Update Coronavirus

Laatste update 3 april 2021

 Algemeen

Uiteraard hopen wij dat de situatie rondom het coronavirus snel zal verbeteren, maar helaas weet niemand hoe het virus zich zal ontwikkelen. De situatie verandert dagelijks. Wij houden daarom het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het advies van het RIVM nauwlettend in de gaten. Daarnaast blijven wij continue in contact met de eigenaren van de accommodaties over de reeds gedane reserveringen.

 Codes op dit moment

De regio Lombardije en de provincies Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro-Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cussio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso en Venetië zijn rood gebied (niet reizen). Voor de gemeente Medicina (Bologna) en de gemeente Ariano Irpino (Avellino) in de regio Emilia-Romagna, gemeenten Ariano Erpino, Sala Consilina, Caggiano, Polla en Athena Lucana (Campania), gemeenten Montefino, Castilenti, Castiglione Messer Raimondo (Abruzzen), gemeente Fondi (Lazio), gemeenten Riccia en Montenero di Bisaccia (Molise) geldt een in- en uitreisverbod. Deze gemeenten zijn compleet afgesloten. Het overige deel van Italië is oranje gebied (alleen noodzakelijke reizen).

 Hoe wordt u geïnformeerd?

Indien er 6 tot 4 weken voor aankomst, dus in deze periode van 2 weken, een code rood of oranje voor de provincie (s) geldt waar u naar toe reist, afgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dan wordt u vanzelf door ons geïnformeerd. U krijgt dan te horen vanaf welke datum en tot welke datum u uw reis nog kosteloos kunt verplaatsen naar een andere datum of een ander gebied, mits er op dat moment nog steeds code rood of oranje geldt. Eventuele meerkosten, bijvoorbeeld omdat u in een duurdere periode gaat reizen, worden wel in rekening gebracht. Indien de reis door Gigi Travel dient te worden geannuleerd, kunt u er voor kiezen gebruik te maken van het SGR-Coronavoucher, te gebruiken binnen een jaar. Mochten wij al eerder informatie hebben, dan zullen wij u uiteraard eerder informeren. Voor vluchten gelden de voorwaarden van de betreffende luchtvaartmaatschappij.

 Waarom kosteloos verplaatsen of een SGR-Coronavoucher

We hebben te maken met een crisissituatie van ongekende omvang, waarin veel reizen worden geannuleerd. De huidige situatie is zo uitzonderlijk, dat wij van mening zijn dat het gerechtvaardigd is om een uitzondering te maken en een coulancebeleid te voeren. Wij worden hierin gesteund door het SGR.

 Aanpassing op de Gigi Travel reisvoorwaarden

Dit coulancebeleid in verband met de uitbraak van het coronavirus, is een aanvulling op de Gigi Travel reisvoorwaarden. Wijzigingen, stopzetten, of aanpassingen van de voorwaarden of de inhoud van dit coulancebeleid, maken wij bekend via deze pagina.

 Up-to-date van deze pagina

Wij doen ons uiterste best deze pagina up-to-date te houden. Als het reisadvies door het Ministerie van Buitenlandse zaken wordt aangepast, zullen wij dat ook aanpassen op deze pagina.

 Tenslotte

U kunt er van op aan, dat wij er alles aan doen om u een zo goed mogelijke oplossing op maat te bieden. Natuurlijk hopen wij dat door alle maatregelen die er op dit moment worden genomen, de situatie snel zal verbeteren en u van een onbezorgde vakantie kunt gaan genieten.