Toscane Exclusief - rondreis Toscane Exclusief

rondreis in Toscane Exclusief - rondreis Toscane Exclusiefrondreis in Toscane Exclusief - rondreis Toscane Exclusiefrondreis in Toscane Exclusief - rondreis Toscane Exclusiefrondreis in Toscane Exclusief - rondreis Toscane Exclusief

Tijdens deze 13-daagse / 12 nachten rondreis Toscane Exclusief bezoekt u 4 exclusieve accommodaties die verspreid liggen in Toscane. U begint bij Pistoia en gaat via de Maremma naar Montepulciano en eindigt in de heuvels van de Chianti Classicostreek.

1 - 4 » Toscane - Villa Parri: luxe agriturismo in een villa nabij Pistoia

U begint de rondreis bij Villa Parri, een exclusieve, charmante villa in de heuvels net buiten Pistoia. Het is een villa met een geschiedenis die teruggaat tot begin 1800. In 2013 hebben de huidige eigenaren Paulo en Paula de villa omgetoverd tot een charmant gastenverblijf met kamers, suites en appartementen. Zij zorgen samen met Simone voor een gastvrij ontvangst en doen er werkelijk alles aan om het de gasten niets tekort te laten komen. De villa wordt omgeven door een park van meer dan 10ha met cipressen, eeuwenoude fruitbomen en een prachtige Italiaanse tuin met terras. Biologische olijfolie is van eigen productie.

Villa Parri ligt op slechts 6 km afstand van het centrum van Pistoia en bekende plaatsen zijn makkelijk te bereiken: Florence (± 55 minuten), Pisa (± 60 minuten), Lucca (± 45 minuten) en Siena (± 90 minuten). Andere interessante plaatsen zijn onder andere Vinci (± 50 minuten), de geboorteplaats van Leonardo, en Montecatini Terme (± 25 minuten), een kuuroord met natuurlijke bronnen. De Pistoiese bergen zijn ideaal om te wandelen en voor de kust kunt u naar bijvoorbeeld Viareggio (± 60 minuten) of Forte dei Marmi (± 60 minuten). Op ± 10 km ligt het station van Pistoia vanwaar u met de trein in ± 40 minuten in Florence bent. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

4 - 7 » Toscane - Tenuta la Bandita: agriturismo in de Maremma, op 20 minuten van de kust

Na ± 1 uur en 45 minuten rijden komt u in de Maremma bij Tenuta la Bandita. Tenuta la Bandita is gelegen op 300m hoogte en op slechts 12 kilometer van de kust, in de Val di Cornia. De prachtige omgeving wordt gekenmerkt door olijfboom- en wijngaarden en Mediterraanse struikgewassen. De vriendelijke en gastvrije Signora Daniela heeft een aantal jaren geleden besloten om de deuren van de villa die van de familie was, te openen voor de gasten. Ze heeft er een prachtige agriturismo weten te realiseren. Op het 55 ha landgoed staan runderen, varkens, paarden en wilde zwijnen.

Tenuta la Bandita ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Marina di Castagneto, een kleine badplaats met pijnbomen tot aan het strand. Een andere badplaats in de buurt is San Vincenzo (± 25 minuten). Vele kleine plaatsjes in de buurt zijn een bezoek waard, zoals Castagneto Carducci, een dorp op een heuveltop met een geheel eigen karakter (± 10 minuten); het middeleeuwe dorpje Bibbona (± 40 minuten); de Oasi di Bolgheri, een natuurreservaat en een vogelkolonie (± 25 minuten); de Etruskische plaats Populonia met daarachter de Baai van Baratti ( ± 50 minuten); Suvereto (± 20 minuten); het markt- en mijnstadje Campiglia Marittima (± 30 minuten) en Volterra (± 60 minuten). Ook de bekendste Toscaanse steden zijn goed te bereiken voor een dagtocht: Pisa (± 60 minuten), Lucca (± 75 minuten), Florence (± 100 minuten) en Siena (± 120 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

