Veneto, Le Marche, Umbrië en Toscane Exclusief

13-daagse rondreis langs exclusieve accommodaties

rondreis in Veneto, Le Marche, Umbrië en Toscane Exclusiefrondreis in Veneto, Le Marche, Umbrië en Toscane Exclusiefrondreis in Veneto, Le Marche, Umbrië en Toscane Exclusiefrondreis in Veneto, Le Marche, Umbrië en Toscane Exclusief

Deze 13-daagse / 12 nachten rondreis Veneto, Le Marche, Umbrië en Toscane Exclusief laat u kennis maken met 4 exclusieve accommodaties. U reist van Veneto via de Marken en Umbrië naar Toscane.

Dag 1-4 » Veneto: Il Borghetto - exclusieve accommodatie ten zuiden van het Gardameer

In één van de mooiste Borghi van Italia bevindt zich Il Borghetto, Vacanza nei Mulini. Het is een exclusieve accommodatie ten zuiden van het Gardameer. Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan in deze prachtige, aan de Mincio rivier gelegen borgo uit 1400. De Mincio rivier stroomt tussen heuvels, fruitgaarden en middeleeuwse kastelen. De Borgo is ontstaan door de bouw van molens die nodig waren voor de productie van tarwe en rijst. Verschillende molens zijn vandaag de dag omgetoverd tot mooie suites waarbij de karakteristieken van vroeger bewaard zijn gebleven.

Vele plaatsen aan het Gardameer zijn goed bereikbaar, zoals het schilderachtige Salò (± 25 minuten); het schilderachtige Sirmione in het zuiden (± 45 minuten), prachtig gelegen op een langgerekte landtong met onder andere zwavelbronnen, stranden en voor de kinderen Gardaland en Riva del Garda (± 75 minuten) in het noorden dat wordt gedomineerd door het immense fort van de Scaligeri familie en waar wandelaars mooie tochten kunnen maken. Een ideale manier om het meer te verkennen is per boot waarbij u prachtige tuinen en villa's kunt bewonderen. In de omgeving zijn autotochten door de bergen aan te bevelen, bijvoorbeeld van Salò door het dal van de rivier de Chiese naar het Idromeer. Bekendere plaatsen zijn ook goed te bereiken zoals Verona (± 30 minuten), Brescia (± 60 minuten), Bergamo (± 75 minuten), Mantova (± 75 minuten), Cremona (± 75 minuten), Vicenza (± 90 minuten) en Venezia (± 100 minuten). Tussen het meer en Brescia ligt de heuvelachtige Franciacorta streek, bekend vanwege de productie van de mousserende wijnen. Naar Milano is het iets minder dan 2 uur rijden. De eigenaresse Loredana en haar personeel, helpen u graag bij het zo aangenaam mogelijk maken van uw vakantie. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 4-7 » Le Marche: Borgo la Cisterna - een exclusieve agriturismo in de Marken

Na ongeveer 3 uur rijden komt u bij Borgo la Cisterna, een exclusieve agriturismo in Le Marche. Een adembenemend landschap en een middeleeuwse borgo omgetoverd tot agriturismo: dit is de keuze geweest van Stefania, Mario en hun 4 kinderen, een gastvrije, hechte, Bolognese familie die in 2002 besloten heeft de stad te verlaten en vol passie een nieuw leven te beginnen. Stefania en Mario wilden terug naar "i ritmi di prima", het ritme van vroeger waarin schoonheid en gastvrijheid centraal stonden.

De agriturismo ligt in het gebied Montefeltro, een gebied met een bijzondere natuur en veel cultuur, op de grens met Toscana, Umbria, Emilia-Romagna en de Republiek San Marino. In de buurt (± 15 minuten) ligt het heuvel- en bergachtige natuurpark Simone en Simoncello en richting zee ligt een glooiend heuvellandschap. Goed te bereiken zijn onder andere Urbania (± 30 minuten), bekend vanwege de keramiek; San Leo (± 30 minuten), een fort op een steile rots; de republiek San Marino (± 35 minuten); het natuurreservaat Passo del Furlo (± 40 minuten); de prachtige stad Urbino (± 45 minuten), een World Heritagesite van UNESCO en Gubbio (± 75 minuten) met een goed bewaard gebleven middeleeuws karakter en vele majolicawinkeltjes. Naar de bekende badplaatsen Rimini, Pesaro of Fano bent u ± 60 minuten onderweg. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 7-10 » Umbrië: Il Cantico della Natura - een exclusieve agriturismo bij het Trasimeense meer

Van Borgo la Cisterna is het een kleine 2 uur rijden naar Il Cantico della Natura, een exclusieve agriturismo bij het Trasimeense meer. Deze agriturismo is prachtig gelegen op een heuvel met uitzicht over het Trasimeense meer. Toen Francesco en Monica Micci dit landgoed in 1999 voor de eerste keer zagen, waren ze overdonderd door de mooie ligging, de charmes, de kleuren, geuren en sensaties van deze plaats. Door dit contact met het landgoed en een keuze voor een leven met een hoge basiswaarde voor natuur, traditie en spiritualiteit, hebben ze het gekocht en er een prachtige accommodatie van gemaakt. U wordt hier dan ook gastvrij ontvangen door Francesco en Monica en hun personeel.

Il Cantico della Natura ligt op ± 15 minuten van het Lago Trasimeno en is een zeer centraal uitgangspunt voor zowel plaatsen in Umbrië als Toscane. In Umbrië kunt u naar: Perugia (± 25 minuten), Assisi (± 35 minuten), Spello (± 35 minuten), Todi (± 45 minuten), Gubbio (± 60 minuten), Città di Castello (± 50 minuten), Spoleto (± 60 minuten), Orvieto (± 75 minuten) en Norcia (± 90 minuten). Rondom het Lago di Trasimeno ligt een mooi fietspad. In Toscane kunt u bijvoorbeeld naar Cortona (± 40 minuten), Arezzo (± 60 minuten), Siena (± 75 minuten) en Florence (± 90 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 10-13 » Toscane: Rocca di Castagnoli - een exclusieve agriturismo in de Chiantistreek

Na ongveeer 75 minuten rijden arriveert u bij de middeleeuwse borgo Rocca di Castagnoli, een exclusieve agriturismo middenin de Chiantistreek, net buiten Gaiole in Chianti. De borgo wordt gekenmerkt door haar schoonheid, de prachtige ligging op 520m hoogte en de aroma van de voortreffelijke Chiantiwijnen die hier geproduceerd worden. U wordt hier gastvrij ontvangen door Barbara, Sabrina en Cristina. Zij hebben tevens een passie voor wijn en geven u graag een rondleiding door de wijnkelders.

Rocca di Castagnoli ligt in het hart van de Chianti Classicostreek op ± 10 minuten van Gaiole in Chianti. Het is een streek bij uitstek om zelf leuke plekjes te ontdekken. In de buurt vindt u onder andere in Meleto en Vertine bijzondere kastelen. Bekende steden zijn goed te bereiken: Siena (± 40 minuten), Florence (± 60 minuten), Arezzo (± 60 minuten), San Gimignano (± 75 minuten) en Pisa en Lucca (± 100 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)