Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italië / zuidwesten

15-daagse rondreis Basilicata, Calabrië, Campanië

rondreis in Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italië / zuidwestenrondreis in Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italië / zuidwestenrondreis in Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italië / zuidwestenrondreis in Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italië / zuidwesten

Tijdens deze 15-daagse / 14 nachten individuele autorondreis door Zuid-Italië leert u de 3 zuidelijke regio’s Basilicata, Calabrië en Campanië kennen. U verblijft bij 2 agriturismi in de buurt van de kust en bij 2 agriturismi in de binnenlanden.

Dag 1-4 » Basilicata: La Dimora dei Cavalieri - agriturismo in het noorden van Basilicata

La Dimora dei Cavalieri is agriturismo in het noorden van Basilicata. Men zegt dat het vroeger een rustplaats is geweest voor ruiters en pelgrims die halverwege de tempel Dea Mefits waren. Vandaag de dag is het de agriturismo van de zeer sympathieke en gastvrije familie Ricciuti. De gasten vinden er nog steeds hetzelfde terug als de ruiters en pelgrims destijds: ontspanning en rust in een betoverende natuur. Bovendien is de agriturismo bekend vanwege het ontzettend goede restaurant.

De agriturismo ligt op een paar kilometer afstand van de archeologische opgravingen bij Serra di Vaglio uit de 7e en 8e eeuw voor Christus. Andere interessante plaatsen zijn Acerenza met een middeleeuwse kathedraal (± 30 minuten); de Dolomiti Lucane met de plaatsen Pietrapertosa en Castelmezzano (± 40 minuten); de Castelli Federiciani in Lagopesole (± 30 minuten) en Melfi (± 60 minuten) en Venosa met archeologische opgravingen (± 60 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 4-7 » Basilicata: L’ Orto di Lucania - agriturismo in Basilicata nabij Matera

L’ Orto di Lucania ligt op ± 1,5 uur rijden van La Dimora dei Cavalieri. De traditionele agriturismo ligt in de buurt van de Sassi van Matera en u heeft een prachtig uitzicht over de op heuvels gelegen dorpjes Montescaglioso, Miglianico en Matera. Hier wordt u zeer gastvrij ontvangen door Fulvio Spada, zijn broer Beniamino, zijn vrouw Cinzia en hun dochter Fabrizia.

De agriturismo ligt op ± 10 km van één van de interessantste steden van Basilicata: Matera, bekend vanwege de Sassi, de verbazingwekkende holwoningen die trapsgewijs tegen de flank van een ravijn liggen, en vanwege de ± 120 in de rotsen uitgehouwen kerken. Op ± een 30 minuten rijden ligt de kust en de archeologische vindplaats Metaponto met Grieks-Romeinse overblijfselen. Maar ook diverse plaatsen in Puglia zijn makkelijk te bereiken (± 90 minuten), zoals Alberobello, Locorotondo; Martina Franca en Castellana Grotte. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 7-11 » Calabrië: Le Colline del Gelso - agriturismo in Calabrië nabij de kust

Na ± 2 uur komt u bij Le Colline del Gelso, een agriturismo in Calabrië nabij de kust. De agriturismo ligt tussen panoramische heuvels, eeuwenoude olijfbomen, de bergen van de Sila en de heldere Ionische kust. Het is een adellijk 18e-eeuws landhuis dat nog geheel intact is gebleven. Op deze agriturismo kunt u vandaag de dag de charme, de tradities en de gastvrijheid van het verleden nog terugvinden.

Le Colline del Gelso ligt op ongeveer 2 kilometer van de Ionische kust en 8 kilometer van Rossano met vele Grieks-Byzantijnse gebouwen. In het hooggelegen centrum zijn vele steile steegjes en barokke gevels. Andere interessante plaatsen in de buurt zijn de archeologische zones bij Castiglione di Paludi (± 20 minuten) en Sibari (± 30 minuten); het centrum van Pietropaola (± 15 minuten) met haar vele grotten; Corigliano Calabro (± 25 minuten) met het indrukwekkende Castello Ducale en diverse Albanese dorpen. Natuurliefhebbers kunnen naar het Parco Nazionale del Pollino (± 75 minuten) of naar de Sila Greca (± 30 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 11-15 » Campanië: Casale Villarena - unieke accommodatie bij de Amalfikust

Na ± 3,5 uur rijden komt u bij Casale Villarena, een unieke accommodatie bij de Amalfikust, gelegen in het kleine vissersdorpje Nerano. Vanaf het terrasvormige landgoed dat kenmerkend is voor de Amalfikust, heeft u een prachtig uitzicht over de kust en de kleine eilandjes van Li Galli. Deze "Maison de Charme", is een 18e-eeuwse verblijf van de adellijke familie van de Markies van Villarena. De huidige eigenaar, de zeer gastvrije Guglielmo, heeft de Casale prachtig weten te renoveren en ontvangt zijn gasten als vrienden die zeer welkom zijn.

Op ± 1 km ligt het strand van Marina di Cantone. Vanaf de baai van Nerano vertrekken er bootexcursies naar het prachtige eiland Capri. Interessante plaatsen om te bezoeken zijn onder andere Positano (± 30 minuten), Sorrento (± 25 minuten), Amalfi (± 60 minuten), Napoli (± 75 minuten), Pompeï (± 60 minuten), Ercolano (± 75 minuten), de Vesuvius (± 75 minuten) en Caserta (± 90 minuten). Vanaf Sorrento zijn er met de trein Circumvesuviana rechtsreekste verbindingen naar Napoli (± 60 minuten), Pompeï (± 30 minuten) en Ercolano (± 45 minuten). Wandelliefhebbers kunnen in het gebied van Massa Lubrense, gelegen tussen Sorrento en de Amalfikust, mooie wandelingen maken tussen olijfboomgaarden en citrusplanten, met vele prachtige panorama's. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)