Toscane - voorjaar of najaar langs appartementen

rondreis in Toscane - voorjaar of najaar langs appartementenrondreis in Toscane - voorjaar of najaar langs appartementenrondreis in Toscane - voorjaar of najaar langs appartementenrondreis in Toscane - voorjaar of najaar langs appartementen

Tijdens deze 15-daagse / 14 nachten individuele rondreis door Toscane, verblijft u in appartementen bij vier verschillende kleinschalige, familiaire agriturismi die tot onze eigen favorieten behoren! In de zomerperiode is deze reis niet mogelijk, omdat twee agriturismi dan een minimum verblijf van een week vragen.

1-4 » Toscane: Le Ceregne - agriturismo in het oosten van Toscane, in Valtiberina

Agriturismo Le Ceregne is prachtig gelegen op een top van de heuvel met een onvergetelijk panoramisch uitzicht over Valtiberina en het Montedoglio meer. U vindt hier absolute rust in een nog vrij onbekend en ongerept stukje Toscana dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. U wordt zeer gastvrij ontvangen door de vriendelijke Giada en haar familie. Zij doen hun uiterste best het de gasten naar hun zin te maken. Op het 60ha landgoed staan olijfbomen, fruitbomen en wijngaarden waar de Sangiovese en Canaiolodruiven groeien.

Valtiberina, de Tibervallei, met veel heuvels en bossen is de geboortestreek van verschillende kunstenaars waaronder Michelangelo Buonarroti en Piero della Francesca. De prachtige bossen en heuvels zijn het decor geweest van vele opera's.Verschillende kleine plaatsen zijn de moeite waard om te bezoeken waaronder Pieve Santo Stefano (± 15 minuten), Sansepolcro (± 20 minuten), Anghiari (± 25 minuten) en Caprese Michelangelo (± 20 minuten). Valtiberina ligt in Oost-Toscane dichtbij de regio' s Umbrië, Emilia - Romagna en Le Marche waardoor diverse plaatsen goed te bereiken zijn, zoals Arezzo (± 60 minuten), Perugia (± 60 minuten), Assisi (± 75 minuten), Gubbio (± 75 minuten), Urbino (± 90 minuten), Rimini en de kust (± 75 minuten) en San Marino (± 75 minuten). Naar zowel Florence als Bologna bent u ± 120 minuten onderweg. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

4-7 » Toscane: Il Canto del Maggio - agriturismo tussen Florence en Arezzo

Vanaf Le Ceregne is het ± 1 uur en 20 minuten rijden naar Il Canto del Maggio, een agriturismo tussen Florence en Arezzo. U bent hier te gast in een piepklein, gastvrij dorpje op een heuvel tussen Florence en Arezzo waar u zeer hartelijk wordt ontvangen door Simona en haar familie. Il Canto del Maggio is bovendien bekend vanwege haar voortreffelijke restaurant.

De agriturismo is centraal gelegen voor een bezoek aan bekende plaatsen zoals Arezzo (± 30 minuten), Florence (± 40 minuten), Siena (± 70 minuten) en Pisa en Lucca (± 75 minuten rijden). Eveneens een bezoek waard zijn Sansepolcro, de geboorteplaats van Piero della Francesco, en Rapolano dat bekend is vanwege de thermen (± 60 minuten). U kunt ook prachtige tochten maken door de Chiantistreek en wandel - en fietsliefhebbers kunnen naar het Pratomagno massief en de bossen van Vallombrosa en Casentino. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

7-11 » Toscane: Fattoria Santa Vittoria - agriturismo ten zuidoosten van Siena

Na ± 45 minuten rijden komt u in een ander gebied, namelijk Valdichiana, op de grens met de Chiantistreek en het prachtige Val d' Orcia, temidden van olijfboom- en wijngaarden. Hier ontvangen Marta en Mauro samen met hun dochtertje Matilde en zoontje Pietro graag de gasten op hun agriturismo. Het landgoed is al jaren in het bezit van de familie van Marta die een goede kwaliteit D.O.C.- en I.G.T.-wijnen produceert en een goede kwaliteit olijfolie extravergine. De passie van Marta is het contact met de gasten en dat heeft de familie doen besluiten de oude landhuizen in originele stijl laten renoveren en er gastenverblijven van te maken.

De agriturismo is ideaal gelegen voor een bezoek aan plaatsen zoals Arezzo (± 25 minuten), Cortona (± 25 minuten), Siena (± 45 minuten), Perugia (± 45 minuten) en Florence (± 60 minuten). Ook kunnen er prachtige tochten gemaakt worden door de Chiantistreek en het mooie Val d' Orcia met plaatsen als Montepulciano (± 30 minuten) en Pienza (± 40 minuten). Eveneens makkelijk te bereiken zijn het Lago di Trasimeno en diverse thermale baden. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

11-15 » Toscane: Il Mulinaccio - agriturismo in de buurt van Volterra

Na ± 1 uur en 45 minuten rijden komt u bij de familiaire agriturismo Il Mulinaccio, in de buurt van Volterra, temidden van het glooiende Toscaanse heuvellandschap. U wordt hier gastvrij ontvangen door de zeer vriendelijke eigenaar Alessio, zijn zorgzame moeder Maria, zijn vrouw Federica en hun zoon Cosimo. Zij willen graag hun passie voor de mooie omgeving en het landelijke Toscaanse leven delen met hun gasten. Op het 10ha landgoed staan voornamelijk wijn- en olijfboomgaarden en fruitbomen. Ook produceert de familie saffraan. Verder is het gebied rijk aan witte truffels.

De agriturismo ligt op ± 20 minuten van Volterra en ± 45 minuten van de kustplaatsen Vada en Cecina Mare. Ook kunt u uitstapjes maken naar badplaatsen aan de Etruskische kust zoals Castiglioncello (± 50 minuten), Baratti en Populonia (± 90 minuten). Bekende plaatsen zijn goed te bereiken: San Gimignano (± 40 minuten), Siena (± 60 minuten), Florence (± 90 minuten), Pisa (± 75 minuten) en Lucca (± 90 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)