraag. Voor annuleringen vanwege angst, zorgen of nog geldende covid-19 maatregelen terwijl het code geel of groen is, gelden de annuleringsvoorwaarden conform de reisvoorwaarden. Voor alle andere gevallen, zoals geannuleerde vluchten, een plotselinge vaccinatieplicht, en / of de sluiting van grenzen van tussenliggende landen, beoordelen de eigenaren op het moment dat dit van toepassing is. Dat wordt per boeking en situatie bekeken.

Hou er rekening mee dat indien u een rondreis boekt door verschillende regio's / gebieden, het zou kunnen zijn dat het ene gebied, of een deel van de periode, op code rood / oranje staat en de eigenaren van de betreffende accommodatie (s) uw verblijf kosteloos annuleren, maar dat het andere gebied en / of het andere deel van de periode, op code geel of groen staat en de eigenaren van die accommodatie (s) uw verblijf niet kosteloos annuleren.

Mocht u uw reis van 2020 verplaatst hebben naar 2021, of reserveren en gebruik maken van een voucher dat u in 2020 heeft ontvangen, dan kunnen er afwijkende voorwaarden gelden en kan het bovenstaande niet van toepassing zijn. In dit geval geldt dat de eigenaren pas bepalen wat zij hanteren op het moment dat het ernaar uit ziet dat het code rood of oranje zal zijn tijdens uw verblijf. Dit beoordelen zij per boeking. Het heeft daarom geen zin om ons hier al ruime tijd van tevoren over te contacten.

Vertrekken tot en met 15/05/21 en vanaf 16/05/21

De Rijksoverheid raadt reizen naar het buitenland tot en met 15/05/21 af. Alle geboekte reizen met aankomst tot en met 15/05/21 zijn daarom door de accommodatieverschaffers en Gigi Travel geannuleerd.

Voor alle vertrekken vanaf 16/05/21 zijn wij in afwachting van wat de Rijksoverheid beslist. Zolang daar nog geen beslissing over is genomen, worden deze reizen niet door de accommodatieverschaffers en Gigi Travel geannuleerd en gelden de annuleringsvoorwaarden conform de reisvoorwaarden. 

 Wat kunt u verwachten bij de accommodaties in Italië en in de omgeving

De meeste accommodaties die wij aanbieden zijn kleinschalig en landelijk gelegen en hebben ontzettend veel buitenruimte, hetgeen ideaal is. U dient er wel rekening mee te houden dat alle accommodaties aan de minimum richtlijnen ten aanzien van covid-19 dienen te voldoen qua hygiëne en afstand bewaren en dat ze deze regels waarschijnlijk (deels) ook nog in de zomer en het najaar dienen te hanteren. Hierbij moet u denken aan frequente schoonmaak en desinfectie, maatregelen bij het zwembad, bijvoorbeeld om te voorkomen dat er teveel gasten tegelijk in het water zitten, ontbijt dat niet meer in buffetvorm mag plaatsvinden, diner dat soms in het appartement wordt geserveerd, of soms tijdelijk niet wordt geserveerd, tafeltennis dat vooraf gereserveerd moet worden, etc. Elke regio en elke accommodatie hanteert zijn eigen regels waar u zich aan dient te houden. Verder is in heel Italië het dragen van een mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes en in de buitenlucht.. Elke regio kan aanvullende regels hierop hanteren. Voor restaurants, musea etc. dient u meestal vooraf te reserveren. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen maatregelen worden versoepelt of juist weer worden aangescherpt.

Voldoen van aanbetalingen en / of van het restantbedrag

Het voldoen van de aanbetaling en het restantbedrag dient conform onze reisvoorwaarden te worden gedaan: de aanbetaling per omgaande na ontvangst van de factuur en het restantbedrag 6 weken voor aankomst.

