Puglia Exclusief - rondreis Puglia Exclusief

Individuele rondreis langs 4 exclusieve masseria's

rondreis in Puglia Exclusief - rondreis Puglia Exclusiefrondreis in Puglia Exclusief - rondreis Puglia Exclusiefrondreis in Puglia Exclusief - rondreis Puglia Exclusiefrondreis in Puglia Exclusief - rondreis Puglia Exclusief

Tijdens deze 15-daagse / 14 nachten individuele rondreis Puglia Exclusief, reist u langs 4 exclusieve masseria's. U gaat van het zuiden naar het noordelijke gelegen schiereiland de Gargano.

1-5 » Masseria Potenti - Masseria in het zuiden van Puglia

U begint de reis bij de 16-eeuwse Masseria Potenti, een prachtige masseria waar alles tot in de puntjes is verzorgd. De masseria ligt op een landgoed van 30 ha te midden van olijfbomen, wijngaarden en mediterraan struikgewas. De eigenaren Paolo en Maria Grazia komen uit Manduria, maar hebben jaren in Milaan gewoond en gewerkt. Ze kregen het verlangen terug te keren naar Manduria om de liefde voor hun geboortestreek en het genot van het landelijk leven, simpel en natuurlijk, te delen met anderen. De kracht van Maria Grazia is de hele masseria tot in de puntjes verzorgen.

De masseria ligt op ongeveer 3 km van Manduria, de voormalige hoofdstad van de Messapiërs. Andere interessante plaatsen om te bezoeken zijn het hooggelegen Oria met het Hohenstaufenkasteel (± 15 minuten); Grottaglie, een schilderachtig stadje bekend om zijn gevarieerde keramiekproductie (± 30 minuten); Ostuni, één van de mooiste stadjes van Puglia (± 50 minuten); Cisternino (± 60 minuten), Alberobello, bekend vanwege de Trulli (± 75 minuten); het cirkelvormig gebouwde Locorotondo met zijn witte huizen (± 60 minuten); Martina Franca met mooie huizen en paleizen (± 60 minuten); Taranto, een stad van de Magna Greca (± 50 minuten) en Castellana Grotte met haar verbazingwekkende kalkafzettingen (± 90 minuten). Naar de dichtstbijzijnde badplaats bent u ± 15 minuten onderweg. Verder kunt u naar mooie stranden waaronder Punto Prosciutto (± 25 minuten), het natuurreservaat Palude del Conte (± 30 minuten), Torre Colimena (± 20 minuten) en de door de duinen beschermde gebieden bij Campomarino (± 20 minuten). Er zijn veel vrije stranden en er zijn tevens gedeelten waar u tegen betaling ligbedden en een parasol kunt huren. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

5-8 » Masseria Santa Lucia - Masseria in het zuiden van Puglia in de Salento

Vanaf Masseria Potenti is het ongeveer 60 minuten rijden naar het meest zuidelijke gedeelte van Puglia: Masseria Santa Lucia in de Salento. De masseria ligt tegen de helling van een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht. Bij helder weer reikt het uitzicht zelfs tot aan de Albanese kustlijn. De eigenaren Danilo en Luciana hadden altijd al een liefde voor natuur, dieren, het buitenleven en niet te vergeten de zon en de zee. Met de opening van de agriturismo hebben zij van hun droom werkelijkheid gemaakt en zij ontvangen de gasten met veel passie en enthousiasme.

Masseria Santa Lucia ligt bij één van de mooiste kustgedeeltes van Puglia. In een paar minuten bent u bij de Adriatische Zee met groene heuvels die tot aan de zee lopen en holle rotsen met prachtige grotten. Op slechts 8 km ligt Santa Maria di Leuca, waar de Ionische en de Adriatische Zee samenkomen. De agriturismo ligt net buiten het plaatsje Alessano (± 5 minuten), een kleine schat van barokke architectuur, en aan de voet van de borgo Montesardo. Mooie plaatsen om te bezoeken zijn de stad Lecce, ook wel het barokke Florence genoemd (± 60 minuten); Gallipoli (± 45 minuten), een prachtig oud stadje met vele kleuren dat op een eilandje ligt dat door middel van een brug met het vasteland is verbonden; Otranto (± 45 minuten) met een middeleeuws oud stadsdeel en een vestingmuur; Santa Cesarea Terme (± 45 minuten); Castro met in de buurt de Grotta Zinzulusa (± 35 minuten); het natuurreservaat le Cesine (± 60 minuten); de badplaats Torre dell' Orso (± 60 minuten); de oude borgo Ruffano (± 25 minuten) en Galatina (± 45 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

