West- en Midden-Sicilië - rondreis Sicilië

13-daagse rondreis door West- en Midden-Sicilië

rondreis in West- en Midden-Sicilië - rondreis Siciliërondreis in West- en Midden-Sicilië - rondreis Siciliërondreis in West- en Midden-Sicilië - rondreis Siciliërondreis in West- en Midden-Sicilië - rondreis Sicilië

Deze 13-daagse / 12 nachten individuele rondreis West- en Midden-Sicilië begint in de buurt van de witte stranden en kristalheldere zee van San Vito lo Capo. Vervolgens verblijft u ten zuiden van Palermo en gaat u via de mooie binnenlanden richting Selinunte in het zuidwesten.

Dag 1-4 » Baglio la Luna - Bed and Breakfast in het noordwesten van Sicilië, in de buurt van San Vito lo Capo

Baglio la Luna is een Bed and Breakfast in het noordwesten van Sicilië, in de buurt van San Vito lo Capo. De B&B ligt op een unieke lokatie in het uiterste noordwesten van Sicilië: op 400 meter hoogte waardoor u een prachtig panorama over de kust heeft en op de grens met het natuurreservaat lo Zingaro. Op korte afstand zijn de witte stranden en de kristalheldere zee van San Vito lo Capo die doen denken aan verre, exotische oorden.

De B&B ligt in de buurt van de toegang tot het natuurreservaat lo Zingaro dat bekend is om zijn zeldzame flora en fauna. De 7 kilometer lange kuststrook is beschermd natuurgebied en verboden voor auto's. Er zijn goed gemarkeerde wandelpaden uitgezet. Op ± 10 minuten rijden ligt San Vito lo Capo, een populair badplaatsje met witte stranden en een kristalheldere zee. Andere plaatsen die u kunt bezoeken zijn onder andere Erice (± 75 minuten) en het natuurreservaat Stagnone met het eiland Mozia (± 90 minuten). Vanuit Trapani (± 75 minuten) vertrekken er boten naar de Egadische eilanden en Palermo ligt op ± 120 minuten rijden. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 4-7 » Al Poggetto - agriturismo ten zuiden van Palermo

Na ongeveer 2 uur rijden komt u bij Al Poggetto, een agriturismo ten zuiden van Palermo. Deze agriturismo bevindt zich op 650m hoogte, in een mooie vlakte met eeuwenoude olijfbomen en wijngaarden. U wordt hier gastvrij ontvangen door de familie Panvini die met veel enthousiasme en passie de agriturismo is begonnen. Deze vriendelijke familie wil de gasten graag mee laten genieten van de mooie omgeving, de Siciliaanse keuken en de zelfgemaakte producten. Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel.

De directe omgeving van de agriturismo is bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers die van wandelen, trekking of mountainbiking houden. U kunt een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de bossen van Ficuzza en het pittoreske dorp Piana degli Albanesi (± 15 minuten), een oude Albanese kolonie dat rijk is aan katholieke kerken en folklore dat met name tot uitdrukking komt in de prachtige feestkostuums. Vele interessante plaatsen zijn goed te bereiken, zoals Palermo (± 45 minuten), Monreale (± 35 minuten), Corleone (± 40 minuten), Cefalu (± 75 minuten), Trapani (± 90 minuten) en Erice (± 90 minuten). Naar de kust bent u ± 60 minuten onderweg. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 7-10 » Monaco di Mezzo - agriturismo in de binnenlanden van Sicilië

Na ± 1,5 uur rijden bent u bij agriturismo Monaco di Mezzo, gelegen in een prachtige vallei in het hart van Sicilië en omringd door mooie heuvels en graanvelden. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen door de broers Ettore en Vincenzo Pottino en de kok Mimmo. Het is de ideale plaats om te genieten van de rust en het adembenemende uitzicht over de binnenlanden van Sicilia.

Monaco di Mezzo ligt in de binnenlanden van Sicilië op slechts 6 kilometer van de snelweg Palermo – Catania, waardoor vele interessante plaatsen makkelijk te bereiken zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Cefalù (± 45 minuten), Palermo (± 60 minuten), Enna (± 40 minuten), Piazza Armerina (± 60 minuten), Catania (± 75 minuten), Agrigento (± 90 minuten) en de Etna (± 90 minuten). Maar ook diverse pittoreske bergdorpjes in de Madonie, zoals Petralia Soprana (± 45 minuten), Polizzi Generosa (± 30 minuten) en Gangi (± 60 minuten) zijn absoluut een bezoek waard. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 10-13 » Baglio Vecchio - agriturismo in het zuidwesten van Sicilië, in de buurt van Selinunte

Van Monaco di Mezzo is het ± 2,5 uur rijden naar Baglio Vecchio, een agriturismo in het zuidwesten van Sicilië, in de buurt van Selinunte. Baglio Vecchio ligt in de heuvels, temidden van olijfboomgaarden en op slechts 10 kilometer van de kust. De baglio is een typische structuur uit de 18e eeuw en de huidige eigenaren, de familie d' Ali, hebben alles zorgvuldig gerenoveerd met het behoud van de originele structuren en de karakteriserende, knusse binnenplaats. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen door de familie d' Ali die bijna dagelijks op de agriturismo aanwezig is of door één van de medewerkers.

De agriturismo is een goed uitgangspunt om het zuidwesten van Sicilia te ontdekken. In de buurt ligt het kleine plaatsje Partanna (± 10 minuten), de grotere plaats Castelvetrano (± 15 minuten) en de thermen van Acqua Pia (± 15 minuten). Castelvetrano leeft van de handel in wijn en olijfolie en er zijn vele winkels en bezienswaardigheden waaronder de dom en verschillende kerken. Bekendere plaatsen zijn goed bereikbaar waaronder de opgravingen bij Selinunte (± 20 minuten); de steengroeve van Cusa (± 30 minuten); Marsala, Mozia en de zoutpannen (± 45 minuten); Segesta (± 45 minuten); Trapani (± 60 minuten); Erice (± 60 minuten); Palermo (± 75 minuten) en Agrigento (± 100 minuten). Voor het strand kunt u naar het vissersdorpje Marinella (± 20 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)