Il Senso della Vita – opvang voor zwerfhonden

Il Senso della Vita – opvang voor zwerfhonden


Tijdens mijn kookcursus in Abruzzo eind juni 2018, zag Pizzaiolo Gabriele dat ik erg veel om honden gaf. Hij zei “jij moet kennis maken met mijn moeder”. Zijn moeder, Elisabetta Tammaro, bleek een opvang voor meer dan 40 zwerfhonden en 20 zwerfkatten te hebben.

Het was mijn laatste dag in Abruzzo en ik had een druk programma, maar ik we wilde persé gaan kijken. En zo ontmoette ik aan het einde van de middag Elisabetta, ergens in de natuur, met uitzicht op de bergen, omringd door haar honden die in ruime hokken zaten. De katten zaten iets verderop.

Het viel me meteen op dat de meeste honden al redelijk gesocialiseerd waren en er goed verzorgd uit zagen. Dat komt door alle liefde en aandacht die Elisabetta dagelijks aan de honden geeft. Haar hele leven is hieraan gewijd. Om een deel van de kosten te kunnen betalen, heeft ze er nog een baan naast en verder zijn alle donaties welkom. Elke hond en kat kan geadopteerd worden; ze zullen echt blij zijn als ze in een warm gezin opgenomen worden. Maar Elisabetta zegt: “ook al worden er een paar niet geadopteerd, geen probleem, dan blijven ze gewoon van mij. Ik hou van ze allemaal”.

Meer informatie is te vinden op https://ass-ilsensodellavita.jimdo.com/ of op hun facebook https://www.facebook.com/Ass.IlSensodellaVita/. En uiteraard kunnen wij zelf ook informatie geven.