8-11 » Lama di Luna - Masseria in Puglia, nabij Castel del Monte

Na ± 2 uur en 45 minuten rijden komt u bij Lama di Luna, een 18e-eeuwse masseria gelegen op 300m hoogte en omgeven door een landgoed van 190 ha met olijfbomen, wijngaarden en kersen- en amandelbomen. Lama di Luna is een droom die werkelijkheid is geworden voor de zeer gastvrije eigenaar Pietro Petroni: leven te midden van de natuur die hij zelf zou cultiveren op een natuurlijke en biologische wijze, in een masseria met geschiedenis. Dit leven zou hij willen delen met zijn familie en zijn gasten die dezelfde behoefte zouden hebben als hij, een goede harmonie tussen mens en natuur. Pietro runt de masseria dan ook met veel passie en zorgt goed voor de gasten, samen met zijn partner Agata. Wijn, olijfolie en amandelen zijn van eigen productie.

Lama di Luna ligt op de noordelijke uitlopers van de Murgia, een karstplateau in het noordelijke gedeelte van Puglia. De omgeving is vol borghi, Romaanse kathedralen, kastelen van Federico II di Svevia en natuurparken. Zo kunt u naar Montegrosso (± 10 minuten), Trani (± 30 minuten), Andria (± 20 minuten), Monervino en Molfetta; diverse kastelen van Federico II di Svevia, waaronder het bekende Castel del Monte (± 25 minuten) en het kasteel van Barletta (± 30 minuten); de natuurparken alta Murgia (± 20 minuten) en Saline di Margherita di Savoia (± 40 minuten) en het noordoostelijke schiereiland de Parco Nazionale del Gargano (± 75 minuten). Voor de kust kunt u naar Barletta (± 30 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

11-15 » La Chiusa delle More - Masseria in het noorden van Puglia in de Gargano

Na ± 2 uur en 15 minuten rijden, arriveert u bij La Chiusa delle More, een exclusieve masseria in het noorden van Puglia in de Gargano. De masseria is gelegen tussen de zee en de Foreste Umbra, op het noordelijke schiereiland en tevens nationaal park de Gargano. Antonella en Francesco Martucci verwelkomen hun gasten in een masseria vanwaar u een adembenemend uitzicht heeft over de kust. Het is een ideale plaats voor degenen die op zoek zijn naar natuur en relax in een mooie natuurlijke omgeving.

De agriturismo ligt op ± 500m van het strand en op ± 1,5 km van het kustplaatsje Peschici. Het is een gezellig plaatsje met een labyrint van trappen en middeleeuwse steegjes. Een aantal huizen heeft grijze koepeltjes die het geheel een oriëntaals uiterlijk geven. Op de meest vooruitstekende punt ligt een groot kasteel. De agriturismo zit ingeklemd tussen de kust die in de Garagano voornamelijk uit witte kliffen en grotten bestaat en de foresta Umbra: pijnboombossen met toppen die tot boven de 1000m komen. U kunt hier wandelen, trektochten maken of heerlijk picknicken. Vico del Gargano (± 15 minuten) is een bekend startpunt voor trektochten. Vanuit Rodi Garganico (± 25 minuten) vertrekken er boten naar de Trémiti eilanden. Het zijn 3 kleine eilanden en enkele onbewoonde rotsen. De eilanden zijn zeer populair door de mooie ligging en de prachtige kusten. Leuke plaatsen om te bezoeken zijn onder andere Vieste (± 30 minuten); San Giovanni Rotondo (± 75 minuten), een belangrijk bedevaartsoord en een plaats die nauw verbonden is met Padre Pio; het pelgrimsoord Monte Sant' Angelo (± 75 minuten) en Mattinata (± 75 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)