Update Coronavirus

Laatste update 27 oktober 2020

 Algemeen

Het aantal besmettingen met het coronavirus is in heel Italië toegenomen. Ook heeft de Italiaanse overheid opnieuw strenge maatregelen ingesteld. Zo zijn er bijvoorbeeld regionale avondklokken ingesteld, restaurants moeten om 18.00 uur sluiten en zijn theaters en bioscopen gesloten. De kleurcode van het hele land zal daarom op 28 oktober veranderen van ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s) naar ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen). Reis vanaf 28 oktober alleen naar Italië als het noodzakelijk is.

 Wat kunt u verwachten bij de accommodaties in Italië en in de omgeving

De meeste accommodaties die wij aanbieden zijn kleinschalig en landelijk gelegen en hebben ontzettend veel buitenruimte, hetgeen ideaal is. U dient er wel rekening mee te houden dat alle accommodaties aan de minimum richtlijnen ten aanzien van COVID-19 dienen te voldoen qua hygiëne en afstand bewaren. Hierbij moet u denken aan frequente schoonmaak en desinfectie, maatregelen bij het zwembad om te voorkomen dat er steeds verschillende gasten van dezelfde stoel gebruik maken en om te voorkomen dat er teveel gasten tegelijk in het water zitten, ontbijt dat niet meer in buffetvorm mag plaatsvinden, tafeltennis dat vooraf gereserveerd moet worden, etc. Elke regio en elke accommodatie hanteert zijn eigen regels waar u zich aan dient te houden. Verder dient iedereen vanaf 6 jaar een mondkapje bij zich te hebben en in heel Italië is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare binnenruimtes en in de buitenlucht. Elke regio kan aanvullende regels hierop hanteren. Voor restaurants, musea etc. dient u meestal vooraf te reserveren. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen maatregelen worden versoepelt of juist weer worden aangescherpt.

 Per vliegtuig of auto

Per vliegtuig
Luchtvaartmaatschappijen hebben zelf ook afspraken gemaakt, ook binnen IATA en de andere internationale luchtvaartorganisaties, hoe zij moeten omgaan met veiligheid aan boord. U dient zich ook daar te houden aan de instructies die de luchtvaartmaatschappij geeft. Dat zijn internationale standaarden en afspraken en de regels kunnen verschillen per maatschappij.

Per auto
Op de website van de ANWB kunt u precies zien welke landen toegankelijk zijn vanuit Nederland, in verband met uw te rijden route.

Voldoen van aanbetalingen en / of van het restantbedrag

Het voldoen van de aanbetaling en het restantbedrag voor de reizen die voor 2021 worden geboekt, dient gewoon conform onze reisvoorwaarden te worden gedaan: de aanbetaling per omgaande na ontvangst van de factuur en het restantbedrag 6 weken voor aankomst.

 Up-to-date van deze pagina

Wij doen ons uiterste best deze pagina up-to-date te houden. Als het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse zaken wordt aangepast, zullen wij dat ook aanpassen op deze pagina.