7 - 10 » Toscane - San Martino: agriturismo ten zuidoosten van Siena, bij Montepulciano

Na ± 2,5 uur rijden komt u bij San Martino, een agriturismo met een adembenemend uitzicht over Montepulciano, de wijngaarden, de olijfbomen en de kleurrijke velden. U bent hier te gast bij Karin en Antonio, twee modeontwerpers die het drukke Milaan hebben verlaten om in een rustige, landelijke omgeving, op 800m van de stadsmuren van Montepulciano, een prachtige agriturismo te kunnen realiseren. Hun creativiteit komt hier goed tot uitdrukking, alles is tot in de details verzorgd. Bij de restauratie hebben ze alleen gebruik gemaakt van natuurlijke en ecologische materialen. Vol trots en passie willen zij hun Toscaanse paradijs met hun gasten delen. Op het 5 ha landgoed hebben ze saffraan, olijfbomen, groenten en fruit.

De agriturismo ligt op ± 800m van Montepulciano, de parel van de renaissance. Ten westen ervan liggen de Crete Senesi, een prachtig maanlandschap van kleiheuvels. Interessante plaatsen in de buurt zijn onder andere Pienza (± 20 minuten), de stad van renaissancepaus Pius II; Bagno Vignoni (± 30 minuten) waar het het hele jaar mogelijk is om in de thermale baden te zwemmen en Montalcino (± 45 minuten), de plaats van de Brunello wijn. Ook een aantal bekendere plaatsen zijn goed te bereiken, zoals Arezzo (± 45 minuten), Cortona (± 30 minuten), Perugia (± 60 minuten), Siena (± 75 minuten) en Florence (± 75 minuten). Het Trasimeense meer ligt op ± 30 minuten rijden. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

10 - 13 » Toscane - Villa Fillinelle: kleinschalig, charme en luxe relais in de Chianti Classicostreek

Na ± 1,5 uur rijden komt n de heuvels van de Chianti Classicostreek bij Villa Fillinelle, een middeleeuwse villa die in een verfijnde stijl is gerenoveerd en omgetoverd tot een kleinschalig, charme en luxe relais. U vindt hier een oprechte, warme gastvrijheid van Rosanna en Giuseppe. Rosanna runde samen met haar familie een hotel aan zee in Liguria dat al 3 generaties van de familie is. Zij en Giuseppe verlangden er echter naar om met hun 5 kinderen wat landelijker en rustiger te gaan wonen en die rust hebben ze gevonden bij Villa Fillinelle. Rosanna en Giuseppe doen er werkelijk alles aan om het de gasten naar hun zin te maken. Villa Fillinelle is een heerlijke plaats om tot rust te komen en wordt omringd door een prachtig groen park van 7000m² met een tuin in Engelse stijl en met druiven, olijfbomen en fruitbomen.

De villa ligt op ± 5 minuten rijden van het Chianti Classico stadje Tavarnelle Val di Pesa. Het stadje wordt omgeven door de wijngaarden van de Chianti Classico, olijfboomgaarden, kleine kerkjes en prachtige, rustieke boerenwoningen. Een ander Chianti Classico stadje is San Donato in Poggio en ligt eveneens op ± 5 minuten rijden. De villa is zeer centraal gelegen om vele bekende plaatsen in Toscana te bezoeken. Allereerst natuurlijk de plaatsen in de Chiantistreek: Castellina (± 15 minuten), Radda (± 30 minuten), Volpaia (± 40 minuten) en Gaiole (± 45 minuten). En verder kunt u makkelijk naar Monteriggioni (± 20 minuten), Florence (± 35 minuten), Siena (± 35 minuten), San Gimignano (± 25 minuten), Volterra (± 50 minuten), Pisa (± 75 minuten), Lucca (± 70 minuten), Montalcino (± 75 minuten), Montepulciano (± 75 minuten) en Pienza (± 90 minuten). Voor de kust kunt u bijvoorbeeld naar Viareggio en Forte dei Marmi (± 75 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)