Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Ligurië

15-daagse rondreis door Piemonte en Ligurië

rondreis in Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Liguriërondreis in Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Liguriërondreis in Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Liguriërondreis in Piemonte en Liguria - rondreis Piemonte en Ligurië

Deze 15-daagse / 14 nachten individuele rondreis door Piemonte en Ligurië, regio's in het noordwesten van Italië, begint bij 2 accommodaties in Piemonte en eindigt bij 2 accommodaties in de buurt van de Ligurische kust.

Dag 1-5 » Piemonte: Ca' San Sebastiano - agriturismo in de Monferrato

Ca' San Sebastiano is een agriturismo in de Monferrato, in de regio Piemonte. De agriturismo is gelegen bij een karakteristiek dorpje, waar de plattelandstradities nog steeds bestaan. U wordt hier gastvrij ontvangen door Daniela en / of haar personeel. De man van Daniela, is de eigenaar Pierino Vellano en behoort tot de 4e generatie van de Vellano familie die hier goede wijnen produceert. De wijngaarden zijn goed voor de productie van 25.000 flessen. De agriturismo is geheel gerenoveerd met behoud van de oorspronkelijke stijl, echter met het comfort van deze tijd.

De agriturismo ligt in het Monferrato gebied waar onder andere Casale Monferrato (± 30 minuten) een bezoek waard is. Andere plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn Asti (± 60 minuten), Alba (± 75 minuten), Turijn (± 75 minuten), Ovada (± 90 minuten) en Acqui Terme (± 90 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 5-8 » Piemonte: Casa Wallace - agriturismo in de Monferrato

Na ± 75 minuten rijden komt u bij Casa Wallace, een agriturismo in de Monferrato, gelegen in het mooie Piemontese heuvellandschap, in de buurt van een oude borgo met een 12e-eeuws kasteel en op korte afstand van het plaatsje Cremolino. Hier hebben Claudio Cepollinae en Sarah Wallace een prachtige agriturismo weten te realiseren. Zij zorgen voor het hartelijk ontvangst van hun gasten en doen er alles aan de vakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Het 14 ha landgoed bestaat uit 6 ha wijngaarden. Er worden hier Monferrato-wijnen geproduceerd waaronder de Dolcetto, Barbera, Monferrato Rossa en een Monferrato Bianco.

Casa Wallace ligt op ± 2 km van Cremolino, een rustig dorpje op 400m hoogte met een prachtig uitzicht over de heuvels en wijngaarden. Interessante plaatsen om te bezoeken zijn onder andere Ovada (± 15 minuten), Acqui Terme (± 20 minuten), Asti (± 60 minuten), Alba (± 90 minuten) en Casale Monferrato (± 60 minuten). Naar Genova en de kust in Liguria bent u ± 50 minuten onderweg. Ook kunt u mooie tochten maken langs kastelen en wijnkelders. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 8-11 » Ligurië: Gnocchi - agriturismo bij Santa Margherita Ligure, Ligurische kust

Vanaf Casa Wallace is ± 75 minuten rijden naar Gnocchi, een agriturismo bij Santa Margherita Ligure, aan de Ligurische kust. De agriturismo steekt als een balkon uit over Santa Margherita Ligure, met een prachtig panorama: aan de ene kant kijkt u uit over de azuurblauwe Golf van Tigullio en aan de andere kant ziet u de berg van Portofino. Roberto Gnocchi, doctor in de landbouw, heeft het geluk gehad om op zijn 3 ha landgoed met voornamelijk olijfbomen en groente, een agriturismo te kunnen realiseren. Hij zorgt goed voor zijn gasten. De agriturismo bevindt zich op één van de terrassen die kenmerkend zijn voor Liguria. De agriturismo is geschikt voor mensen die niet van absolute rust houden, maar van de gezelligheid van een levendige badplaats en die graag in de buurt van het strand willen zitten. De laatste ± 300m vanaf de hoofdweg naar Gnocchi is een heel smal pad door het terrasvormige landgoed.

De agriturismi ligt op ± 3,5 km het centrum van Santa Margherita Ligure, gelegen tussen Rapallo en Portofino. Vanaf de agriturismo kunt u over een pad in 20 minuten te voet de kust bereiken. Vanuit Portofino (± 15 minuten) kunt u per boot of wandelend een bezoek brengen aan de benedictijnenabdij San Fruttuoso di Capodimonte. Andere plaatsen om te bezoeken zijn onder andere de hoofdstad Genova (± 30 minuten), Chiavari (± 20 minuten), Sestri Levante (± 30 minuten) en de Cinque Terre (± 45 minuten). Maar ook Pisa en Lucca in Toscana zijn goed te bereiken (± 90 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 11-15 » Ligurië: Relais del Maro - Luxe accommodatie in het westen van Ligurië

Na ± 2 uur rijden komt u bij de Relais del Maro, een luxe accommodatie in het westen van Ligurië, in de Val di Maro, tussen de bergen en de zee. Het is een Albergo Diffuso: unieke, karakteristieke en luxe kamers en suites in het piepkleine en mooi gelegen plaatsje Borgomaro, waar u tussen de lokale bevolking kunt genieten van het Ligurische leven. De eigenaren Claudio en Piera en hun dochter Elena hebben drie huizen van oma die verspreid over het dorpje liggen, volledig laten renoveren. Ze willen de gasten graag mee laten genieten van het relaxte leven, de rust, de landelijke omgeving, de goede lokale producten, de lekkere restaurants in de buurt, de mooie plaatsjes in de omgeving en de Alpi Ligure en Marittime. Kortom: genieten van het goede leven!

Borgomaro is de centrale plaats aan de voet van de Maro Vallei. Het gebied staat bekend om de olijfolie die afkomstig is uit de Taggiasca-olijf. In de directe omgeving zijn vele wandel- en fietsroutes. Verder is Relais del Maro een goed uitgangspunt om vele plaatsen aan de Ligurische kust te bezoeken, zoals Imperia (± 25 minuten), Diano Marina (± 30 minuten), San Bartolomeo en Cervo (± 35 minuten), Andora (± 40 minuten), Laigueglia (± 45 minuten), Alassio (± 50 minuten), Albenga (± 50 minuten), San Lorenzo al Mare (± 35 minuten), Santo Stefano al Mare (± 45 minuten), Riva Ligure (± 45 minuten), Bussana (± 55 minuten), San Remo (± 60 minuten), Ospedaletti (± 60 minuten), Bordighera (± 60 minuten), Vallecrosia, Camporosso Mare (± 60 minuten) en Ventimiglia (± 60 minuten). In de omgeving zijn leuke plaatsjes en mooie valleien en er kunnen er mooie dagtochten gemaakt worden naar de Côte d’ Azur met de bekende plaatsen Nice (± 90 minuten) en Monaco (± 75 minuten) in Frankrijk. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)