Zuid-West-Sicilië - rondreis Sicilië

13-daagse rondreis door Zuid-west-Sicilië

rondreis in Zuid-West-Sicilië - rondreis Siciliërondreis in Zuid-West-Sicilië - rondreis Siciliërondreis in Zuid-West-Sicilië - rondreis Siciliërondreis in Zuid-West-Sicilië - rondreis Sicilië

Deze 13-daagse / 12 nachten individuele rondreis Sicilië begint ten zuiden van Palermo. Vervolgens gaat u richting Selinunte en u eindigt in de buurt van de witte stranden en kristalheldere zee van San Vito lo Capo.

Dag 1-5 » Sicilië: Casale del Principe - mooi gelegen agriturismo op Sicilië, ten zuiden van Palermo

Casale del Principe is een agriturismo ten zuiden van Palermo in de Jato vallei, een vallei vol met prachtige kleuren, geuren en landschappen. Op de achtergrond ziet u een decor van een typisch 19e-eeuws Siciliaans landschap met bergen. U wordt hier gastvrij ontvangen door de familie Rizzo.

De directe omgeving is bij uitstek geschikt om te wandelen, hiken of mountainbiken. Verder kunt u naar onder andere Palermo (± 40 minuten), Monreale (± 30 minuten), Corleone (± 45 minuten) en de kust (± 45 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 5-9 » Sicilië: Baglio Vecchio - mooie agriturismo in het zuidwesten van Sicilië

Na ± 60 minuten rijden komt u bij Baglio Vecchio in zuidwesten van Sicilië, temidden van olijfboomgaarden en op slechts 10 kilometer van de kust. Het is een prachtige agriturismo met een karakteriserende, knusse binnenplaats. Het 130 ha landgoed bestaat uit olijfboom- en wijngaarden en niet te vergeten is er ook een unieke kloof waar een wandelroute naar uit is gezet.

U kunt naar onder andere Castelvetrano (± 15 minuten), de thermen van Acqua Pia (± 15 minuten), de opgravingen bij Selinunte (± 20 minuten), de steengroeve van Cusa (± 30 minuten), Marsala, Mozia en de zoutpannen (± 45 minuten), Segesta (± 45 minuten), Trapani (± 60 minuten), Erice (± 60 minuten), Palermo (± 75 minuten) en Agrigento (± 90 minuten). Voor het strand kunt u naar het vissersdorpje Marinella (± 20 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 9-13 » Baglio la Luna - B&B op Sicilië met schitterend zeezicht, in het noordwesten, nabij San Vito lo Capo

Na ± 1 uur en 45 minuten rijden komt u bij Baglio la Luna, gelegen op een unieke locatie in het uiterste noordwesten van Sicilië: op 400 meter hoogte waardoor u een prachtig panorama over de kust heeft en op de grens met het natuurreservaat lo Zingaro.

Op korte afstand zijn de witte stranden en de kristalheldere zee van San Vito lo Capo die doen denken aan verre, exotische oorden. In de buurt is de toegang tot het natuurreservaat lo Zingaro met goed gemarkeerde wandelpaden. Verder kunt u naar San Vito lo Capo (± 10 minuten), Erice (± 75 minuten), het natuurreservaat Stagnone met het eiland Mozia (± 90 minuten). Vanuit Trapani (± 75 minuten) vertrekken er boten naar de Egadische eilanden. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)