Torta al Ciocciolato di Simona

Torta al Ciocciolato di Simona


Il Canto del Maggio in Tocana is voornamelijk bekend vanwege de voortreffelijke keuken waar vol passie wordt gekookt. In een gastvrije en persoonlijke sfeer kunt u de familiegerechten proeven. De passie van Simona is het maken van desserts en één van haar specialiteiten is de befaamde chocoladetaart met verse frambozensaus!

Voor de taart: 250 gram pure chocolade (tussen de 77% en de 88% cacao) – 150 gram boter – 120 gram suiker – 5 eieren – 4 eetlepels verse room. Voor de frambozensaus: 150 gram frambozen – 40 gram suiker – een paar druppels citroensap.

- Verhit de oven voor op 180 graden.
- Scheid het eiwit van het eigeel en zorg ervoor dat het eiwit in een vetvrije schaal gaat. - Smelt de boter met de chocolade “bain-au-marie” (breng water in een pan aan de kook en plaats daar een andere pan of schaal boven waar de chocolade en boter in liggen, zodat deze smelten).
- Mix het eiwit met een mixer stijf.
- Mix in een andere kom de suiker met het eigeel en voeg de verse room toe. Meng het mengsel van het eigeel, de suiker en de verse room met de gesmolten boter en chocolade. Voeg op het einde het eiwit toe.
- Leg een bakpapier in een bakvorm en giet hier het mengsel in. Zet het voor 12 minuten in de oven bij 180 graden. Laat de taart vervolgens afkoelen, plaats hem minimaal 2 uur in de koelkast en haal hem voor het eten uit de koelkast.
- Mix de frambozen met de suiker en het citroensap en serveer dit bij de taart.