Telefoon: (+31)(0)416 69 66 05
E-mail: info@gigitravel.nl
Website: www.gigitravel.nl

Astapiana - Villa Giusso

Vico Equense (NA) - Campanië


“Absolute aanrader in de bergen bij Vico Equense! In dit voormalig klooster dat al enkele generaties het eigendom is van de gastvrije familie Giusso, proef je nog alle sferen van het verleden. Signora Ermina ontvangt met liefde en plezier de gasten en ze geven je met veel passie een rondleiding door het klooster. De echte Italiaanse keuken, de bediening, alle mensen die er werken, het is fantastisch. Je kon er in overvloed eten, drinken en genieten van het uitzicht op het terras met de familie of zelfs een romantisch diner voor twee.”

Astapiana - Villa Giusso - la storia

In de bergen bij Vico Equense, op 400m hoogte en op 15 minuten rijden van de kust, ligt agriturismo Astapiana - Villa Giusso.

In dit voormalig klooster dat al enkele generaties het eigendom is van de gastvrije familie Giusso, proeft u nog alle sferen van het verleden. Signora Ermina en haar nicht Giovanna ontvangt met liefde en plezier hun gasten en geven met veel passie een rondleiding door het klooster. U vindt hier absolute rust en heeft een prachtig uitzicht over de berg Vico Alvano, over Capo di Sorrento en over de Golf van Napoli met haar eilanden.

Op het 14ha landgoed staan voornamelijk olijfboom- en wijngaarden.

De laatste 1,2 kilometer is wel een verharde, maar een zeer smalle weg. U arriveert vervolgens op de mooie en bijzondere accommodatie.

La cucina

In de karakteristieke eetkeuken waar de gasten meestal gezamenlijk aan één tafel eten, worden heerlijke streekgerechten geserveerd bij een minimum aantal deelnemers van 4 tot 6. Specialiteiten zijn onder andere konijn met olijven en taart met jam. De eigenaressen leren u een echte Napolitaanse pizza te bakken in de 400 jaar oude oven.

Olijfolie extravergine, jam, tomatensaus en sottolio zijn van eigen productie.

Escursioni

Astapiana ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de Golf van Napoli. Het is een goed uitgangspunt voor degenen die graag op een rustige locatie willen verblijven en uitstapjes willen maken naar de kust en belangrijke bezienswaardigheden.

Positano, de bekende plaats aan de Amalfikust, ligt op ongeveer 30 minuten rijden, evenals Sorrento. Vanuit Castellammare di Stabia (± 20 minuten) vertrekken er boten naar het prachtige eiland Capri.

Andere interessante plaatsen om te bezoeken zijn onder andere Napoli (± 45 minuten), Pompeï (± 40 minuten), de Vesuvius (± 50 minuten), Caserta (± 60 minuten) en Paestum (± 90 minuten). Vanaf Vico Equense gaat er een trein naar Napoli.

Attività

”De kamers in het grote huis zijn prachtig en allemaal ingericht in originele staat. De keuken, de ballroom, de rode kamer, de hal, overal kijk je je ogen uit en kun je wegdromen in de mooie boeken van vroeger die overal liggen om in te snuffelen. Absolute rust heerst hier en een prachtig uitzicht over de berg Vico Alvano, over Capo di Sorrento en over de Golf van Napoli met haar eilanden.”

Camere

De kamers liggen verspreid over het klooster en 2 naastgelegen voormalige monnikenhuisjes.

Voormalig klooster
Hier bevinden zich op de 1e en 2e verdieping kamers en suites die smaakvol zijn ingericht met antieke meubelen. De aspecten van het verleden zijn hier nog nadrukkelijk aanwezig. Op de 1e verdeiping is buiten een gemeenschappelijk terras met een prachtig uitzicht over de kust. Er zijn:
Gialla en della Signora zijn 2-persoonskamers met badkamer op de 1e verdieping.
Verde is een wat kleinere 2-persoonskamer met badkamer op de 2e verdieping.
Family Suite Murat is een suite op de 1e verdieping bestaande uit 2 x 2-persoonskamers en een badkamer.
Suite Contessa is een suite op de 1e verdieping bestaande uit een 2-persoonskamer, een woonkamer met openhaard en een badkamer.

