Telefoon: (+31)(0)416 69 66 05
E-mail: info@gigitravel.nl
Website: www.gigitravel.nl

Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italië

15-daagse rondreis Campanië, Basilicata en Puglia

Tijdens deze 15-daagse / 14 nachten individuele autorondreis door Zuid-Italië komt u in de regio’s Campanië, Basilicata en Puglia. U kunt een bezoek brengen aan onder andere de Amalfikust, de Sassi in Matera, de Salento en Trulli vallei. In juli en augustus moeten wij het reisschema aanpassen, want Tenuta Deserto vraagt dan een minimum verblijf van een week.

Dag 1-5 » Campanië: Casale Villarena - unieke accommodatie bij de Amalfikust met zeezicht

U begint de reis bij bij Casale Villarena, een unieke accommodatie bij de Amalfikust, gelegen in het kleine vissersdorpje Nerano. Vanaf het terrasvormige landgoed dat kenmerkend is voor de Amalfikust, heeft u een prachtig uitzicht over de kust en de kleine eilandjes van Li Galli. De gastvrije Guglielmo ontvangt zijn gasten als vrienden die zeer welkom zijn. Hij produceert onder andere heerlijke Limoncello.

Op ± 1 km ligt het strand van Marina di Cantone. Vanaf de baai van Nerano vertrekken er bootexcursies naar Capri. Verder kunt u naar Positano (± 30 minuten), Sorrento (± 25 minuten), Amalfi (± 60 minuten), Napoli (± 75 minuten), Pompeï (± 60 minuten), Ercolano (± 75 minuten), de Vesuvius (± 75 minuten) en Caserta (± 90 minuten). Wandelliefhebbers kunnen mooie wandelingen maken tussen olijfboomgaarden en citrusplanten, met vele prachtige panorama's.

Dag 5-8 » Basilicata: L'Orto di Lucania - familiaire agriturismo in Basilicata nabij Matera

Na ± 3,5 uur rijden komt u bij L' Orto di Lucania, een traditionele agriturismo in de buurt van de Sassi van Matera. U heeft een prachtig uitzicht over de op heuvels gelegen dorpjes Montescaglioso, Miglianico en Matera. Hier wordt u zeer gastvrij ontvangen door Fulvio en Cinzia.

U kunt naar Montescaglioso (± 20 minuten), de Sassi in Matera (± 30 minuten), Metaponto (± 30 minuten), de Dolomiti Lucane met de plaatsen Pietrapertosa en Castelmezzano (± 90 minuten), Martina Franca (± 75 minuten), Alberobello (± 90 minuten), Locorotondo (± 90 minuten) en Castellana Grotte (± 90 minuten).

Dag 8-11 » Puglia: Masseria Santa Lucia - gastvrije agriturismo in de Salento, in de buurt van de kust

Na ± 2,5 rijden komt u bij Masseria Santa Lucia, in het zuidelijke puntje van de Salento, tegen de helling van een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht. Bij helder weer reikt het uitzicht zelfs tot aan de Albanese kustlijn. Danilo en Luciana hadden altijd al een liefde voor natuur, dieren, het buitenleven en niet te vergeten de zon en de zee. Met de agriturismo hebben zij van hun droom werkelijkheid gemaakt en zij ontvangen de gasten met veel passie en enthousiasme. Groenten, graan, olijfolie en geitenmelk zijn van eigen productie.

In een paar minuten bent u bij de Adriatische Zee en op slechts 8 km ligt Santa Maria di Leuca, waar de Ionische en de Adriatische Zee samenkomen. De agriturismo ligt net buiten het plaatsje Alessano (± 5 minuten) en u kunt naar Lecce (± 60 minuten), Gallipoli (± 45 minuten), Otranto (± 45 minuten), Santa Cesarea Terme (± 45 minuten), Castro met in de buurt de Grotta Zinzulusa (± 35 minuten), het natuurreservaat le Cesine (± 60 minuten), de oude borgo Ruffano (± 25 minuten), Galatina (± 45 minuten) en u kunt een boottocht maken naar de grotten van Santa Maria di Leuca.

Dag 11-15 » Puglia: Tenuta Deserto - mooie agriturismo in Puglia, in de buurt van Ostuni en de kust

Na ± 1 uur en 45 minuten rijden komt u bij Tenuta Deserto, in het prachtige Pugliese landschap, op slechts 12 km van de kust. U wordt hier gastvrij ontvangen door de eigenaren Riccardo en Sveva Delfino. Het 70ha landgoed bestaat uit olijfboomgaarden, weilanden en bossen.

U kunt naar onder andere de kust (± 15 minuten), Ostuni (± 20 minuten), Cisternino (± 40 minuten), Alberobello (± 50 minuten), Locorotondo (± 45 minuten), Martina Franca (± 45 minuten), Castellana Grotte (± 50 minuten), Lecce (± 45 minuten) en Otranto (± 90 minuten).

Prezzi

Prijzen van deze rondreis Zuid-Italië, door Campanië, Basilicata en Puglia zijn afhankelijk van de periode en het aantal personen. Om een indicatie te geven: ze kunnen variëren tussen ± € 790,00 en ± € 972,50 per persoon, op basis van 2 personen, op basis van overnachting en ontbijt. Wij zijn hierbij uitgegaan van standaard kamers. De prijzen zijn exclusief vlucht en exclusief autohuur.

Om u een vrijblijvende offerte te kunnen sturen, zouden wij graag willen weten om hoeveel personen en om welke periode het gaat.

Deze rondreis is slechts een suggestie. Wij kunnen de verblijfsduur en / of accommodaties geheel naar uw wens aanpassen en een rondreis op maat voor u samenstellen.