Toscane Exclusief - rondreis Toscane Exclusief

7 - 10: Fattoria San Martino
Montepulciano (SI)

rondreis in Montepulciano (SI)rondreis in Montepulciano (SI)rondreis in Montepulciano (SI)rondreis in Montepulciano (SI)

Fattoria San Martino - la storia

Met een adembenemend uitzicht over Montepulciano, de wijngaarden, de olijfbomen en de kleurrijke velden, ligt agriturismo San Martino.

U bent hier te gast bij Karin en Antonio, twee modeontwerpers die het drukke Milaan hebben verlaten om in een rustige, landelijke omgeving, op 800m van de stadsmuren van Montepulciano, een prachtige agriturismo te kunnen realiseren. Hun creativiteit komt hier goed tot uitdrukking, alles is tot in de details verzorgd. Bij de restauratie hebben ze alleen gebruik gemaakt van natuurlijke en ecologische materialen. Vol trots en passie willen zij hun Toscaanse paradijs met hun gasten delen.

Op het 5 ha landgoed hebben ze saffraan, olijfbomen, groenten en fruit.

La cucina

In het kleine restaurant San Martino 3 worden 100% zuivere en biologische gerechten bereid. De keuken is het domein van Melina. Ze heeft een passie voor koken en vindt altijd de juiste balans tussen duizenden specerijen, wilde kruiden en de producten uit de groentetuin. Ze houdt ervan te spelen met kleuren, smaken en geuren, om zo verrassende Italiaanse gerechten te bereiden. Het menu wisselt elke dag, is vegetarisch en op aanvraag wordt er ook veganistisch gekookt.

Het design van de eetkamer is het werk van Karin. Ook kunt u op het buitenterras onder het genot van een goed glas biologische wijn van het diner genieten.

Vanwege de voortreffelijke vegetarische en veganistische keuken, komen er ook Italianen uit de verre omtrek naar het restaurant. En voor wie de kneepjes van het vak wil leren, worden er kookcursussen gegeven.

Biologische olijfolie, honing en saffraan zijn van eigen productie.

Escursioni

De agriturismo ligt op ± 800m van Montepulciano, de parel van de renaissance. Ten westen ervan liggen de Crete Senesi, een prachtig maanlandschap van kleiheuvels. Interessante plaatsen in de buurt zijn onder andere Pienza (± 20 minuten), de stad van renaissancepaus Pius II; Bagno Vignoni (± 30 minuten) waar het het hele jaar mogelijk is om in de thermale baden te zwemmen en Montalcino (± 45 minuten), de plaats van de Brunello wijn.

Ook een aantal bekendere plaatsen zijn goed te bereiken, zoals Arezzo (± 45 minuten), Cortona (± 30 minuten), Perugia (± 60 minuten), Siena (± 75 minuten) en Florence (± 75 minuten). Het Trasimeense meer ligt op ± 30 minuten rijden.

Attività

  • Biologisch zwembad (6x14m).
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Excursies.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • Manege (± 2 km) en tennisbaan (± 500m) in de buurt.
  • Internet: er is wifi in de kamer en suites in het centrale huis, in een deel van de tuin en in de ontbijtkamer.