Liguria en Toscana - rondreis Ligurië en Toscane

15-daagse individuele rondreis Ligurië en Toscane

rondreis in Liguria en Toscana - rondreis Ligurië en Toscanerondreis in Liguria en Toscana - rondreis Ligurië en Toscanerondreis in Liguria en Toscana - rondreis Ligurië en Toscanerondreis in Liguria en Toscana - rondreis Ligurië en Toscane

Deze individuele rondreis langs agriturismi in Ligurië en Toscane van 15 dagen / 14 nachten begint aan de Ligurische kust en gaat dan via het prachtige Toscaanse heuvellandschap bij Volterra naar het oosten van Toscane, tussen Florence en Arezzo. In juli en augustus is alleen een combinatie van 3 van de 4 accommodaties mogelijk, omdat Golfo dei Poeti dan een minimum verblijf van een week vraagt.

Dag 1-4 » Ligurië: Gnocchi - agriturismo aan de Ligurische kust bij Santa Margherita

Agriturismo Gnocchi aan de Ligurische kust bij Santa Margherita, steekt als een balkon uit over Santa Margherita Ligure, met een prachtig panorama: aan de ene kant kijkt u uit over de azuurblauwe Golf van Tigullio en aan de andere kant ziet u de berg van Portofino.

Het is een goed uitgangspunt voor de chique plaatsen Santa Margherita Ligure, Rapallo en Portofino (± 15 minuten); Genova (± 30 minuten), Chiavari (± 20 minuten), Sestri Levante (± 30 minuten), de Cinque Terre (± 45 minuten) en Pisa en Lucca (± 90 minuten). Het dichtstbijzijnde strand is op ± 3,5 km in het centrum van Santa Margherita Ligure. Vanuit Portofino kunt u per boot of wandelend een bezoek brengen aan de benedictijnenabdij San Fruttuoso di Capodimonte. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 4-7 » Ligurië: Golfo dei Poeti - agriturismo in de buurt van de Ligurische kust bij La Spezia

Vanaf Gnocchi is het ± 1 uur rijden naar Golfo dei Poeti, een agriturismo in de buurt van de Ligurische kust bij La Spezia. Met een prachtig uitzicht over de Golfo dei Poeti en La Spezia, ligt deze agriturismo op 170m hoogte op een heuvel. U proeft hier het authentieke en natuurlijke Liguria op slechts een korte afstand van deze levendige stad.

Uitstapjes zijn te maken naar het strand in Lerici (± 20 minuten), Portovenere (± 35 minuten), de Cinque Terre (± 45 minuten), Sestri Levante (± 45 minuten), Pisa en Lucca (± 60 minuten), Forte dei Marmi (± 35 minuten) en Viareggio (± 45 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 7-11 » Toscane: Il Mulinaccio - agriturismo in Toscane nabij Volterra

Vanaf Golfo dei Poeti is het ± 2 uur rijden naar agriturismo Il Mulinaccio. Il Mulinaccio ligt in Toscane, nabij Volterra, temidden van het typische Toscaanse heuvellandschap. De zeer vriendelijke familie wil hun passie voor de mooie omgeving en het landelijke Toscaanse leven, graag delen met hun gasten.

U kunt uitstapjes maken naar onder andere Volterra (± 20 minuten), San Gimignano (± 40 minuten), Siena (± 60 minuten), Florence (± 90 minuten), Pisa (± 75 minuten) en Lucca (± 90 minuten). Ook kunt u naar de kustplaatsen Vada en Cecina Mare (± 45 minuten) en plaatsen aan de Etruskische kust zoals Castiglioncello (± 50 minuten), Baratti en Populonia (± 90 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 11-15 » Toscane: Il Canto del Maggio - agriturismo tussen Florence en Arezzo

Vanaf Il Mulinaccio is het ± 1 uur en 45 minuten rijden naar Il Canto del Maggio, een agriturismo tussen Florence en Arezzo. U bent hier te gast in een piepklein, gastvrij dorpje op een heuvel tussen Florence en Arezzo waar u zeer hartelijk wordt ontvangen door Signor Mauro en zijn familie. Il Canto del Maggio is bovendien bekend vanwege haar voortreffelijke restaurant.

De agriturismo is centraal gelegen voor een bezoek aan bekende plaatsen zoals Arezzo (± 30 minuten), Florence (± 40 minuten), Siena (± 70 minuten) en Pisa en Lucca (± 75 minuten rijden). Eveneens een bezoek waard zijn Sansepolcro, de geboorteplaats van Piero della Francesco, en Rapolano dat bekend is vanwege de thermen (± 60 minuten). U kunt ook prachtige tochten maken door de Chiantistreek en wandel - en fietsliefhebbers kunnen naar het Pratomagno massief en de bossen van Vallombrosa en Casentino. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)