Il Canto del Maggio in Toscane is één van onze eigen favoriete accommodaties en wij hebben ook een hechte vriendschap met de eigenaren. Normaal gesproken worden de appartementen door individuelen geboekt, maar na een geslaagd familieweekend in 2017, hadden we besloten dit jaar alle 8 appartementen opnieuw af te huren voor een week vakantie met de hele familie van 20 personen.

Eind juni 2018 verbleef ik enkele dagen bij Torre del Cornone in Fontecchio, een piepklein plaatsje in het hart van het natuurpark Velino Sirente in de regio Abruzzo. Het was de derde keer dat ik hier verbleef en elke keer geniet ik opnieuw van dit pure, nog authentiek gebleven stukje Italië, ver weg van het massatoerisme. En elke keer denk ik opnieuw “ik ga hier nooit meer weg”.

Tijdens mijn kookcursus in Abruzzo eind juni 2018, zag Pizzaiolo Gabriele dat ik erg veel om honden gaf. Hij zei “jij moet kennis maken met mijn moeder”. Zijn moeder, Elisabetta Tammaro, bleek een opvang voor meer dan 40 zwerfhonden en 20 zwerfkatten te hebben.

Il Canto del Maggio in Tocana is voornamelijk bekend vanwege de voortreffelijke keuken waar vol passie wordt gekookt. In een gastvrije en persoonlijke sfeer kunt u de familiegerechten proeven. De passie van Simona is het maken van desserts en één van haar specialiteiten is de befaamde chocoladetaart met verse frambozensaus!

Vera van agriturismo San Leonardello uit Sicilia gaf ons dit heerlijke recept. De bekende meester van de Italiaanse moderne keuken, Gino d' Acampo, heeft ervoor gekozen om dit gerecht voor een tv-programma bij San Leonardello te bereiden. Hij vond namelijk hun biologische citroenen perfect passen in het gerecht.