Update Coronavirus

Laatste update 20 mei 2020

 Algemeen

De Italiaanse regering versoepelt steeds meer noodmaatregelen. Vanaf 3 juni staat de Italiaanse regering reizen naar en van het buitenland toe. Inwoners van de Europese Unie en landen van de Schengenzone zouden vanaf dan opnieuw welkom zijn in Italië, zonder dat ze eerst twee weken in quarantaine moeten. In Nederland kan er echter nog geen duidelijkheid gegeven worden over wanneer wij weer naar Italië zouden mogen reizen en of er wel of geen risicobeperkende maatregelen genomen zullen worden als mensen terugkomen van vakantie. Wij houden het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het advies van het RIVM goed in de gaten. Daarnaast blijven wij continue in contact met de eigenaren van de accommodaties over de reeds gedane reserveringen.

 Codes op dit moment

Voor heel Italië geldt de kleurcode oranje: reis alleen als het noodzakelijk is naar Italië.

 Wat kunt u verwachten bij de accommodaties in Italië?

De meeste accommodaties die wij aanbieden zijn kleinschalig en landelijk gelegen en hebben ontzettend veel buitenruimte, hetgeen bij mooi weer ideaal is. U dient er wel rekening mee te houden dat alle accommodaties aan de minimum richtlijnen ten aanzien van COVID-19 dienen te voldoen qua hygiëne en afstand bewaren. Hierbij moet u denken aan frequente schoonmaak en desinfectie, maar ook aan het dragen van mondkapjes die voorlopig overal en dus ook bij alle accommodaties verplicht zijn daar waar u andere mensen tegen kunt komen en het moeilijk is om aan de minimale onderlinge afstand te houden, maatregelen bij het zwembad om teveel gasten tegelijkertijd te voorkomen, ontbijt dat niet meer in buffetvorm mag plaatsvinden, etc.

 Reizen met aankomst tot en met 17 juni 2020: kosteloos omboeken of SGR-Coronavoucher

Op dit moment bieden wij de gasten met vertrek tot en met 17 juni 2020 de mogelijkheid het verblijf kosteloos te verplaatsen naar een andere datum. Eventuele meerkosten, bijvoorbeeld omdat u in een duurdere periode gaat reizen, worden wel in rekening gebracht. Indien de reis door Gigi Travel dient te worden geannuleerd, kunt u er voor kiezen gebruik te maken van de SGR-coronavoucher, te gebruiken binnen een jaar. Deze kunnen wij uitgeven tot 01/06/20. Voor vluchten gelden de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij. Afhankelijk van de ontwikkelingen, kan dit beleid tussentijds wijzigen.

Als u een reis heeft geboekt met aankomst tussen 17 juni en 1 september 2020

Wellicht hebben wij zelf nog geen contact met u opgenomen, maar wij begrijpen dat u niet af wilt wachten tot het laatste moment of u naar Italië zou kunnen en willen gaan. Neem gerust contact met ons op als u nu al twijfelt over uw vakantie. Wij proberen dan in overleg met de eigenaren tot een passende maatwerkoplossing te komen. U dient er rekening mee te houden, dat de meeste eigenaren op dit moment nog vrij flexibel zijn met omboeken, echter als de grenzen ook vanuit Nederland weer open gaan en het Ministerie van Buitenlandse Zaken code oranje verandert in code geel (let op: veiligheidsrisico’s) of groen (geen bijzondere veiligheidsrisico’s) en u korter van tevoren wilt afzien van uw reis, de eigenaren weleens minder flexibel zouden kunnen zijn en de voorwaarden conform onze reisvoorwaarden hanteren.

 Als u een reis heeft geboekt met aankomst vanaf 1 september 2020

Vooralsnog gaan wij ervan uit dat deze reis door zal kunnen gaan en wij vragen u daarom nog even geduld te hebben, tenzij u bijvoorbeeld zelf uw vlucht heeft geboekt en deze al is geannuleerd.

 Waarom kosteloos verplaatsen of een SGR-Coronavoucher?

Aangezien het een uitzonderlijke crisissituatie van ongekende omvang is geworden, waarin veel reizen worden geannuleerd, is er tussentijds in de reiswereld een uitzondering gemaakt en is er een coulancebeleid ingevoerd. Hierbij wordt bij annulering de mogelijkheid geboden de reis kosteloos te verplaatsen of indien de reis door Gigi Travel wordt geannuleerd, kunnen wij een SGR-Coronavoucher uitgeven. De reiswereld wordt hierin gesteund door de SGR, EZ (Economische Zaken) en ACM (Autoriteit Consument en Markt). Ook in Italië is tussentijds een coulancebeleid ingevoerd waarbij er door de accommodaties vouchers als tegoed worden uitgegeven in plaats van een restitutie van de reeds gedane (aan) betaling. Wij hebben dus ook deze verplichtingen naar de accommodatieverschaffers toe.

 Betaling van het restantbedrag

Normaal gesproken dient u uiterlijk 6 weken voor aankomst het restantbedrag te voldoen. U kunt daar nu echter mee wachten tot er duidelijkheid is of uw reis doorgaat. Indien u contact met ons heeft gehad en uw reis verplaatst wordt, of u voor een voucher heeft gekozen, dan dient u het restantbedrag 6 weken voor de nieuwe aankomstdatum te voldoen.

 Aanpassing op de Gigi Travel reisvoorwaarden

Dit coulancebeleid in verband met de uitbraak van het coronavirus, is een aanvulling op de Gigi Travel reisvoorwaarden. Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud van dit coulancebeleid, maken wij bekend via deze pagina.

 Up-to-date van deze pagina

Wij doen ons uiterste best deze pagina up-to-date te houden. Als het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse zaken wordt aangepast, zullen wij dat ook aanpassen op deze pagina.

 Tenslotte

U kunt er van op aan, dat wij er alles aan doen om u een zo goed mogelijke maatwerkoplossing te bieden. Natuurlijk hopen wij dat door alle maatregelen die er op dit moment worden genomen, de situatie snel zal verbeteren en u van een onbezorgde vakantie kunt gaan genieten.