 Reizen van en naar Italië

De overheid raadt reizen naar het buitenland af tot en met 15/05/2021. Als u vanuit het buitenland naar Nederland reist bent u bijna altijd verplicht zich te laten testen op COVID-19. Lees meer op Rijksoverheid.nl. Hier leest u of, en zo ja, welke testen voor uw reis verplicht zijn. Na een verblijf in Italië gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine. Op dag 5 van uw quarantaine kunt u zich bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Doe de Quarantaine Reischeck om te bepalen welke stappen u moet nemen als u terugkomt van uw reis.

In Italië moet iedere reiziger een ingevuld document kunnen laten zien bij aankomst. Hier kan door de Italiaanse autoriteiten naar gevraagd worden. Ook adviseert de Italiaanse overheid bij een reis naar Italië een app te downloaden om het opsporen van besmettingen te ondersteunen.

Alle reizigers die vanuit Nederland een noodzakelijke reis naar Italië maken moeten vóór aankomst in Italië een negatieve testuitslag tonen (een moleculaire of antigeentest). De test mag bij aankomst niet ouder zijn dan 48 uur. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 2 jaar. Dit geldt ook voor kinderen vanaf 2 jaar. Daarnaast geldt een quarantaineverplichting van 5 dagen. Het adres waar u de quarantaine doorbrengt moet u doorgeven aan de lokale gezondheidsautoriteiten. Na 5 dagen kunt u een test (moleculair of antigeen) doen. Bij een negatieve testuitslag mag u uit de quarantaine. De test- en quarantaineverplichtingen gelden tot en met 30 april 2021. Volg altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Zorg dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Als de testuitslag positief is, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Houd er rekening mee dat bij een positief testresultaat u en uw reisgenoten en/of familieleden verplicht kunnen worden om een test te doen of in quarantaine te gaan, mogelijk op eigen kosten en op een door de lokale GGD aangewezen locatie. Dit kan ook gelden voor nauwe contacten, bijv. passagiers die dichtbij een positief geteste reiziger zaten. De verplichte thuisquarantaine wordt na een positieve testuitslag pas opgeheven als u eenmaal negatief test. Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

De situatie in Italië op dit moment

Er zijn strengere maatregelen in Italië om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. De Italiaanse regering heeft op basis van de gezondheidsrisico’s de regio’s ingedeeld in een aantal risicogebieden (wit-geel-oranje-rood). Deze kleurindeling is anders dan de kleurcodering van het reisadvies. Hoe hoger de gezondheidsrisico’s, hoe strikter de maatregelen.

In heel Italië geldt een avondklok tussen 22.00 en 05.00 uur. Er gelden beperkte openingstijden voor horeca, maximale groepsgroottes op openbare plekken en een aangepaste dienstregeling voor het openbaar vervoer. Theaters, musea, bioscopen, sportcentra, zwembaden, skiresorts en gokhallen in veel delen van Italië zijn gesloten. In heel Italië is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes en in de buitenlucht.

In de meeste regio's in Italië mag u binnen uw regio óf woonplaats alleen voor werk, gezondheid of andere strikt noodzakelijke redenen het huis uit en moet u een ingevuld formulier bij u hebben. Reizen tussen regio’s zonder noodzakelijke reden is in ieder geval niet toegestaan. Op regionaal en lokaal niveau kunnen aanvullende maatregelen gelden. Deze veranderen regelmatig. Informeer voor vertrek over de geldende lokale maatregelen.

 Per vliegtuig of auto

Per vliegtuig
Luchtvaartmaatschappijen hebben zelf ook afspraken gemaakt, ook binnen IATA en de andere internationale luchtvaartorganisaties, hoe zij moeten omgaan met veiligheid aan boord. U dient zich ook daar te houden aan de instructies die de luchtvaartmaatschappij geeft. Dat zijn internationale standaarden en afspraken en de regels kunnen verschillen per maatschappij.

Per auto
Op de website van de ANWB kunt u precies zien welke landen toegankelijk zijn vanuit Nederland, in verband met uw te rijden route.

 Up-to-date van deze pagina

Wij doen ons uiterste best deze pagina up-to-date te houden. Als het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse zaken wordt aangepast, zullen wij dat ook aanpassen op deze pagina.