Natta di Monte Tabor

Celle Ligure (SV) - Ligurië

La Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborUitzichtLa Natta di Monte TaborSuiteAppartement CapannoLa Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborUitzicht ontbijtterrasLa Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborLa Natta di Monte TaborSuiteSuiteKamer GiallaAppartement CapannoAppartement CapannoAppartement BlùAppartement BlùAppartement BlùLa Natta di Monte TaborCelle LigureCelle Ligure


”Lieve Gigi travellers, ontdekkers en organisatoren, afgelopen donderdag aangekomen bij onze Monte Taabor. Wat een magische plek! We genieten intens. De hartelijke groet van Miriam en Paolo. Ze willen zo graag dat we volgend jaar terugkomen….het is gewoon aandoenlijk. We worden helemaal volgestopt met vers fruit, groente, jam. Geweldig!”

Natta di Monte Tabor - la storia

Natta di Monte Tabor ligt bij de Palmenriviera, net buiten Celle Ligure, te midden van de olijfboomgaarden. U heeft een prachtig panorama van de oostelijke Ligurische riviera dat reikt tot aan la Spezia en het eiland Tino, tot aan de westelijke Ligurische riviera. Verder ziet u de Alpi Marittime en het levendige Celle Ligure.

U wordt zeer gastvrij ontvangen door de Miriam en Paolo Boero die met veel passie voor hun gasten zorgen. Miriam heeft haar jarenlange ervaring als interieurontwerpster gebruikt om het oude landhuis van de familie van Paolo om te toveren tot een mooie B&B. De familie wil de gasten graag mee laten genieten van hun eigen dagelijkse leven. Op het 1,5 ha. landgoed staan groente en fruit.

De agriturismo is geschikt voor mensen die niet van absolute rust houden, maar voor mensen die willen genieten van de gezelligheid van een levendige badplaats en van het strand. Ondanks de nabijheid van de autostrada is deze agriturismo zeker het aanbevelen waard.

De naam Natta komt van de voormalige cultivatie van kurkeiken die de lokale vissers gebruikten voor het maken van “nattelli”, dobbers aan hun visnetten.

La cucina

Bij mooi weer kookt de eigenaresse Miriam 1 à 2 keer per week op aanvraag overheerlijke gerechten voor de gasten. Vissen op zee is de grote passie van haar man en zoon. Vandaar dat er regelmatig verse vis op het menu staat. De gasten eten gezamenlijk buiten onder de pergola.

Ook bij het ontbijt komen de gasten niets tekort. Miriam zorgt onder andere voor taarten, verse broodjes en fruit.

Escursioni

Monte Tabor ligt op ± 3 minuten rijden van het centrum van Celle Ligure, een gezellige badplaats. Het is een voormalig vissersdorpje en die sfeer proeft u nog steeds als u door de straten van het oude centrum loopt. Tegenwoordig is er ook een lange promenade langs de kust met winkeltjes en restaurants. Te voet is het ±  20 minuten lopen naar het centrum, alleen de terugweg is heuvelopwaarts en dat duurt iets langer.

Monte Tabor ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het strand. Er zijn zowel zand- als kiezelstranden. In de zomer stopt er vlakbij de agriturismo een bus die naar het strand gaat. Natuurliefhebbers kunnen naar Parco Naturale Regionale del Beigua (± 25 minuten), dat in het achterland ligt. Het is het grootste beschermde gebied in Liguria. De bergtoppen reiken tot bijna 1300 meter hoogte en dat op slechts een paar kilometer afstand van zee.

Bekende plaatsen om te bezoeken zijn onder andere de hoofdstad Genova (± 30 minuten), Portofino (± 60 minuten) en de Cinque Terre (± 75 minuten). Maar in de buurt liggen ook minder bekende plaatsen die een bezoek waard zijn, zoals Varazze (± 10 minuten), Albisola (± 10 minuten) en Savona (± 20 minuten).

Attività

  • Zwembad (11 x 5 m).
  • Mountainbiking.
  • Olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Spelletjes voor de kinderen.
  • Manege in de buurt (± 1 km).
  • Internet: in de buurt van het huis van de eigenaren en bij het zwembad is wifi.

”Miriam maakte heerlijke cappuccino en we kregen een bakje vers geplukte abrikozen van haar. Heel lief! We vergeten haar niet! Haar agriturismo is een prachtige plek! We hebben daar genoten! De locatie straalt ontzettend veel rust uit en het geluid van de snelweg die je hoort, past hier niet helemaal bij, maar was voor ons niet super storend. We zijn weer erg tevreden, dat we bij jullie geboekt hebben!”