Telefoon: (+31)(0)416 69 66 05
E-mail: info@gigitravel.nl
Website: www.gigitravel.nl

Gnocchi

Santa Margherita Ligure (GE) - Ligurië


”Bij aankomst schrokken we even van de steile weg naar beneden, maar bij nader inzien was het goed te doen. De verrassing was groot toen we terecht kwamen in een prachtige villa met een mooie kamer inclusief klein balkon. Vanaf het balkon keken we uit op het leuke plaatsje Santa Margherita.”

Gnocchi - la storia

Agriturismo Gnocchi steekt als een balkon uit over Santa Margherita Ligure, met een prachtig panorama: aan de ene kant kijkt u uit over de azuurblauwe Golf van Tigullio en aan de andere kant ziet u de berg van Portofino.

Roberto Gnocchi, doctor in de landbouw, heeft het geluk gehad om op zijn 3 ha landgoed met voornamelijk olijfbomen en groente, een agriturismo te kunnen realiseren. Hij zorgt goed voor zijn gasten. De agriturismo bevindt zich op één van de terrassen die kenmerkend zijn voor Liguria.

De agriturismo is geschikt voor mensen die niet van absolute rust houden, maar van de gezelligheid van een levendige badplaats en die graag in de buurt van de kust willen zitten. De laatste ± 300m vanaf de hoofdweg naar Gnocchi is een heel smal pad door het terrasvormige landgoed.

La cucina

Bij Gnocchi zelf is geen restaurant, echter op ± 15 à 20 minuten lopen zijn 3 restaurants en een pizzeria. Vanaf de agriturismo loopt een pad naar Santa Margherita Ligure en aan het einde van het pad is restaurant L' Insolita Zuppa een aanrader.

Verder kent Roberto de omgeving uitstekend en voorziet u graag van een goed advies.

Escursioni

Allereerst is er op ± 3,5 km het centrum van Santa Margherita Ligure, gelegen tussen Rapallo en Portofino. Dit is een zeer schitterend en chic gedeelte van de Ligurische kust, dat grotendeels in beslag is genomen door de jetset. Santa Margherita wordt gekenmerkt door een boulevard en een haven waarin u de mooiste jachten kunt bewonderen. Vanaf de agriturismo kunt u over een pad in 20 minuten te voet de kust bereiken.

Vanuit Portofino (± 15 minuten) kunt u per boot of wandelend een bezoek brengen aan de benedictijnenabdij San Fruttuoso di Capodimonte. Deze is prachtig gelegen aan de voet van het nationale park Monte di Portofino. Andere plaatsen om te bezoeken zijn onder andere de hoofdstad Genova (± 30 minuten), Chiavari (± 20 minuten), Sestri Levante (± 30 minuten) en de Cinque Terre (± 60 minuten). Vanuit Santa Margherita gaan er een paar keer per week ook boten langs de Ligurische kust naar de Cinque Terre (± 2 uur varen). Ook Pisa en Lucca in Toscana zijn goed te bereiken (± 90 minuten).

De stranden bij Santa Margherita zijn vrijwel allemaal kiezelstranden. Het dichtstbijzijnde strand is op ± 3,5 km bij het centrum van Santa Margherita. Andere stranden zijn er richting Portofino. Het enige strand dat natuurzand heeft, is het zeer exclusieve strand bij Paraggi, de baai net voor Portofino (± 6 km).

Attività

”Een prima locatie, zeker na een wat fysiek intensiever programma in Toscane, om tot rust te komen. Het zwembad leende zich daar uitstekend voor, net als de kust van Santa Margherita. We zijn regelmatig met de bus (goedkoop en reed ook nog eens op tijd) naar Santa Margherita geweest om te ontspannen, winkelen en te eten. Dit is voor ons een locatie om naar terug te keren!”

Camere

Er zijn in totaal 13 kamers die verspreid liggen over 3 huizen. Ze zijn in stijl gerenoveerd en sfeervol met oude meubelen ingericht. Er heerst daardoor een comfortabele en familiaire sfeer. De kamers zijn voorzien van tv, airconditioning en minibar. Buiten zijn een gemeenschappelijke tuin en terras. Gnocchi heeft alleen kamers, geen appartementen, want de kamers hebben geen privé-woonkamer en ze zijn niet voorzien van een keukenblok.

Casa 1 – een huis waarin 3 kamers zijn ondergebracht
In Casa 1 zijn 3 kamers met badkamer en een terras of balkon met zeezicht. Eén van de kamers is een 4-persoonskamer met een verhoogde verdieping met 2 extra bedden. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer en de gemeenschappelijke ontbijtkamer. Het betreft hier geen appartementen, want de kamers hebben geen privé-woonkamer en ze zijn niet voorzien van een keukenblok.

Casa 2 – een huis waarin 7 kamers zijn ondergebracht
In Casa 2 zijn 7 kamers met badkamer en een terras of balkon. Van de kamers hebben er 6 een balkon of terras met zeezicht. Eén van de kamers is een 4-persoonskamer op de begane grond bestaande uit 2 x 2-persoonskamers met een verbindingsdeur, 1 badkamer en een terras / kleine tuin zonder zeezicht. Het betreft hier geen appartementen, want de kamers hebben geen privé-woonkamer en ze zijn niet voorzien van een keukenblok.

Casa 3- een huis waarin 3 kamers zijn ondergebracht
In Casa 3 zijn 3 kamers met badkamer en een onafhankelijke ingang vanuit de tuin en een eigen terras met zeezicht. Het betreft hier geen appartementen, want de kamers hebben geen privé-woonkamer en ze zijn niet voorzien van een keukenblok.

Diverse 2-persoonskamers zijn met elkaar te verbinden, waardoor u een 4-persoonskamer krijgt, bestaande uit 2 x 2-persoonskamers, 2 badkamers en 2 terrassen of balkons met zeezicht.

Prezzi

KamersVerzorgingPrijsPrijzen 2023
29/03 - 11/10
2-pkB&BPer kamer per nacht120
3-pkB&BPer kamer per nacht160
4-pk Casa 1B&BPer kamer per nacht165
4-pk Casa 2 / 1 badkamerB&BPer kamer per nacht175
4-pk / 2 badkamersB&BPer kamer per nacht230

Algemeen
- Wij brengen geen reserveringskosten in rekening.
- Wij hanteren de publieke prijzen van de accommodaties. Mocht u op andere websites tegen een lagere prijs kunnen reserveren, dan vernemen wij dat graag. Wij kunnen deze prijs dan ook bijna altijd hanteren. Soms gelden er afwijkende voorwaarden.
- De prijzen zijn onder voorbehoud.

Eventuele bijkomende kosten
Toeristenbelasting: € 1,50 p.p.p.n. voor personen vanaf 15 jaar voor maximaal 10 nachten.

Overige
Minimum verblijf:
- 2-persoonskamers: 2 nachten
- 3- en 4-persoonskamers: in juli en augustus 4-5 nachten; maar wat korter voor het hoogseizoen, is op aanvraag ook een verblijfsduur van minimaal 3 nachten mogelijk.
Huisdieren toegestaan mits vooraf bij boeking doorgegeven
Kinderkortingen op aanvraag