Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Ligurië

15-daagse rondreis door Piemonte en Ligurië

rondreis in Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Liguriërondreis in Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Liguriërondreis in Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Liguriërondreis in Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Ligurië

Deze 15-daagse / 14 nachten individuele rondreis door Piemonte en Ligurië, regio's in het noordwesten van Italië, begint bij 2 accommodaties in Piemonte en eindigt bij 2 accommodaties in de buurt van de Ligurische kust.

Dag 1-5 » Piemonte: Ca' San Sebastiano - agriturismo in de Monferrato

Ca' San Sebastiano is een agriturismo in de Monferrato, in de regio Piemonte. De agriturismo is gelegen bij een karakteristiek dorpje, waar de plattelandstradities nog steeds bestaan. U wordt hier gastvrij ontvangen door Daniela en / of haar personeel. Pierino, de man van Daniela, behoort tot de 4e generatie van de Vellano familie die hier goede wijnen produceert.

Te bezoeken zijn onder andere Casale Monferrato (± 30 minuten), Asti (± 60 minuten), Alba (± 75 minuten), Turijn (± 75 minuten), Ovada (± 90 minuten) en Acqui Terme (± 90 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 5-8 » Piemonte: Casa Wallace - agriturismo in de Monferrato

Na ± 75 minuten rijden komt u bij Casa Wallace, een agriturismo in de Monferrato, gelegen in het mooie Piemontese heuvellandschap.Hier heeft Claudio Cepollinae een prachtige agriturismo weten te realiseren en zorgt hij voor het hartelijk ontvangst van de gasten. Er worden hier Monferrato-wijnen geproduceerd.

Casa Wallace ligt op ± 2 km van Cremolino, een rustig dorpje op 400m hoogte. Te bezoeken zijn onder andere Ovada (± 15 minuten), Acqui Terme (± 20 minuten), Asti (± 60 minuten), Alba (± 90 minuten), Casale Monferrato (± 60 minuten), Genova (± 50 minuten) en de Ligurische kust (± 50 minuten). Ook kunt u mooie tochten maken langs kastelen en wijnkelders. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 8-11 » Ligurië: Gnocchi - agriturismo bij Santa Margherita Ligure, Ligurische kust

Vanaf Casa Wallace is ± 75 minuten rijden naar Gnocchi, een agriturismo bij Santa Margherita Ligure, op een terrasvormig landgoed, aan de Ligurische kust. De agriturismo steekt als een balkon uit over Santa Margherita Ligure, met een prachtig panorama: aan de ene kant kijkt u uit over de azuurblauwe Golf van Tigullio en aan de andere kant ziet u de berg van Portofino. Roberto Gnocchi, heeft hier op zijn 3 ha landgoed met voornamelijk olijfbomen en groente, een mooie agriturismo gerealiseerd en zorgt goed voor zijn gasten.

De agriturismi ligt op ± 3,5 km het centrum van Santa Margherita Ligure, gelegen tussen Rapallo en Portofino. Vanaf de agriturismo kunt u over een pad in 20 minuten te voet de kust bereiken. Vanuit Portofino (± 15 minuten) kunt u per boot of wandelend een bezoek brengen aan de benedictijnenabdij San Fruttuoso di Capodimonte. Verder kunt u naar onder andere Genova (± 30 minuten), Chiavari (± 20 minuten), Sestri Levante (± 30 minuten), de Cinque Terre (± 45 minuten), Pisa (± 90 minuten) en Lucca (± 90 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 11-15 » Ligurië: Relais del Maro - luxe accommodatie in het westen van Ligurië, nabij de Bloemenrivièra

Na ± 2 uur rijden komt u bij de Relais del Maro, een luxe accommodatie in het westen van Ligurië, in de Val di Maro, tussen de bergen en de zee. Het is een Albergo Diffuso: unieke, karakteristieke en luxe kamers en suites in het piepkleine en mooi gelegen plaatsje Borgomaro, waar u tussen de lokale bevolking kunt genieten van het Ligurische leven. Claudio, Piera en hun dochter Elena willen de gasten graag mee laten genieten van het relaxte leven, de rust, de landelijke omgeving, de goede lokale producten, de lekkere restaurants in de buurt, de mooie plaatsjes in de omgeving en de Alpi Ligure en Marittime.

In de directe omgeving zijn vele wandel- en fietsroutes. Te bezoeken zijn plaatsen aan de kust, zoals Imperia (± 25 minuten), Diano Marina (± 30 minuten), San Bartolomeo en Cervo (± 35 minuten), Andora (± 40 minuten), Laigueglia (± 45 minuten), Alassio (± 50 minuten), Albenga (± 50 minuten), San Lorenzo al Mare (± 35 minuten), Santo Stefano al Mare (± 45 minuten), Riva Ligure (± 45 minuten), Bussana (± 55 minuten), San Remo (± 60 minuten), Ospedaletti (± 60 minuten), Bordighera (± 60 minuten), Vallecrosia, Camporosso Mare (± 60 minuten) en Ventimiglia (± 60 minuten). In de omgeving zijn leuke plaatsjes en mooie valleien en er kunnen er mooie dagtochten gemaakt worden naar de Côte d’ Azur met de bekende plaatsen Nice (± 90 minuten) en Monaco (± 75 minuten) in Frankrijk. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)