Le Marche - rondreis Le Marche

13-daagse individuele rondreis Le Marche

rondreis in Le Marche - rondreis Le Marcherondreis in Le Marche - rondreis Le Marcherondreis in Le Marche - rondreis Le Marcherondreis in Le Marche - rondreis Le Marche

Tijdens deze 13-daagse / 12 nachten individuele rondreis Le Marche kunt u kennis maken met verschillende landschappen, waaronder de Monti Sibillini in het westen, een 170 km lang kustgedeelte in het oosten en een glooiend heuvellandschap er tussenin.

1-5 » Le Marche: Borgo Cisterna - exclusieve agriturismo in het noorden van Le Marche

Borgo Cisterna is een exclusieve agriturismo in het noorden van Le Marche. Een adembenemend landschap en een middeleeuwse borgo omgetoverd tot agriturismo: dit is de keuze geweest van Stefania, Mario en hun 4 kinderen, een gastvrije, hechte, Bolognese familie die in 2002 besloten heeft de stad te verlaten en vol passie een nieuw leven te beginnen. Stefania en Mario wilden terug naar "i ritmi di prima", het ritme van vroeger waarin schoonheid en gastvrijheid centraal stonden.

De agriturismo ligt in het gebied Montefeltro, een gebied met een bijzondere natuur en veel cultuur, op de grens met Toscana, Umbria, Emilia-Romagna en de Republiek San Marino. In de buurt (± 15 minuten) ligt het heuvel- en bergachtige natuurpark Simone en Simoncello en richting zee ligt een glooiend heuvellandschap. Goed te bereiken zijn onder andere Urbania (± 30 minuten), bekend vanwege de keramiek; San Leo (± 30 minuten), een fort op een steile rots; de republiek San Marino (± 35 minuten); het natuurreservaat Passo del Furlo (± 40 minuten); de prachtige stad Urbino (± 45 minuten), een World Heritagesite van UNESCO en Gubbio (± 75 minuten) met een goed bewaard gebleven middeleeuws karakter en vele majolicawinkeltjes. Naar de bekende badplaatsen Rimini, Pesaro of Fano bent u ± 60 minuten onderweg. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

5-9 » Le Marche: Tenuta San Marcello - moderne agriturismo in de buurt van de kust

Van Borgo Cisterna is het ± 1 uur en 45 minuten rijden naar Tenuta San Marcello, een moderne agriturismo in Le Marche, niet ver van de kust. De agriturismo ligt in een prachtig en uniek gebied tussen heuvels en zee, wijngaarden en olijfboomgaarden, tradities en inspiraties, authentieke borghi en torens, kunst en geschiedenis. De Franse Pascale en de Pugliese Massimo hadden op een dag de wens Milaan te verlaten en samen met hun 2 kinderen landelijk te gaan wonen. Massimo wilde graag wijnen gaan produceren, net als zijn opa vroeger. Ze waren zeer gecharmeerd van Le Marche en daar bleek de Lacrima (de traan) di Morro d' Alba vandaan te komen. Ze zijn op zoek gegaan naar het exacte gebied van deze wijn en daar vonden ze in een prachtig heuvellandschap een oud landhuis met hooischuur en stallen. Dat is vandaag de dag de mooie Tenuta San Marcello waar u zeer gastvrij wordt ontvangen op een landgoed van 5000m² waarvan 4ha wijngaard.

De agriturismo is zeer centraal gelegen om le Marche te ontdekken. Mooie plaatsen zijn goed te bereiken, zoals Jesi (± 15 minuten); Ancona (± 30 minuten); Recanati (± 50 minuten); Loreto (± 45 minuten); Macerata (± 50 minuten) en Urbino (± 60 minuten). Wat zeker een bezoek waard is, zijn de Grotte di Frasassi (± 30 minuten) met in de buurt het regionaal park de Gola della Rossa en de termale baden S.Vittre. Naar de Monte Sibillini bent u ± 90 minuten onderweg.
Voor de kust kunt u naar Senigallia (± 20 minuten) of naar het mooiste kustgedeelte van Le Marche: de Monte Conero met de plaatsen Portonovo en Sirolo (± 45 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

9-13 » Le Marche: La Querceta di Marnacchia - agriturismo bij de Monti Sibellini

Vanaf Tenuta San Marcello is het ongeveer ± 1 uur en 45 minuten rijden naar Amandola, de toegangspoort tot de Monti Sibellini. Hier ligt Country House La Querceta di Marnacchia op de top van een heuvel. De agriturismo wordt omgeven door een mooi landschap van bossen, velden en prachtige bloemen. U zit hier in een oase van rust met een panorama deels over de Monte Sibbilini en deels tot aan de kust. U wordt hier ontvangen door de eigenerasse Giovanna die haar drukke leven in Milaan heeft opgegeven om in de Monti Sibellini dit mooie gastenverblijf te openen.

La Querceta ligt bij de toegangspoort tot de Monti Sibbilini: het paradijs voor wandelaars, mountainbikers en ruiters. Vele bergtoppen reiken tot meer dan 2000 meter. Midden tussen de bergtoppen ligt de Piano Grande, de grote vlakte, die in het voorjaar prachtig is gekleurd door alle bloemen. Verschillende plaatsen kunt u goed bereiken: San Ginesio (± 30 minuten), Tolentino (± 45 minuten), Ascoli Piceno (± 50 minuten), Macerata (± 60 minuten), Fermo (± 60 minuten), Loreto (± 90 minuten), de Grotte di Frasassi (± 90 minuten), Civitella del Tronto in Abruzzo (± 75 minuten) en Norcia in het Umbrische gedeelte van de Monti Sibbelini (± 90 minuten). Naar de kust bent u ± 75 minuten onderweg en naar de Monte Conero met de plaatsen Portonovo en Sirolo ± 90 minuten. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)