Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italië

15-daagse rondreis Campanië, Basilicata en Puglia

rondreis in Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italiërondreis in Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italiërondreis in Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italiërondreis in Zuid-Italië - rondreis Zuid-Italië

Tijdens deze 15-daagse / 14 nachten individuele autorondreis door Zuid-Italië komt u in de regio’s Campanië, Basilicata en Puglia. U kunt een bezoek brengen aan onder andere de Amalfikust, de Sassi in Matera, de Salento en Trulli vallei.

Dag 1-5 » Campanië: Astapiana - agriturismo tussen de Golf van Napels en de Amalfikust

U begint de reis bij Astapiana, een agriturismo tussen de Golf van Napels en de Amalfikust. Astapiana is gelegen in de bergen bij Vico Equense, op 400m hoogte en op 15 minuten rijden van de kust. In dit voormalig klooster dat al enkele generaties het eigendom is van de gastvrije familie Giusso, proeft u nog alle sferen van het verleden. U vindt hier absolute rust en heeft een prachtig uitzicht over de berg Vico Alvano, over Capo di Sorrento en over de Golf van Napoli met haar eilanden.

Astapiana ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de Golf van Napoli. Positano, de bekende plaats aan de Amalfikust, ligt op ongeveer 30 minuten rijden, evenals Sorrento. Vanuit Castellammare di Stabia (± 20 minuten) vertrekken er boten naar het prachtige eiland Capri. Andere interessante plaatsen om te bezoeken zijn onder andere Napoli (± 45 minuten), Pompeï (± 40 minuten), de Vesuvius (± 50 minuten), Caserta (± 60 minuten) en Paestum (± 90 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 5-8 » Basilicata: L'Orto di Lucania - agriturismo in Basilicata nabij Matera

L’ Orto di Lucania ligt op ± 3 uur rijden van Astapiana. De traditionele agriturismo ligt in de buurt van de Sassi van Matera en u heeft een prachtig uitzicht over de op heuvels gelegen dorpjes Montescaglioso, Miglianico en Matera. Hier wordt u zeer gastvrij ontvangen door Fulvio Spada, zijn broer Beniamino, zijn vrouw Cinzia en hun dochter Fabrizia.

De agriturismo ligt op ± 10 km van één van de interessantste steden van Basilicata: Matera, bekend vanwege de Sassi, de verbazingwekkende holwoningen die trapsgewijs tegen de flank van een ravijn liggen, en vanwege de ± 120 in de rotsen uitgehouwen kerken. Op ± 30 minuten rijden ligt de kust en de archeologische vindplaats Metaponto met Grieks-Romeinse overblijfselen. Maar ook diverse plaatsen in Puglia zijn makkelijk te bereiken (± 90 minuten), zoals Alberobello, Locorotondo, Martina Franca en Castellana Grotte. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 8-11 » Puglia: Masseria Macurano - agriturismo in Puglia in de Salento

Na ± 2,5 rijden komt u bij Masseria Macurano, een agriturismo in Puglia in de Salento, het zuidelijke gedeelte van de regio. De masseria ligt op slechts 7 km van Santa Maria di Leuca, het zuidelijkste puntje van de hak van de laars waar de Ionische en Adriatische Zee samen komen. De trotse eigenaren, Luciano en Daniela, hebben het indrukwekkende gebouw uit de 16e eeuw opnieuw tot leven gebracht door er hun agriturismo te openen. Op een zeer gastvrije manier ontvangen zij hun gasten.

In een paar minuten bent u bij de Adriatische Zee en op slechts 8 km ligt Santa Maria di Leuca, waar de Ionische en de Adriatische Zee samenkomen. De agriturismo ligt net buiten het plaatsje Alessano (± 5 minuten) en mooie plaatsen om te bezoeken zijn de stad Lecce (± 60 minuten), Gallipoli (± 45 minuten), Otranto (± 45 minuten), Santa Cesarea Terme (± 45 minuten), Castro met in de buurt de Grotta Zinzulusa (± 35 minuten), het natuurreservaat le Cesine (± 60 minuten), de oude borgo Ruffano (± 25 minuten), Galatina (± 45 minuten) en een boottocht naar de grotten van Santa Maria di Leuca. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 11-15 » Puglia: Sotto le Cummerse - een albergo diffuso in Puglia

Na ± 2 uur rijden komt u bij Sotto le Cummerse, een albergo Diffuso in Puglia: unieke en karakteristieke appartementen in een rustige borgo waar u tussen de lokale bevolking kunt genieten van het Pugliese leven. Ze liggen in het karakteristieke, cirkelvormige, centrum van Locorotondo. Locorotondo valt onder de "Borghi più belli d' Italia", de mooiste Borghi van Italia. Dit charmante oude plaatsje ligt op 450m hoogte op een top van een heuvel en wordt omringd door een landschap van wijn- en olijfboomgaarden, eikenbomen en trulli. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Locorotondo is zeer centraal gelegen om de bekende Pugliese plaatsen te bezoeken: Alberobello (± 10 minuten), Martina Franca (± 10 minuten), Cisternino (± 15 minuten), Ostuni (± 30 minuten) en Castellana Grotte (± 30 minuten). In de buurt liggen de archelogische opgravingen van Egnazia (± 15 minuten) en het is mogelijk in de buurt van Fasano een Zoosafari te maken (± 15 minuten). Ook diverse kustplaatsen zijn goed te bereiken zoals Torre Canne (± 20 minuten), Monopoli (± 30 minuten) en Polignano al Mare (± 30 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)