Telefoon: (+31)(0)416 69 66 05
E-mail: info@gigitravel.nl
Website: www.gigitravel.nl

Le Pradine

Mirabello (FE) - Emilia - Romagna


”Een mooie agriturismo en een familiaire sfeer. We komen hier graag nog eens terug!”

Le Pradine - la storia

Agriturismo Oasi Naturale le Pradine maakt deel uit van een oud landgoed dat in 1872 het bezit werd van de industrieel Carlo Sessa. Later werden de activiteiten voortgezet en uitgebreid door zijn zoon Rodolfo en zijn kleinzoon Luigi Sessa.

De passie van zijn grootvader Carlo, die een zeldzaam voorbeeld van het behoud van de karakteristieke omgeving van het land van de Alto Ferrarese heeft weten te realiseren, heeft Francesco Sessa ertoe doen besluiten in 1979 Milaan te verlaten en zich volledig in te zetten voor het landgoed. In 1992 is uit het centrale gedeelte van het landgoed Sessa, Azienda Agricola Le Pradine ontstaan. Vandaag de dag leidt hij samen met zijn vrouw en kinderen deze prachtige agriturismo. Op het 170 ha landgoed staan maïs, soja, kruiden, fruitbomen en wijnstokken.

La cucina

Het restaurant op de agriturismo is tijdelijk gesloten. Er komt een nieuwe eigenaar, maar het is nog niet bekend wanneer het weer geopend zal worden.

In een straal van 1 à 2 km zijn er verschillende restaurants en pizzeria's. Zo kunt u naar I Durandi in S. Carlo, Gli Antici Sapori in Vigarano Mainarda en Camillo 2 in Madonna Boschi.

Iets verder van de agriturismo, maar zeer aanbevolen door de eigenaren zijn Trattoria la Rosa in S. Agostino (± 5 km), goed voor andere gerechten met truffel hun mooie wijnassortiment; Trattoria la Romantica in Ferrara (± 14 km) met typische streekgerechten tegen een goede prijs-/ kwaliteitverhouding en Ristorante Dolce en Salato in San Pietro in Casale (± 12 km), bekend vanwege de voortreffelijke huisgemaakte pasta’s, het voortreffelijke vlees van eigen slagerij en een goed wijnadvies bij elk gerecht.

Escursioni

Vanaf de agriturismo kunt u makkelijk vele plaatsen in Veneto en Emilia – Romagna bezoeken, zoals Ferrara (± 20 minuten), Cento (± 30 minuten), Bologna (± 45 minuten), Padova (± 60 minuten), Venezia (± 90 minuten), Vicenza (± 90 minuten), Ravenna (± 75 minuten) en Modena (± 75 minuten). Naar de kust is het ± 45 minuten rijden.

Attività

Camere

In een 19e-eeuws landhuis bevinden zich op de 1e verdieping 5 zeer smaakvolle kamers met eigen badkamer. Ze zijn elegant ingericht met meubelen en tapijten die aan de gasten het gevoel van het verleden geven. Het geheel is gerenoveerd met respect voor de lokale architectuur.

Prezzi

KamersVerzorgingPrijsPrijzen 2022
01/01 - 01/01
2-pkB&BPer kamer per nacht95
3-pkB&BPer kamer per nacht120
4-pkB&BPer kamer per nacht136

Algemeen
- Wij brengen geen reserveringskosten in rekening.
- Wij hanteren de publieke prijzen van de accommodaties. Mocht u op andere websites tegen een lagere prijs kunnen reserveren, dan vernemen wij dat graag. Wij kunnen deze prijs dan ook bijna altijd hanteren. Soms gelden er afwijkende voorwaarden.
- De prijzen zijn onder voorbehoud.

Eventuele bijkomende kosten
Toeristenbelasting: u dient er rekening mee te houden dat er ter plaatse toeristenbelasting gevraagd kan worden. Dit wordt in Italia op steeds meer plaatsen ingevoerd.

Overige
Minimum verblijf: 3 nachten
Huisdieren: alleen kleine huisdieren toegestaan mits vooraf bij boeking doorgegeven
Kinderkortingen op aanvraag