Oost- en Midden-Sicilië - rondreis Sicilië

13-daagse rondreis Oost- en Midden-Sicilië

rondreis in Oost- en Midden-Sicilië - rondreis Siciliërondreis in Oost- en Midden-Sicilië - rondreis Siciliërondreis in Oost- en Midden-Sicilië - rondreis Siciliërondreis in Oost- en Midden-Sicilië - rondreis Sicilië

U begint deze 13-daagse / 12 nachten individuele rondreis in het oosten in de buurt van Siracusa. Vervolgens gaat u richting Taormina, met uitzicht op de Etna. Via de binnenlanden in de buurt van Enna gaat u tenslotte richting de Madonie, in de buurt van de noordkust.

Dag 1-4 » Case Damma - agriturismo in de buurt van Siracusa

U begint uw rondreis in het zuidoosten bij Case Damma, , een agriturismo in de buurt van Siracusa. Deze klassieke Italiaanse masseria uit 1400 ligt op slechts 9 km van Siracusa en in de buurt van prachtige stranden. U wordt hier gastvrij ontvangen door Signora Chimirri die samen met haar familie altijd voor de gasten klaar staat.

De agriturismo ligt op slechts 9 km van Siracusa en binnen 30 minuten kunt u prachtige kiezel-, rots- en zandstranden bereiken. Verder liggen er in de omgeving de prachtige natuurreservaten van Vendicari en van Cavagrande di Cassibile en de Necropolis van Pantalica. Andere interessante plaatsen zijn eveneens makkelijk te bereiken, waaronder Noto (± 30 minuten), Modica (± 75 minuten), Ragusa (± 1,5 uur), Catania (± 1 uur), Taormina (± 1,5 uur) en Nicolosi, de “poort” naar de Etna (± 75 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 4-7 » San Leonardello - agriturismo in de buurt van Taormina met uitzicht op de Etna

Na ± 60 minuten rijden arriveert u bij San Leonardello, een agriturismo in de buurt van Taormina met uiticht op de Etna en op enkele kilometers van de kust. Hier ontvangt de familie Calabretta met zeer veel liefde en plezier haar gasten. Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. De landhuizen en het omringende landgoed van 5 ha liggen in het plaatsje San Leonardello, iets ten zuiden van Giarre. De locatie is niet geschikt voor mensen die absolute rust zoeken, maar is meer geschikt voor diegenen die graag vanuit een centraal gelegen, zeer familiaire agriturismo, makkelijk de plaatsen aan de oostkust en de Etna willen bereiken.

Door de ligging langs de Strada statale 114 die van Taormina naar Catania loopt, bent u snel in bekende plaatsen aan de oostkust, zoals Taormina (20 minuten), Catania (± 25 minuten), Messina (± 45 minuten), Milazzo van waaruit er boten naar de Eolische eilanden vertrekken (± 75 minuten) en Siracusa (± 75 minuten). Ook minder bekende plaatsjes zijn zeker de moeite waard, zoals Acireale (± 15 minuten), Acitrezza (± 20 minuten) en Acicastello (± 25 minuten). Vanuit Linguaglossa (± 25 minuten) kunt u excursies maken naar de Etna en binnen ± 90 minuten bent u in Enna en Piazza Armerina. In ± 5 minuten rijden bent u aan zee. Hier zijn grote rotsen. Iets noordelijker en zuidelijker liggen ook zand- en kiezelstranden. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 7-10 » Bannata - agriturismo in de binnenlanden van Sicilië, in de buurt van Enna

Van San Leonardello is het ongeveer 75 minuten rijden naar Bannata, een agriturismo in de binnenlanden van Sicilië, in de buurt van Enna. Temidden van pijnbomen, populieren en eucalyptussen, staat dit typisch Siciliaanse landhuis uit het begin van de 19e eeuw. Het is een zeer sfeervolle, warme en authentieke locatie. De agriturismo wordt beschermd door de rotsen van de berg Bannata Restivo. U wordt hier ontvangen door de eigenaresse Maria Antoinetta Bruno of een van haar medewerkers, want Maria Antoinetta woont zelf niet op de agriturismo, maar probeert wel dagelijks even aanwezig te zijn. Op het biologisch bebouwde landgoed staan tarwe, gerst, haver, groenten en fruitbomen.

De agriturismo ligt in de buurt (± 20 minuten) van belangrijke mythologische en archeologische plaatsen, zoals Piazza Armerina met in de nabijheid de Romeinse villa Casale met mozaïeken; de opgraving van Morgantina; de opgravingen van Rossomanno en het meer van Perdusa. Het is ook mogelijk een aantal plaatsen per paard te bereiken. Andere plaatsen die u kunt bezoeken zijn Enna (± 30 minuten), Catania (± 60 minuten), Cefalu (± 75 minuten), Palermo (± 90 minuten) en Agrigento (± 90 minuten). Ook voor liefhebbers van mountainbiking en trekking zijn er diverse mogelijkheden in de directe omgeving. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 10-13 » Bergi - agriturismo in de Madonie

Na ± 2 uur rijden arriveert u bij Bergi, niet ver van de noordkust, net buiten Castelbuono, één van de karakteristiekste dorpjes in het park van de Madonie. De agriturismo is mooi gelegen in de Saraceno Vallei, een archeologische zone uit het Grieks-Romeinse tijdperk. Hier wordt u gastvrij ontvangen door Signora Anna Sottile en haar familie. Het is een ideale plaats om te genieten van de rust in een bijzonder mooie omgeving.

De agriturismo bevindt zich net buiten Castelbuono, een karakteristiek dorpje in het hart van de Madonie. De bergen van de Madonie zijn voor een groot deel beschermd natuurgebied en u kunt er prachtige wandelingen maken. Enkele andere pittoreske plaatsen in de Madonie zijn Petralia Soprana (± 40 minuten), Polizzi Generosa (± 1 uur) en Gangi (± 40 minuten). Ook beter bekende en interessante plaatsen zijn makkelijk te bereiken, zoals Palermo (± 1 uur), Cefalù (± 30 minuten), Enna (± 1,5 uur) en Milazzo (± 75 minuten) van waaruit er boten vertrekken naar de Eolische eilanden. Het dichtstbijzijnde strand ligt op ± 20 minuten rijden. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)