Piemonte en Ligurië Exclusief - rondreis

8-daagse rondreis Piemonte en Ligurië Exclusief

rondreis in Piemonte en Ligurië Exclusief - rondreisrondreis in Piemonte en Ligurië Exclusief - rondreisrondreis in Piemonte en Ligurië Exclusief - rondreisrondreis in Piemonte en Ligurië Exclusief - rondreis

Tijdens deze 8-daagse / 7 nachten individuele rondreis Piemonte en Ligurië Exclusief maakt u kennis met een exclusieve accommodatie bij een kasteel op de top van een heuvel in Piemonte. Vervolgens gaat u naar een Albergo Diffuso in een piepklein plaatsje in Ligurië.

1-4 » Castello di Gabiano - exclusieve accommodatie in Piemonte, in de Monferrato

Castello di Gabiano is een exclusieve accommodatie in Piemonte, in de Monferrato. Het kasteel ligt op ongeveer 300m hoogte op de top van een heuvel, aan de voet van de Alpen en wordt omgeven door de wijngaarden van de Monferrato. De oorsprong van het kasteel dateert uit de 8e eeuw. U wordt gastvrij ontvangen door de vriendelijke Katia, die met passie klaar staat voor de gasten. Castello di Gabiano is bekend vanwege de kwaliteit en de uniekheid van haar wijnen.

De agriturismo ligt in de Monferrato, een prachtig gebied met een glooiend heuvellandschap met wijngaarden en kleine historische dorpjes. In dit gebied is onder andere Casale Monferrato een bezoek waard. Andere plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn het Oudromeinse Asti, met een goed bewaard historisch centrum en bekend door de wijn Barbera en de paardenrace de Palio (± 45 minuten); Turijn, een heel elegante en stijlvolle stad met een barok centrum en mooie winkelgalerijen (± 60 minuten); Alba en het kleine pittoreske plaatsje Barolo in het wijngebied le Langhe (± 70 minuten); Acqui Terme, een belangrijk kuuroord met als belangrijkste bezienswaardigheid de romaanse dom uit de 12e eeuw (± 75 minuten); de havenplaats Genova met vele marmeren paleizen en smalle straatjes vol met winkeltjes en kramen (± 90 minuten) en Milaan (± 75 minuten). Naar de meren het Lago d’ Orta en het Lago Maggiore bent u een kleine 90 minuten onderweg. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

4-8 » Ligurië - Relais del Maro - Luxe accommodatie in het westen van Ligurië

Na ± 2 uur en 40 minuten rijden komt u bij de Relais del Maro, een luxe accommodatie in het westen van Ligurië, in de Val di Maro, tussen de bergen en de zee. Het is een Albergo Diffuso: unieke, karakteristieke en luxe kamers en suites in het piepkleine en mooi gelegen plaatsje Borgomaro, waar u tussen de lokale bevolking kunt genieten van het Ligurische leven. De eigenaren Claudio en Piera en hun dochter Elena hebben drie huizen van oma die verspreid over het dorpje liggen, volledig laten renoveren. Ze willen de gasten graag mee laten genieten van het relaxte leven, de rust, de landelijke omgeving, de goede lokale producten, de lekkere restaurants in de buurt, de mooie plaatsjes in de omgeving en de Alpi Ligure en Marittime. Kortom: genieten van het goede leven!

Borgomaro is de centrale plaats aan de voet van de Maro Vallei. Het gebied staat bekend om de olijfolie die afkomstig is uit de Taggiasca-olijf. In de directe omgeving zijn vele wandel- en fietsroutes. Verder is Relais del Maro een goed uitgangspunt om vele plaatsen aan de Ligurische kust te bezoeken, zoals Imperia (± 25 minuten), Diano Marina (± 30 minuten), San Bartolomeo en Cervo (± 35 minuten), Andora (± 40 minuten), Laigueglia (± 45 minuten), Alassio (± 50 minuten), Albenga (± 50 minuten), San Lorenzo al Mare (± 35 minuten), Santo Stefano al Mare (± 45 minuten), Riva Ligure (± 45 minuten), Bussana (± 55 minuten), San Remo (± 60 minuten), Ospedaletti (± 60 minuten), Bordighera (± 60 minuten), Vallecrosia, Camporosso Mare (± 60 minuten) en Ventimiglia (± 60 minuten). In de omgeving zijn leuke plaatsjes en mooie valleien en er kunnen er mooie dagtochten gemaakt worden naar de Côte d’ Azur met de bekende plaatsen Nice (± 90 minuten) en Monaco (± 75 minuten) in Frankrijk. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)