Voormalige monnikenhuisjes
Hier bevinden zich goed verzorgd ingerichte kamers. Bij de inrichting is gebruik gemaakt van typische details, zoals een biechtstoel, een origineel fresco en een openhaard. Alle 4 de kamers hebben een eigen terras. Er zijn:
San Cesare en Affresco zijn 2-persoonskamers met eigen badkamer en bevinden zich in één huisje op de begane grond. Ze hebben een gemeenschappelijke entree vanuit de tuin waar een klein keukenblokje en een eettafel is. Ze zijn daardoor ook ideaal voor een familie die het hele huisje kan huren. San Cesare is iets groter dan Affresco.
Sant' Olimpia en San Michele bevinden zich in het andere huisje en hebben elk een eigen badkamer en een onafhankelijke ingang vanuit de tuin. Sant' Olimpia heeft bovendien een entree waar een extra zithoek staat. Sant' Olimpia is iets groter dan San Michele. Tussen beide kamers zit een verbindingsdeur.

Prezzi

KamersVerzorgingBij personen, prijsPrijzen 2021
01/04 - 01/05
01/06 - 01/08
01/09 - 01/11
01/05 - 01/06
01/08 - 01/09
San Michele, Affresco, VerdeB&B2, per kamer per nacht9090
B&B2, per kamer per week567630
S. Olimpia, S. CesareB&B2, per kamer per nacht120120
B&B2, per kamer per week756840
Gialla, della Signora, BlùB&B2, per kamer per nacht130130
B&B2, per kamer per week819910
Suites Contessa, ChanoineB&B2, per suite per nacht145145
B&B2, per suite per week9131015
Family suite MuratB&B2-4, per suite per nacht180180
B&B5, per suite per nacht190190
B&B2-4, per suite per week11341260
B&B4, per suite per week11971330
- Wij brengen geen reserveringskosten in rekening.
- Wij hanteren de publieke prijzen van de agriturismi. Mocht u op andere websites tegen een lagere prijs kunnen reserveren, dan vernemen wij dat graag. Wij kunnen deze prijs dan ook bijna altijd hanteren. Soms gelden er afwijkende voorwaarden.


De prijzen zijn onder voorbehoud en per nacht

Eventuele bijkomende kosten
Diner: € 30 p.p. incl. wijn
Toeristenbelasting: € 2 p.p.p.n. voor personen vanaf 18 jaar voor maximaal 7 nachten

Overige
Minimum verblijf: 2 nachten
Huisdieren niet toegestaan
Kinderkortingen op aanvraag

AppartementenVerzorgingPersonen, PrijsPrijzen 2021
01/04 - 01/07
01/09 - 01/11
01/07 - 01/0801/08 - 01/09
La Celletta Annunciata (San Cesare + Affresco)Overnachting2-4, per appt. per week800800880
Villa GiussoOvernachting6-8, per villa per week180025002500
- Wij brengen geen reserveringskosten in rekening.
- Wij hanteren de publieke prijzen van de agriturismi. Mocht u op andere websites tegen een lagere prijs kunnen reserveren, dan vernemen wij dat graag. Wij kunnen deze prijs dan ook bijna altijd hanteren. Soms gelden er afwijkende voorwaarden.


De prijzen zijn onder voorbehoud

Eventuele bijkomende kosten
Diner: € 30 p.p. incl. wijn
Gas, water en licht: incl.
Bedlinnen en handdoeken: incl.
Borg: geen
Eindschoonmaak: incl.
Toeristenbelasting: € 2 p.p.p.n. voor personen vanaf 18 jaar voor maximaal 7 nachten

Overige
Minimum verblijf: 1 week
Huisdieren niet toegestaan